«Δεν υπάρχει θέμα Μενδώνη». Αυτό τονίζουν κυβερνητικές πηγές, μιλώντας στο ethnos.gr, σχετικά με το ενδεχόμενο παραίτησης της Λίνας Μενδώνη, παραπέμποντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου από τον Χρήστο Ταραντίλη.

Εκεί αναμένεται ουσιαστικά να σταλεί το μήνυμα ότι η κυρία Μενδώνη παραμένει μέχρι νεωτέρας στο τιμόνι του Υπουργείου Πολιτισμού, μετά τις φωνές που ακούστηκαν ακόμη και από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας περί παραίτησής της.

Συγκεκριμένα, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ έθεσε σήμερα με δηλώσεις της θέμα παραίτησης της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, στον απόηχο της πολύκροτης υπόθεση του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή.

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Θέματος» μίλησε για παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη. «Πρέπει να διευκολύνει τον πρωθυπουργό, διότι είναι ευθύνη της υπουργού η επιλογή των προσώπων», δήλωσε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ.

H ίδια διευκρίνισε ότι δεν επιρρίπτει στην υπουργό Πολιτισμού ούτε απόπειρα συγκάλυψης, ούτε ότι γνώριζε εκ των προτέρων για τις πράξεις του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Σημείωσε, όμως, ότι η Λίνα Μενδώνη πρέπει να διευκολύνει τον πρωθυπουργό, διότι είναι ευθύνη της υπουργού η επιλογή των προσώπων, είτε ξεγελάστηκε, είτε εξαπατήθηκε όπως χαρακτηριστικά είπε.

Λίγο αργότερα, πάντως, ο αναπληρωτής γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός ο οποίος μίλησε στο OPEN TV, απάντησε ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, αφού όπως φαίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει λάβει την απόφαση να αφήσει την κυρία Μενδώνη στην θέση της.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS