Ο Νίκος Οικονόμου αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό για μια οκταετία (1991-1999) και κλήθηκε να σχολιάσει την προσθήκη του Μάριο Χεζόνια που έκαναν οι «πράσινοι» στο ρόστερ τους.

Μιλώντας στη «Real News» ο άλλοτε παίκτης των «πρασίνων» που υπηρετεί πλέον το μπάσκετ από το πόστο του προπονητή, επεσήμανε πως η παρουσία του Χεζόνια είναι πολυτέλεια για το μπάσκετ της Ελλάδας.

Παράλληλα, τόνισε πως είναι μια απίστευτη κίνηση για τον Παναθηναϊκό και θα πρέπει η «πράσινη» διοίκηση να κάνει κάθε προσπάθεια, ώστε να τον διατηρήσει στην ομάδα και την επόμενη σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη «Real News»

«Αυτός ο παίκτης είναι πολυτέλεια για τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό μπάσκετ. Μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στο παρκέ και να ενθουσιάσει τον κόσμο, γι’ αυτό και είναι κρίμα που στην παρούσα συγκυρία δεν μπορούν οι φίλαθλοι να πάνε στο γήπεδο. Πιστεύω πως θα τους συνέπαιρνε. Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό γι’ αυτόν είναι η τάπα στον Λεμπρόν Τζέιμς.

Χρειάζεται, εκτός από αθλητικότητα, και ψυχή για να σηκωθείς στα ίσα και να κόψεις το μεγαθήριο του NBA. Γενικότερα θα τον χαρακτήριζα πολυεργαλείο, αφού με την ίδια άνεση μπορεί να σκοράρει, αλλά και να παίξει καλή άμυνα. Μπορεί κάλλιστα να συνδυάσει θέαμα και ουσία και, για το μικρό μπάτζετ του φετινού Παναθηναϊκού, πραγματικά τη συγκεκριμένη κίνηση ενίσχυσης τη θεωρώ απίστευτη, μοναδική χωρίς αμφιβολία».

Για τα χαρακτηριστικά και το στυλ παιχνιδιού του Κροάτη: «Προσφέρει και στο “3” και στο “4”. Άλλωστε πρόκειται για έναν αθλητή με έκρηξη στο παιχνίδι του και γρήγορο πρώτο βήμα, ιδανικό στο ανοιχτό γήπεδο. Επιπλέον, έχει προσθέσει δύναμη στο κορμί του, ως αποτέλεσμα της δουλειάς του στην Αμερική, και πλέον νομίζω πως μπορεί να εξελιχθεί σε ηγέτη όχι μόνο του Παναθηναϊκού, αλλά οποιασδήποτε ευρωπαϊκής ομάδας. Το ζητούμενο είναι να καταφέρουν στη διοίκηση να τον διατηρήσουν στο δυναμικό τους και μετά το καλοκαίρι. Θα ήταν μεγάλο επίτευγμα».

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS