ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΣΙΛΑΡΑΣ

Παίζουν με τη φωτιά!

Οι «πράσινοι» ΧΑΡΙΣΑΝ ένα «δικό τους» ματς και η ρεβάνς στη Λεωφόρο θα είναι αίμα και άμμος. Γράφει ο Νικόλας Βασιλαράς.

Παίζουν με τη φωτιά!

Οκ, δεν είχε πει κανείς ότι το ματς με τα Γιάννινα θα είναι και εύκολο. ΠΑΙΞΕ όμως. Παίξε και χάσε. Γιατί πολύ απλά ο Παναθηναϊκός δεν το πάλεψε το ματσάκι. Δώρο το έκανε και πλέον η ρεβάνς θα είναι ΠΟΛΥ δύσκολη.

Στο πιο σημαντικό τους μέχρι τώρα ραντεβού (ως το επόμενο) οι πράσινοι ήταν απόντες. Δεν εμφανίστηκαν καν στο γήπεδο, θαρρείς και νόμιζαν ότι θα γίνει σε άλλη έδρα. Παρότι το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά, με γκολ από τα αποδυτήρια, ο ΠΑΣ τους το γύρισε για πλάκα. Πραγματικά ανεπίτρεπτο. Όταν αρχίζεις με 0-1 στο πρώτο λεπτό το ΤΕΛΕΙΩΝΕΙΣ το παιχνίδι, δεν δείχνεις αυτή την παθητική στάση.

Οι (τυπικά) γηπεδούχοι φάνηκε να το θέλουν περισσότερο κι αυτό… δεν προβλέπεται. Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν η γνωστή ομάδα που κατεβαίνει με το μαχαίρι στα δόντια, δεν είχε την αμυντική προσήλωση για να κρατήσει το γκολ του Μακέντα και να κάνει εύκολη τη ζωή του στον επαναληπτικό.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 1.681 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ειδικότερα από την πλευρά του Αϊτόρ και του Σάντσες όποιος ήθελε να μπει έμπαινε καθώς ο αντίπαλος σε τρυπούσε με απίστευτη ευκολία. Παρά το γεγονός ότι στο πρώτο μέρος εσύ είχες τις ευκαιρίες, δεν είναι υπερβολή να πει κάποιος στο φινάλε πως «πάλι καλά», καθώς οι πράσινοι κινδύνευσαν και με τρίτο γκολ. Είπαμε καλή ομάδα ο ΠΑΣ αλλά μην τρελαθούμε κιόλας. Μπαρτσελόνα τον κάνατε ρε μάγκες…

Το εκτεταμένο ροτέισον του Μπόλονι όπως ήταν φυσικό σήκωσε και πάλι θύελλα σχολίων. Έτσι είναι αν έτσι νομίζουν κάποιοι, όμως μήπως να δούμε και ποιους έβαλε τελικά ο Ρουμάνος; Διότι αυτοί που έπαιξαν υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είναι πιο βασικοί και από τους βασικούς. Αισθάνονται αδικημένοι; Ας μπούνε μέσα να βουλώσουν στόματα και όχι να έχουν αυτό το χάλι.

Αλλά ξέχασα. Εσχάτως στον Παναθηναϊκό δεν φταίνε ΠΟΤΕ οι παίκτες. ΜΟΝΟ ο προπονητής. Έτσι βέβαια δεν πας πουθενά. Διότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ κερδίζουμε και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ χάνουμε. Όταν θα γίνει αντιληπτό, θα έχουμε κάνει ένα βήμα προς τα μπροστά.

Αν για κάτι ευθύνεται ο κόουτς και εκ του αποτελέσματος αλλά και εκ της εικόνας είναι η καθυστέρηση να παρέμβει και να αλλάξει κάποια πράγματα. Από ένα σημείο και μετά φώναζε το ματς ότι χρειάζεται διαφοροποιήσεις σε πρόσωπα. Αυτό να το συζητήσουμε, για τα υπόλοιπα… μπάστα.

Ακόμη και έτσι πάντως το θέμα είναι να γίνει η «δουλειά». Δηλαδή να περάσεις. Ο Παναθηναϊκός παραμένει και καλύτερη ομάδα και φαβορί. Στο χέρι του είναι να το δείξει σε δύο εβδομάδες και να κλείσει κάθε συζήτηση. Δεν θέλω καν να σκέφτομαι σενάριο αποκλεισμού. Ελπίζω το ίδιο και οι παίκτες. Θα είναι τεράστιο πισωγύρισμα, στα όρια της καταστροφής.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.