ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Οι ξένοι διαιτητές που ζήτησε ο ΠΑΣ και το γκολ του Ινσούα…

Ο Βασίλης Μοιρώτσος διάβασε για την απόφαση του ΠΑΣ να ζητήσει ξένους διαιτητές στον επαναληπτικό με τον Παναθηναϊκό και θυμήθηκε το περσινό γκολ του Ινσούα που ακυρώθηκε από Έλληνα βοηθό...

Οι ξένοι διαιτητές που ζήτησε ο ΠΑΣ και το γκολ του Ινσούα...

Με έκπληξη διάβασα χθες αργά το βράδυ πως ο ΠΑΣ Γιάννινα ζήτησε ξένους διαιτητές για τη ρεβάνς του Κυπέλλου στη Λεωφόρο. Σημαίνει αυτό πως ή είχε παράπονα από τη διαιτησία του πρώτου αγώνα ή φοβάται πως στον επαναληπτικό μπορεί να υπάρξουν σφυρίγματα που θα του στερήσουν την πρόκριση.

Ή σε ένα γενικότερο πλαίσιο, ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν έχει εμπιστοσύνη στους Έλληνες διαιτητές. Στο τελευταίο θα συμφωνήσω. Οι Έλληνες διαιτητές δεν είναι του επιπέδου των ξένων που βλέπουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κάνουν λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο, στις καθυστερήσεις, σε ξεκάθαρες φάσεις δίνουν… ανάποδα σφυρίγματα.

Πολλά τέτοια σφυρίγματα πήρε και ο ΠΑΣ Γιάννινα στο πρώτο ματς των δύο ομάδων στο Αγρίνιο. Για παράδειγμα, θυμάμαι μια κλωτσιά του Καρτάλη πάνω στον Νιας που τον σήκωσε κανονικά και ο διαιτητής ήταν ακριβώς δίπλα, αλλά δεν έβγαλε την κίτρινη κάρτα. Και γενικά, στα σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών του ΠΑΣ άφηνε το παιχνίδι να εξελιχθεί.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.348 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Γι’ αυτό και μου προξένησε έκπληξη η είδηση πως ο ΠΑΣ έστειλε επιστολή στην ΕΠΟ ζητώντας ξένο διαιτητή στον επαναληπτικό. Και σίγουρα θα είναι θετικό για τον αγώνα να έρθει διαιτητής από το εξωτερικό. Ίσως θα πρέπει να το ζητήσει επιτακτικά και ο Παναθηναϊκός. Διότι ξένος διαιτητής αποκλείεται να μη δώσει μία τόσο καραμπινάτη κίτρινη κάρτα σε αντίστοιχο μαρκάρισμα. Και γενικά, ο ξένος θα σφυρίξει 50-50. Κάτι που δεν είδαμε στο πρώτο ματς, αφού τα… σπόρια τα πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα και μάλιστα χωρίς να τα έχει ανάγκη, αφού ήταν καλύτερος στο γήπεδο και όλοι του αναγνώρισαν το όμορφο ποδόσφαιρο που παίζει.

Ένα ποδόσφαιρο που το οφείλει στον προπονητή του, τον Αργύρη Γιαννίκη, ο οποίος αργά ή γρήγορα θα βρεθεί και σε μια μεγαλύτερη ομάδα, με πιο μεγάλους στόχους από την παραμονή στην κατηγορία. Το αξίζει βάσει δουλειάς.

Μακάρι, λοιπόν, να δούμε ξένο διαιτητή να έρχεται στη Λεωφόρο την ερχόμενη Τετάρτη, ώστε να μην υπάρξει καμία σκιά όποιος κι αν προκριθεί στην επόμενη φάση και καμία ξεκάθαρη φάση που οι διαιτητές θα πάρουν τη λάθος απόφαση.

Και τώρα που είπαμε για ξεκάθαρη φάση και λάθος αποφάσεις, ακόμα θυμάμαι εκείνο το περσινό γκολ του Ινσούα που ακυρώθηκε σε επαναληπτικό παιχνίδι Κυπέλλου πάλι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Με το ματς στο 0-1 στο ΟΑΚΑ. Στη φάση που ο Ινσούα έφυγε… δύο μέτρα πίσω από τον τελευταίο αμυντικό του ΠΑΣ Γιάννινα και ο βοηθός σήκωσε οφσάιντ, μετατρέποντας σε θρίλερ μια πρόκριση που αν εκείνο το ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ γκολ μετρούσε, θα είχε έρθει με ευκολία για τον Παναθηναϊκό.

Με λίγα λόγια, έως τώρα στα ματς του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ (τα πρόσφατα, γιατί παλαιότερα έχουν γίνει ακόμα μεγαλύτερα… όργια, όταν οι διαιτητές αποφάσιζαν να γίνουν αγώνες σε πάγο), οι Ηπειρώτες είναι απόλυτα ευνοημένοι από τη διαιτησία. Και μέσα στην εύνοια υπάρχει η απόφαση – σκάνδαλο, στο περσινό γκολ του Ινσούα.

Όλα αυτά με Έλληνες διαιτητές. Γι΄αυτό μια καλή λύση θα ήταν σε όλα τα Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα να έρχονται ξένοι διαιτητές. Μήπως δούμε το 50-50 επιτέλους να εφαρμόζεται.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.