ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΣΙΛΑΡΑΣ

Άμα δεν σε θέλει…

Όταν «ξύπνησε» ο Παναθηναϊκός η μπάλα δεν έμπαινε με τίποτα μέσα και πέταξε ένα δικό του ματς. Γράφει ο Νικόλας Βασιλαράς.

Άμα δεν σε θέλει…

Δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είναι φορές που ότι και να κάνεις η μπάλα δεν θέλει να μπει με τίποτα μέσα. Και υπάρχουν κι άλλες που με μισή ευκαιρία παίρνεις τρίποντο.

Ο Παναθηναϊκός βίωσε στο Αγρίνιο με τον πιο σκληρό τρόπο το πρώτο σενάριο. ΟΚ, στο πρώτο μέρος η ομάδα ήταν τραγική και δεν βλεπόταν όμως με αυτό που ακολούθησε το τελικό 1-0 είναι ο ορισμός της μαγικής εικόνας. Μιλάμε ότι χάθηκαν τα άχαστα σε ένα παιχνίδι με απίστευτη κατηφόρα στην επανάληψη μα δυστυχώς και με την πικρή γεύση της ήττας.

Οι πράσινοι είχαν μια τεράστια ευκαιρία για να πατήσουν τετράδα (ίσως και τριάδα) αλλά την πέταξαν στα σκουπίδια. Στο χειρότερό τους ημίχρονο επί Μπόλονι εμφανίστηκαν με τραγική νοοτροπία και δεν πάτησαν καν περιοχή μένοντας πίσω στο σκορ.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.272 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το δεύτερο μέρος ήταν μια άλλη ευκαιρία. Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε μεταμορφωμένος πίεσε απίστευτα τον αντίπαλό του, έχασε τρομακτικές ευκαιρίες από αυτές που δεν χάνονται και στο τέλος δεν κατάφερε να σώσει ούτε καν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Εκ του αποτελέσματος ο Μπόλονι (που ΚΑΙ ΠΑΛΙ είχε να διαχειριστεί ένα κάρο προβλήματα) δεν δικαιώθηκε με τις αλλαγές του και ιδιαίτερα με την αντικατάσταση του Βιγιαφάνιες. Στο σημείο ο Βίγια ήταν στα καλύτερά του και από αυτόν ξεκινούσαν οι περισσότερες επικίνδυνες καταστάσεις. Ενδεχομένως ο κόουτς να θεώρησε ότι ο Αργεντίνος δεν θα έχει δυνάμεις για ολόκληρο 90άλεπτο, τη στιγμή πάντως που βγήκε δεν είχε σε καμία περίπτωση «κρεμάσει». Από την άλλη βέβαια ΠΑΝΤΑ στις στραβές οι καλύτεροι είναι αυτοί που δεν παίζουν ή βγαίνουν αλλαγή. Κανόνας.

Το κακό έγινε και το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Ο Παναθηναϊκός έχασε μια μεγάλη ευκαιρία και πολύτιμο έδαφος. Το θέμα είναι πως με τα εγκλήματα που έχουν γίνει στο ξεκίνημα δεν τον παίρνει για πολλά – πολλά. Τα παιχνίδια με ΑΕΚ για το πρωτάθλημα και ΠΑΣ για το Κύπελλο παίρνουν τη μορφή τελικών καθώς σε σημαντικό βαθμό θα φανεί τι θα παιχτεί με την Ευρώπη.

Ο Παναθηναϊκός έχει βελτιωθεί και έχει κάνει άλματα αγωνιστικά πλην όμως ακόμα όλα κρέμονται σε μια κλωστή και κανείς δεν θέλει να σκέφτεται τι θα σημαίνει για το τριφύλλι να μην προλάβει εν τέλει την κούρσα. Το καλό είναι ότι η ομάδα δείχνει ότι ΕΧΕΙ τις δυνατότητες, βελτιώνεται συνέχεια και εν τέλει θα την σώσει την παρτίδα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.