ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ BLOG

Ξυπνήστε πριν να είναι αργά!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την δεύτερη συνεχόμενη ήττα στο Αγρίνιο αυτή την φορά από τον Παναιτωλικό και τις… καμπάνες, που ήδη χτυπούν ενόψει της συνέχειας της σεζόν.

Ο αήττητος σε 9 παιχνίδια Παναθηναϊκός το 2021 έκανε δύο ήττες μέσα τέσσερις ημέρες για κύπελλο και πρωτάθλημα. Στο ίδιο γήπεδο με άλλους αντιπάλους. Αρχικά από τον ΠΑΣ Γιάννινα, όταν έχασε με 2-1 και στη συνέχεια την Δευτέρα από τον Παναιτωλικό με 1-0. Διαφορετικές ήττες, αλλά ήττες. Στο παιχνίδι κυπέλλου η ομάδα ήταν άθλια και στάθηκε τυχερή, που έχασε μόνο με 2-1, στο άλλο παιχνίδι η ομάδα έκανε ένα θλιβερό πρώτο ημίχρονο και ένα εκπληκτικό 25 λεπτο στο δεύτερο ημίχρονο και στάθηκε άτυχη που έχασε, αφού βάση ευκαιριών έπρεπε να κερδίσει.

Στο ποδόσφαιρο μετράνε τα αποτελέσματα και όχι οι εντυπώσεις. Για αυτό ξυπνήστε όλοι όσοι είστε στο ποδοσφαιρικό, διότι οι δύο ήττες δεν είναι απλά καμπανάκια για τη συνέχεια είναι καμπάνες. Και επειδή μάλλον δεν έχουν καταλάβει όσοι είναι στο ποδοσφαιρικό και πρώτα από όλα οι παίκτες να τους θυμίσω, ότι δεν έχουν πετύχει απολύτως τίποτα. Το απόλυτο μηδέν έχουν πετύχει. Και φυσικά σε κανονικές συνθήκες Παναθηναϊκού πολλοί από αυτούς, ούτε απέξω δεν θα πέρναγαν.

Η ομάδα αυτή την στιγμή είναι πέμπτη και παλεύει να βγει στην Ευρώπη. Αν βγει στην Ευρώπη θα έχει επιτευχθεί το αυτονόητο, δεν θα είναι καμία επιτυχία. Αν δεν βγει στην Ευρώπη όλοι μα όλοι στην ομάδα θα έχουν βάλει την υπογραφή τους, σε άλλη μία μαύρη σελίδα του συλλόγου.

Οπότε χαμένα ημίχρονα, όπως το πρώτο με τον Παναιτωλικό, αλλά και τα δύο ημίχρονα με τα Γιάννενα απαγορεύονται απλά. Δουλειά των παικτών είναι να μπαίνουν στο γήπεδο και να δίνουν και την ψυχή τους για την ομάδα. Με τον Ολυμπιακό το είδαμε, για αυτό και γράψαμε, όσα γράψαμε. Με τα Γιάννενα και τον Παναιτωλικό δεν είδαμε τίποτα και για αυτό είναι απαράδεκτοι. Δεν υπάρχει καμία ανοχή. Κύριοι στον Παναθηναϊκό παίζετε και ο Παναθηναϊκός πρέπει κάποια στιγμή να διεκδικήσει τίτλους. Οσο αυτό δεν γίνεται δεν έχετε πετύχει τίποτα .

Ξυπνήστε πριν να είναι αργά. Ερχονται παιχνίδια-φωτιά. Είναι υποχρέωσή σας να πάρετε τους πόντους που πρέπει, για να μπει η ομάδα στην τετράδα και να προχωρήσετε στο κύπελλο. Σε πρώτη φάση να περάσετε τα Γιάννενα, διότι αν δεν τα περάσετε θα γράψετε άλλη μία μαύρη σελίδα.

Προσοχή δεν μιλάω μόνο για τα αποτελέσματα, μιλάω και για την εικόνα. Διότι αν θέλουμε να είμαστε σωστοί υπήρχαν παιχνίδια, που ο Παναθηναϊκός κέρδισε, αλλά ο αντίπαλος έχασε ευκαιρίες. Ακόμα και σε αυτά τα παιχνίδια οι παίκτες έβγαζαν ψυχή, έβγαζαν πάθος και δεν έπαιζαν λες και έχουν πάρει τρία ντάμπλ και έχουν περάσει στους 8 της Ευρώπης. Διότι ο τρόπος, που μπήκαν στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό έδειξε παίκτες αδιάφορους λες και έχουν πετύχει τους στόχους τους.

Οποιος μπαίνει στο γήπεδο και δεν τα δίνει όλα πάγκο, η εξέδρα για να τελειώνουμε . Τέλος, μέχρι εδώ ήταν. Η χρονιά ξεκίνησε τραγικά, εξελίχθηκε καλά από αποτελέσματα, αλλά στα τελευταία δύο ματς ήρθαν δύο ήττες, που δεν είναι εύκολο να τις δεχθείς.

Οσο για τον Μπόλονι το ξαναλέω, ήρθε σε μία ομάδα διαλυμένη και έχει την μικρότερη ευθύνη. Απλά και αυτός μετά από τόσο καιρό θα έπρεπε να έχει μάθει καλά το ρόστερ και τι μπορεί ο καθένας να προσφέρει και θα πρέπει να αποφεύγει τα λάθη, που συνήθως κάνει στο δεύτερο ημίχρονο με τις αλλαγές. Όπως στο Αγρίνιο, όταν ο τραγικός στο πρώτο ημίχρονο Βιγιαφάνιες, μπήκε σεληνιασμένος στο δεύτερο και δημιουργούσε με τις πάσες τους την μία φάση, πίσω από την άλλη. Και εκεί, που έλεγες «δεν μπορεί με τόσες φάσεις το γκολ θα έρθει», ο Μπόλονι έκανε το δώρο τον Δέλλα απέσυρε από το παιχνίδι τον Βιγιαφάνιες, η ομάδα κόπηκε στα δύο χάθηκε το κέντρο και δεν έκανε μετά φάση. Και στην θέση του μπήκε ο Μακέντα, που τέσσερις επαφές έκανε με την μπάλα και τις τέσσερις έκανε επιθετικά φάουλ . Επίσης ναι ο Καμπετσής έβαλε σημαντικά γκολ σε νίκες της ομάδας, αλλά είναι φανερό, ότι δεν έχει τα στοιχεία να παίξει εξτρέμ και ότι είναι και σε κακή κατάσταση. Δεν είναι κακό να μείνει λίγο έξω και να παίξει στην θέση του ένας κανονικός ακραίος. Ο Αϊτόρ για παράδειγμα, που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο χθες έκανε τα βασικά και αμέσως η ομάδα άρχισε να παράγει ευκαιρίες.

Με λίγα λόγια για να τελειώνουμε. Βγάλτε την ομάδα στην Ευρώπη και προχωρήστε στο κύπελλο, διότι ο κόσμος αρκετά σας έχει ανεχτεί και δεν αντέχει άλλο. Κάντε το αυτονόητο .

*Η μεταγραφή του Χεζόνια δείχνει το μέγεθος του μπασκετικού Παναθηναϊκού και την βαριά κληρονομιά, που έχει αφήσει η οικογένεια Γιαννακόπουλου. Ο κόσμος δεν το πίστευε χθες, μέχρι που ανακοινώθηκε από την ΚΑΕ. Μπράβο σε όλους στην ΚΑΕ, για την τεράστια μεταγραφή και μακάρι να καταφέρει αυτή η παικτάρα, που είναι και αρρωστάκι με τον Παναθηναϊκό(σπάνιο για ξένο αθλητή) να παίξει σε γεμάτο ΟΑΚΑ, διότι αυτό, που θα ζήσει δεν θα το έχει ξαναζήσει.

Exit mobile version