ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΕΚ 1-1

Το έφερε στα μέτρα του, αλλά έχασε την ευκαιρία

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με καταπληκτικό γκολ του Βέλεθ (59'), είδε την ΑΕΚ να ισοφαρίζει με τον Γκαρσία (73'), έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Νιάς στο 90' και εν τέλει ήρθε ισόπαλος 1-1 με την Ένωση. Κακό ματς στο «Απόστολος Νικολαϊδης». Συνεχίζεται η μάχη για την τετράδα.

Το έφερε στα μέτρα του, αλλά έχασε την ευκαιρία

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με καταπληκτικό γκολ του Βέλεθ (59′), είδε την ΑΕΚ να ισοφαρίζει με τον Γκαρσία (73′), έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Νιάς στο 90′ και εν τέλει ήρθε ισόπαλος 1-1 με την Ένωση. Κακό ματς στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Συνεχίζεται η μάχη για την τετράδα.

Το ματς

Ο Λάζλο Μπόλονι επέλεξε να ξεκινήσει το «τριφύλλι» με σχηματισμό 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Διούδης. Αριστερά στην τετράδα της αμυντικής γραμμής ήταν ο Χουάνκαρ, με τον Μολό στο δεξιό άκρο και δίδυμο στα στόπερ τους Βέλεθ και Πούγγουρα. Στο κέντρο επελέγησαν οι Μαουρίτσιο, Αλεξανδρόπουλος και Νιάς. Πιο μπροστά από τα αριστερή πλευρά ήταν ο Καμπετσής, με τον Ενγκμπακοτό στο δεξι «φτερό» και μοναδικό προωθημένο τον Ιωαννίδη.

Για την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ, επέλεξε ένα σύστημα 4-2-3-1. Ο Αθανασιάδης ήταν κάτω απ’ τα δοκάρια. Τετράδα στην άμυνα οι Νεντελτσιάρου, Λάτσι, Λόπεθ και Σβάρνας. Στα χαφ βρέθηκαν οι Κρίστιτσιτς και Σιμάνσκι με τον Μάνταλο να είναι λίγο πιο μπροστά τους. Στα άκρα της επίθεσης ήταν οι Γκαρσία, Τάνκοβιτς και στην κορυφή ο Ανσαριφάρντ.

Mπερνάρ:  «Θέλω να επιστρέψω σπίτι μου, αλλά πρώτα θέλω το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό»
Mπερνάρ: «Θέλω να επιστρέψω σπίτι μου, αλλά πρώτα θέλω το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό» 10.235 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να προσπαθούν να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους και να φτιάξουν παιχνίδι.

Πιο δραστήρια ήταν η Ένωση που ήθελε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα στα άκρα της, ενώ ο Παναθηναϊκός πίεζε σχετικά ψηλά. Οι «πράσινοι» είχαν την πρώτη τελική στο ματς στο 14′ μετά από εκτέλεση κόρνερ. Όταν η μπάλα έφτασε στον Μολό, με τον Γάλλο να δοκιμάζει ένα δυνατό σουτ, και την μπάλα αφού βρήκε σε πόδι αμυνόμενου, να καταλήγει στην αγκαλιά του Αθανασιάδη.

Στο 19′ ήταν ευκαιρία της ΑΕΚ να απειλήσει τα καρέ του Διούδη. Συγκεκριμένα μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Έλληνας τερματοφύλακας έδιωξε με τις γροθιές, με τη μπάλα να καταλήγει στον Σιμάνσκι, όμως το γύρισμα μέσα στην περιοχή ήταν αδύναμο, με τη μπάλα να πηγαίνει στην αγκαλιά του Διούδη.

Η ροή του αγώνα κυλούσε χωρίς μεγάλη φάση για τις δύο ομάδες, με τους «πράσινους» να διαμαρτύρονται στο 28′ για ένα επικίνδυνο μαρκάρισμα του Λάτσι πάνω στον Ιωαννίδη, με τον διαιτητή να μη δείχνει ούτε κάρτα.

Η γυριστή κεφαλιά του Ανσαριφάλντ στο 37′ δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Διούδη που μάζεψε χωρίς πρόβλημα, με τις δύο ομάδες να είναι υπερβολικά ανούσιες και χωρίς να έχουν δημιουργήσει σπουδαία φάση, με την εικόνα του αγώνα να είναι πολύ κακή. Το λάθος του Πούγγουρα στο 39′ έστρωσε τη μπάλα στον Μάνταλο αλλά ο αρχηγός της ΑΕΚ σούταρε χλιαρά και άστοχα. Το 0-0 έμεινε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, με το θέαμα στο ντέρμπι να είναι μηδαμινό.

Στην επανάληψη το ματς κυλούσε στο ίδιο τέμπο, όπως το α’ μέρος, με τις δύο ομάδες να μην δημιουργούν φάσεις και να παίζουν ένα ανιαρό ποδόσφαιρο.

Στο 58’ ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει το προβάδισμα χάρη στο υπέροχο γκολ του Φραν Βέλεθ, μετά από φάση διαρκείας. Συγκεκριμένα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χουάνκαρ, ο Ενγκμπακοτό πήρε την κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στο πίσω δοκάρι, με τον Ισπανό στόπερ αφού απέφυγε τον αντίπαλο του υπέροχα, πλάσαρε στην απέναντι γωνία τον Αθανασιάδη, με την ατμόσφαιρα να ζεσταίνεται ιδιαίτερα στο γήπεδο.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός με τον Καμπετσή θα μπορούσε να είχε διευρύνει το προβάδισμά του, αλλά το σουτ του νεαρού φορ κατέληξε άουτ. Αυτή που ευτύχησε να βρει γκολ ήταν η ΑΕΚ με τον Λιβάϊ Γκαρσία πέντε λεπτά αργότερα (73’), από τη φάση που είχαν οι «πράσινοι». Συγκεκριμένα μετά από απανωτά λάθη της άμυνας, ο Γκαρσία έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή μετά από άστοχο διώξιμο του Χουάνκαρ και πλάσαρε εύστοχα τον Διούδη για το 1-1.

Από την ισοφάριση και μετά η Ένωση αναθάρρησε και προσπάθησε αναποτελεσματικά να κερδίσει κάτι παραπάνω από το ματς. Στο 83′ ο Μάνταλος μετά από ατομική ενέργεια που ξεκινάει από λάθος της «πράσινης» άμυνας, σούταρε δυνατά αλλά άστοχα από την εστία του Διούδη.

Με το ισόπαλο 1-1 να παραμένει, το ματς άναψε στα τελευταία λεπτά, με την ΑΕΚ να παραμένει ψηλά στην περιοχή του Διούδη και τους «πράσινους» να αμύνονται σθεναρά. Στο 90′ ακριβώς η σέντρα του Χατζηγιοβάνη από χτύπημα φάουλ, βρήκε τον Νιάς στο πίσω δοκάρι, αλλά το πλασέ του Σενεγαλέζου ήταν αδύναμο, με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος.

Τα λεπτά των καθυστερήσεων κύλησαν χωρίς να δημιουργηθεί κάτι το αξιοσημείωτο και το τελικό σφύριγμα της λήξης, βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 1-1, με τον Παναθηναϊκό να χάνει την ευκαιρία να κρατήσει τους τρεις βαθμούς της νίκης που θα του έδιναν προβάδισμα στη βαθμολογία για να κατακτήσει μια θέση που οδηγεί στην Ευρώπη.

 Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Χούανκαρ, Μολό, Βέλεθ, Πούγγουρας, Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος (84′ Βιγιαφάνιες), Νιας, Ενγκμπακοτό (78′ Καρλίτος), Καμπετσής, Ιωαννίδης (78′ Χατζηγιοβάνης).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Νεντελτσιάρου, Λόπεζ, Σβάρνας, Λάτσι, Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Λιβάϊ Γκαρσία, Τάνκοβιτς (67′ Μαχαίρας), Ανσαριφάλντ (90′ Χριστόπουλος).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...