ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Κωφίδης: «Ο θάνατος του Κουφοντίνα είναι ξεκαθάρισμα από την κυβέρνηση»

Ο Σάββας Κωφίδης προέβη σε παρέμβαση αναφορικά με την απεργία πείνας και δίψας του Δημήτρη Κουφοντίνα, όπου σημειώνει ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν ικανοποιήθηκε με την ποινή καταδίκης του - «Θα προτιμούσε ίσως θανατική καταδίκη» είπε σχετικά.

Κωφίδης: «Ο θάνατος του Κουφοντίνα είναι ξεκαθάρισμα από την κυβέρνηση»

Ο Κωφίδης στην παρέμβαση του επισημαίνει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δράττεται της ευκαιρίας, σαν εκτελεστική κρατική εξουσία, με πρόφαση τους νόμους, γιατί άλλοτε τους επικαλείται κι άλλοτε τους παρακάμπτει, ακόμα και τους δικούς της, «για να γίνει η επιθυμία της πραγματικότητα: ο θάνατος του Κουφοντίνα. Είναι ένα είδος ξεκαθαρίσματος, δηλαδή. Μια επίδειξη ισχύος της κρατικής εξουσίας»

«Καταδικάζεται η τρομοκρατία, απ’ την άλλη όμως συντηρείται και νομιμοποιείται η κρατική τρομοκρατία» σημειώνει ο προπονητής. Κι αυτό όπως υποστηρίζει «όχι απέναντι στον Κουφοντίνα αλλά απέναντι σε κάθε κρατούμενο. Η τρομοκρατία και στην παιδεία, και στην υγεία, στις ατομικές ελευθερίες, στα δικαιώματα ζωής του λαού. Για την τρομοκρατία αυτή του κράτους πώς θα αποδώσουμε δικαιοσύνη;»

«Πρώτα απ’ όλα ο Κουφοντίνας είναι στη φυλακή γιατί ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη δράση της «17 Νοέμβρη» και παρέδωσε εκούσια τον εαυτό του στην κρίση της δικαστικής εξουσίας. Κρίθηκε και καταδικάστηκε στην ανώτερη ποινή που του αναλογούσε με τους νόμους, σαν συνέπεια των πράξεών του.

Εδώ όμως, συμβαίνει το εξής: Καταδικάζεται η τρομοκρατία, απ’ την άλλη όμως συντηρείται και νομιμοποιείται η κρατική τρομοκρατία. Όχι απέναντι στον Κουφοντίνα αλλά απέναντι σε κάθε κρατούμενο. Η τρομοκρατία και στην παιδεία, και στην υγεία, στις ατομικές ελευθερίες, στα δικαιώματα ζωής του λαού. Για την τρομοκρατία αυτή του κράτους πώς θα αποδώσουμε δικαιοσύνη;

Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα για τον Παναθηναϊκό
Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα για τον Παναθηναϊκό 10.886 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ήδη παραβιάζουν τα δικαιώματα στην καθημερινότητα. Δεν μπορούμε να μιλάμε τώρα για κράτος δικαίου. Το δίκαιο προέρχεται από την κοινωνία. Δεν είναι απλά η περίπτωση ενός κρατουμένου που κάνει απεργία πείνας. Αύριο θα περάσουν έναν άλλο νόμο που θα καταργεί κάτι άλλο».

Πηγή: sdna.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.