ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

NASA: Η ιστορική στιγμή – Πάτησε στον Άρη το Perseverance Rover (vids)

Το διαστημικό ρόβερ της NASA Perseverance προσγειώθηκε στον κρατήρα Jezero του πλανήτη Άρη και έστειλε τις πρώτες εικόνες από τον «κόκκινο πλανήτη».

NASA: Η ιστορική στιγμή - Πάτησε στον Άρη το Perseverance Rover (vids)

Το διαστημικό ρόβερ της NASA Perseverance προσγειώθηκε στον κρατήρα Jezero του πλανήτη Άρη και έστειλε τις πρώτες εικόνες από τον «κόκκινο πλανήτη».

Το σκάφος κατάφερε να προσγειωθεί μετά επτά λεπτά… τρόμου, όπως αναφέρουν τα διεθνή δίκτυα ενημέρωσης. Σε αυτό το διάστημα κατάφερε να ελαττώσει ταχύτητα, έτσι ώστε να καταφέρει να περάσει τις διάφορες διαστρωματώσεις αέρα του πλανήτη Άρη, ενώ νωρίτερα είχε αναπτύξει ταχύτητες ως και 5,3 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο.

Το πρωτοποριακό ρομπότ, που έχει πάρει το προσωνύμιο «Percy» από τους επιστήμονες στη NASA, ξεκίνησε την αποστολή του που είναι να φέρει πίσω στη Γη εικόνες αλλά και τμήματα του πλανήτη Άρη που θα δώσουν απαντήσεις για την πιθανότητα ύπαρξης προαιώνιας ζωής στον «κόκκινο πλανήτη», και είναι μέρος μιας αποστολής που θα κοστίσει περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 58.880 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Η στιγμή της προσγείωσης

Η πρώτη εικόνα που έστειλε το Perseverance Rover από τον Άρη

Πηγή: newsbomb.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...