ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-2

10λεπτη καταστροφή και βραδιά ντροπής στη Λεωφόρο

Ο Παναθηναϊκός μπήκε σαν... υπνωτισμένος στο πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς, είδε τον ΠΑΣ Γιάννινα να σκοράρει δυο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο, ήταν ανήμπορος να αντιδράσει, σημείωσε ένα τέρμα με τον Πούγγουρα και γνώρισε την ήττα (1-2) και πικρό αποκλεισμό στη Λεωφόρο.

10λεπτη καταστροφή και βραδιά ντροπής στη Λεωφόρο

Ο Παναθηναϊκός μπήκε σαν… υπνωτισμένος στο πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς, είδε τον ΠΑΣ Γιάννινα να σκοράρει δυο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο, ήταν ανήμπορος να αντιδράσει, σημείωσε ένα τέρμα με τον Πούγγουρα και γνώρισε την ήττα (1-2) και πικρό αποκλεισμό στη Λεωφόρο.

Το ματς

Ο Λάζλο Μπόλονι παρέταξε τον Παναθηναϊκό με αλλαγές στην ενδεκάδα. Σε σύστημα 4-3-3, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Διούδης και στα στόπερ οι Πούγγουρας (Ο Βέλεθ έμεινε εκτός λόγω προσαγωγού), Σένκεφελντ. Δεξιά ο Μολό και αριστερά ο Χατζηθεοδωρίδη. Στα χαφ οι Σανκαρέ, Νιάς και Βιγιαφάνιες. Η επιθετική τριπλέτα αποτελούταν από Καρλίτος, Ιωαννίδη και Χατζηγιοβάνη. Οι πράσινοι, κι ενώ ήταν υποχρεωμένοι να ανατρέψουν το εις βάρος τους 2-1 του πρώτου ματς, είδαν τον ΠΑΣ Γιάννινα να ανοίγει το σκορ μόλις στο 3΄ Έπειτα από φάουλ του Καρτάλη, ο Παντελάκης με κεφαλιά έστειλε τνην μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 9′ ήρθε η απόλυτη ψυχρολουσία, αφού έπειτα από σέντρα από αριστερά ο Χατζηθεοδωρίδης με το κεφάλι σημείωσε αυτογκόλ για το 0-2 και το απόλυτο σοκ. Τα πράγματα έγιναν από νωρίς πολύ δύσκολα για το τριφύλλι…

Παραιτήθηκε ο Κούγιας!
Παραιτήθηκε ο Κούγιας! 45.791 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο ΠΑΣ κλείστηκε, ο Παναθηναϊκός δεν έβρισκε ρήγματα, παρά το γεγονός ότι πίεσε. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 32′ όταν έπειτα από σέντρα του Χατζηγιοβάνη, ο Βιγιαφάνιες πήρε την κεφαλιά από πλάγια αριστερά, αλλά η άμυνα έδιωξε σε κόρνερ προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή. Τα λεπτά περνούσαν, γκολ δεν ερχόταν και φυσικά η πίεση και το άγχος ήταν μεγάλα. Στο 41′ έπειτα από ωραία “ένα – δυο” Βιγιαφάνιες, Καρλίτος μέσα στην περιοχή, ο τελευταίος σέντραρε παράλληλα με την εστία, αλλά η μπάλα πέρασε απ’ όλους. Το 0-2 παρέμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, ο Μπόλονι έβαλε τον Αϊτόρ αντί του Ιωαννίδη. Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά, αλλά ευκαιρία δεν έβρισκε. Οι πράσινοι, έχοντας και το άγχος να τους βαραίνει προσπαθούσαν με ανορθόδοξο τρόπο να βγάλουν μια ευκαιρία και ο ΠΑΣ Γιάννινα αμυνόταν καλά. Στο 56′ έπειτα από σέντρα του Χατζηγιοβάνη, ο Καρλίτος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ, μη έχοντας καλή ισορροπία στο κορμί του, ενώ από πίσω του ερχόταν ο Αϊτόρ. Στο 58′ ο Χατζηθεοδωρίδης σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια. Στο 62′ ο Αϊτόρ, σέντραρε, ο Χατζηγιοβάνης έκανε το γύρισμα, αλλά ο Βιγιαφάνιες δεν πρόλαβε, ενώ ένα λεπτό αργότερα, έπειτα από ωραία ενέργεια του Αϊτόρ το συρτό σουτ κόντραρε.

Στο 74′ ο Αϊτόρ έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Πούγγουρας με κεφαλιά μείωσε σε 2-1, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δυσκολευόταν πολύ στο να βρει τον δρόμο για την εστία. Βέβαια, η κατάσταση παρέμενε δύσκολη αφού οι πράσινοι ήθελαν τρία τέρματα σε 16 λεπτά.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη. Ο Παναθηναϊκός… έτρεχε, αλλά δεν μπορούσε, όντας εγκλωβισμένος του δικού του ποδοσφαίρου. Αυτού, δηλαδή, του αδούλευτου και κακού στο δημιουργικό κομμάτι. Πρά την πρωτοβουλία, ευκαιρίες δεν έρχονταν και το τελικό 1-2 έμεινε μέχρι το τέλος. Ο Παναθηναϊκός γνώρισε τον πικρό αποκλεισμό στο Κύπελλο Ελλάδας, από μια ομάδα πολύ καλά δουλεμένη, που της αξίζουν συγχαρητήρια. Όσο για το τριφύλλι; Αποχαιρετά από νωρίς ένα μεγάλο στόχο και πλέον στρέφεται αποκλειστικά στη συνέχεια του πρωταθλήματος…

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σανκαρέ (59′ Μαουρίτσιο), Μολό, Χατζηθεοδωρίδης (66′ Χουάνκαρ), Νιάς, Βιγιαφάνες (66′ Μακέντα), Ιωαννίδης (46′ Αϊτόρ), Χατζηγιοβάνης (66′ Ενγκμπακοτό), Καρλίτος.

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν, Ντομίνγκεθ, Κάστρο (87′ Εραμούσπε), Καρτάλης, Ελευθεριάδης (75′ Λιάσος), Μιλιτσεάνου (75′ Κρίζμαν), Παμλίδης (65′ Νάουμετς).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...