ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Οικονόμου για Χεζόνια: «Πολυτέλεια για την Ελλάδα ο Χεζόνια – Απίστευτο επίτευγμα για τον ΠΑΟ»

Την παρουσία του Μάριο Χεζόνια στον Παναθηναϊκό, αλλά και στο ελληνικό μπάσκετ γενικότερα, σχολίασε ο παλαίμαχος αθλητής των «πρασίνων», Νίκος Οικονόμου.

Οικονόμου για Χεζόνια: «Πολυτέλεια για την Ελλάδα ο Χεζόνια - Απίστευτο επίτευγμα για τον ΠΑΟ»

Ο Νίκος Οικονόμου αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό για μια οκταετία (1991-1999) και κλήθηκε να σχολιάσει την προσθήκη του Μάριο Χεζόνια που έκαναν οι «πράσινοι» στο ρόστερ τους.

Μιλώντας στη «Real News» ο άλλοτε παίκτης των «πρασίνων» που υπηρετεί πλέον το μπάσκετ από το πόστο του προπονητή, επεσήμανε πως η παρουσία του Χεζόνια είναι πολυτέλεια για το μπάσκετ της Ελλάδας.

Παράλληλα, τόνισε πως είναι μια απίστευτη κίνηση για τον Παναθηναϊκό και θα πρέπει η «πράσινη» διοίκηση να κάνει κάθε προσπάθεια, ώστε να τον διατηρήσει στην ομάδα και την επόμενη σεζόν.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.803 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη «Real News»

«Αυτός ο παίκτης είναι πολυτέλεια για τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό μπάσκετ. Μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στο παρκέ και να ενθουσιάσει τον κόσμο, γι’ αυτό και είναι κρίμα που στην παρούσα συγκυρία δεν μπορούν οι φίλαθλοι να πάνε στο γήπεδο. Πιστεύω πως θα τους συνέπαιρνε. Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό γι’ αυτόν είναι η τάπα στον Λεμπρόν Τζέιμς.

Χρειάζεται, εκτός από αθλητικότητα, και ψυχή για να σηκωθείς στα ίσα και να κόψεις το μεγαθήριο του NBA. Γενικότερα θα τον χαρακτήριζα πολυεργαλείο, αφού με την ίδια άνεση μπορεί να σκοράρει, αλλά και να παίξει καλή άμυνα. Μπορεί κάλλιστα να συνδυάσει θέαμα και ουσία και, για το μικρό μπάτζετ του φετινού Παναθηναϊκού, πραγματικά τη συγκεκριμένη κίνηση ενίσχυσης τη θεωρώ απίστευτη, μοναδική χωρίς αμφιβολία».

Για τα χαρακτηριστικά και το στυλ παιχνιδιού του Κροάτη: «Προσφέρει και στο “3” και στο “4”. Άλλωστε πρόκειται για έναν αθλητή με έκρηξη στο παιχνίδι του και γρήγορο πρώτο βήμα, ιδανικό στο ανοιχτό γήπεδο. Επιπλέον, έχει προσθέσει δύναμη στο κορμί του, ως αποτέλεσμα της δουλειάς του στην Αμερική, και πλέον νομίζω πως μπορεί να εξελιχθεί σε ηγέτη όχι μόνο του Παναθηναϊκού, αλλά οποιασδήποτε ευρωπαϊκής ομάδας. Το ζητούμενο είναι να καταφέρουν στη διοίκηση να τον διατηρήσουν στο δυναμικό τους και μετά το καλοκαίρι. Θα ήταν μεγάλο επίτευγμα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.