ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ BLOG

Άλλος ένας διασυρμός με πολλά «εγκλήματα»

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον αποκλεισμό-διασυρμό του Παναθηναϊκού στο κύπελλο από τον ΠΑΣ και τα πολλά «εγκλήματα» που συνεχίζονται να γίνονται.

Άλλος ένας διασυρμός με πολλά «εγκλήματα»

Άλλος ένας διασυρμός, άλλος ένας αποκλεισμός, άλλη μία μαύρη μέρα για τους φίλους του Παναθηναϊκού, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν έκλεισαν μάτι την Τετάρτη το βράδυ. Καιρό τώρα έγραφα, ότι χτυπάνε καμπάνες, αλλά κανείς δεν άκουγε. Μετά τον πρώτο αγώνα με τον ΠΑΣ που έχασε η ομάδα με 2-1 είχα γράψει, ότι θα είναι βουνό η ρεβάνς. Τότε πολλοί φίλοι του Παναθηναϊκού μου είχαν στείλει μήνυμα και μου έγραφαν «τι βουνό ρε Τάσο. Με τα Γιάννενα παίζουμε, ο Παναθηναϊκός είμαστε είναι δυνατόν να λες, ότι είναι βουνό η ρεβάνς;».

Και αποδείχθηκε δυστυχώς, όχι μόνο βουνό, αλλά αξεπέραστο εμπόδιο. Και ο λόγος, που το έγραψα, τότε είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι Παναθηναϊκός κανονικός, δεν σε πείθει. Είναι μία ομάδα, που λέγεται Παναθηναϊκός, που κάθε χρόνο …κερνάει πίκρες τον κόσμο του και αυτό έγινε και χθες. Να εξηγήσω, γιατί θεωρώ, τον χθεσινό αποκλεισμό, διασυρμό. Στο κύπελλο μπορείς να αποκλειστείς, από οποιαδήποτε ομάδα, λένε, ότι είναι ο θεσμός των εκπλήξεων. Αλλά εδώ μιλάμε, ότι αυτά τα παιχνίδια σαν Παναθηναϊκός τα έπαιξες, για πρώτη φορά με τις καλύτερες συνθήκες.

Το πρώτο παιχνίδι δεν έγινε, λόγω ακατάλληλου αγωνιστικού χώρου στο γήπεδο του ΠΑΣ και για πρώτη φορά ελήφθη η σωστή απόφαση. Τελικά έγινε στο Αγρίνιο και όχι στην έδρα του ΠΑΣ. Τι το πιο ιδανικό για τον Παναθηναϊκό; Πάει η ομάδα παίζει στο Αγρίνιο προηγείται στο σκορ και κάνει το 0-1 και λές όλα ιδανικά Και από κει και πέρα την συνέχεια την ξέρετε. Ηττα στο πρώτο παιχνίδι με 2-1 αντί για 4-1 και ήττα και χθες στο δεύτερο παιχνίδι στην Λεωφόρο. Ο Παναθηναϊκός σαν οργανισμός, σαν ομάδα διασύρθηκε με αυτό τον αποκλεισμό. Με ιδανικότερες συνθήκες δεν θα μπορούσε να παίξει δύο παιχνίδια, για να περάσει τον ΠΑΣ. Και όχι μόνο αποκλείστηκε, το δεύτερο παιχνίδι στην Λεωφόρο είναι σαν να μην το έπαιξε. Στο 9′ το σκορ ήταν 0-2 και αντίο ζωή. Και προσοχή είναι και το άλλο και στο κύπελλο φέτος.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.635 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η ομάδα προκρίθηκε χωρίς αγώνα στα προημιτελικά και τι χρειαζόταν; Να παίξει τέσσερα ματς, για να πάει στον τελικό. Και πήγε και αποκλείστηκε, χάνοντας και τα δύο παιχνίδια με 2-1 από τον ΠΑΣ. Α να χαθείτε όλοι, από τον πρώτο μέχρι το τελευταίο. Βάλατε υπογραφή σε άλλη μία μαύρη σελίδα του Παναθηναϊκού και ποιος ξέρει τι μας περιμένει στη συνέχεια. Ο Μπόλονι συνεχίζει να βάζει παίκτες σε λάθος θέσεις, όπως τον Ιωαννίδη αριστερό εξτρέμ. Μία, δύο τρεις, κάποια στιγμή θα το πληρώσεις. Δεν πας κόντρα στην λογική.

Πρώτα ο Καμπετσής αριστερό εξτρέμ, τώρα ο Ιωαννίδης και στον πάγκο ο Αϊτόρ, που ότι και να είναι αυτή είναι η θέση του και κάτι πήγε να κάνει στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά όλα είχαν τελειώσει. Εντάξει έξω ο Βέλεθ λόγω τραβήγματος στην προθέρμανση, αλλά και ο Χουάμκαρ έξω γιατί; Για το λάθος στο ματς με την ΑΕΚ. Εξω ο Μαουρίσιο λόγω κούρασης; Να μην παίξει με την ΑΕΚ αν θες να τον ξεκουράσεις και να τον έχςει φρέσκο με τον ΠΑΣ, διότι το κακό αποτέλεσμα με την ΑΕΚ μπορεί να διορθωθεί στη συνέχεια, στη ρεβάνς με τον ΠΑΣ αποκλείεσαι από το κύπελλο και τέλος.

Τόσο καιρό λέμε, ότι αυτός είναι ο Μπόλονι. Όταν ήρθε, ξέραμε, ότι είναι ένας προπονητής, που τον ενδιαφέρει κυρίως η άμυνα και όχι η δημιουργία. Αυτό φαινόταν σε όλα τα ματς, απλά ερχόντουσαν και τα αποτελέσματα και επειδή η έξοδος στην Ευρώπη είναι φέτος το ζητούμενο (εκεί καταντήσαμε), λέμε, ότι τα αποτελέσματα είναι πάνω από όλα. Τώρα, που σταμάτησε και λίγο η ρέντα και πλέον έχεις γκίνια και στην πρώτη φάση ο άλλος σου κάνει γκολ φαίνεται και η γύμνια και η αδυναμία της ομάδας να δημιουργήσει με πλάνο και με σχέδιο. Πέρυσι να θυμίσω, ότι πάλι ο ΠΑΣ προηγήθηκε με 0-1 πάλι με τον Παντελάκη, αλλά η ομάδα το γύρισε σε 3-1 και πήρε την πρόκριση, διότι είχε σχέδιο, ήξερε πως να το κάνει. Χθες δεν ήξερε και αποκλείστηκε ουσιαστικά από το 0-1.

Οσο για τους παίκτες τι να πει κανείς; Ναι οκ, οι περισσότεροι δεν θέλουν να βλέπουν τον Μπόλονι, το ξέρουμε, το έχουμε καταλάβει. Ο Παναθηναϊκός είναι, όμως, πάνω από όλα και όλα αυτά τα αφήνεις στην άκρη, με στόχο το καλό της ομάδας. Μπήκαν στο γήπεδο λες και έπαιζαν φιλικό. Μάλλον δεν έχουν συνειδητοποιήσει, ότι οι περισσότεροι δεν θα πέρναγαν απέξω σε κανονικό Παναθηναϊκό και ότι πρέπει να κάνουν τον σταυρό τους, που τους δίνεται η ευκαιρία και αυτοί την πετάνε στα σκουπίδια.

Φυσικά να πω και το άλλο. Δεν πιστεύω με τίποτα, ότι αυτό το ρόστερ αυτό μπορεί να παίξει, διότι πολύ απλά έχω δει τους ίδιους παίκτες να παίζουν καλύτερα πέρυσι, όταν η ομάδα βγήκε περίπατο τέταρτη, δηλαδή σε θέση, που σε οδηγεί στην Ευρώπη και στο κύπελλο αποκλείστηκε από τον ΠΑΟΚ και όχι από τον ΠΑΣ. Και κάτι ακόμα .Εχουμε φάει επτά γκολ με στημένες φάσεις στα τελευταία παιχνίδια. Τι διάολο δουλεύεις ρε κόουτς στα στημένα κάθε εβδομάδα; Εχουμε γίνει η χαρά της κάθε ομάδας στα στημένα και τρέμει η ψυχή μας σε κάθε φάουλ και κόρνερ. Για να καταλήξω. Όταν πας κόντρα στην λογική το ίδιο το ποδόσφαιρο σε τιμωρεί. Όταν, λοιπόν, πριν ένα χρόνο παίρνεις την απόφαση να διώξεις έναν προπονητή, που βελτίωσε και εξέλιξε την ομάδα και διαλύεις μία ομάδα, που με λίγες και καλές προσθήκες φέτος θα μπορούσε να είναι πιο ψηλά από πέρυσι στην βαθμολογία, τότε αυτό το βρίσκεις μπροστά σου. Και καταλαβαίνεις, γιατί φέτος έδωσες 500αρα και 600αρια σε συμβόλαια και η ομάδα είναι χειρότερη από πέρυσι. Όταν μία ομάδα έχει χημεία, ποτέ δεν το κάνεις αυτό και εμπιστεύεσαι αυτόν, που την έφτιαξε και όχι τον Ρόκα, που ήρθε, για να κάνει την αρπαχτή του και έφυγε.

Ο Αλαφούζος πληρώνει τα λάθη, που έγιναν το καλοκαίρι και κινδυνεύει σοβαρά να χαθεί και η φετινή χρονιά. Διότι έτσι όπως πάει μην νομίζετε, ότι θα είναι απλό να βγει η ομάδα στην Ευρώπη. Είναι δύσκολο να γυρίσει το τσιπάκι της ομάδας και να αρχίσει να κερδίζει, όπως έκανε μέχρι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Είναι και η κατάσταση δύσκολη στα αποδυτήρια και ακολουθούν δύο παιχνίδια με ΠΑΣ στα Γιάννενα και τον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο, όπου η διαφορά μπορεί να αυξηθεί από την ΑΕΚ και να μπει η ομάδα με πάνω από τρεις βαθμούς διαφορά από την τέταρτη θέση στα play off. Και αν δεν βγει στην Ευρώπη ο Παναθηναϊκός φέτος θα είναι η απόλυτη καταστροφή, που θα την βρει ο Παναθηναϊκός μπροστά του, διότι όσο δεν συμμετέχει στην Ευρώπη, τόσο κατρακυλάει στην κατάταξή του στην ΟΥΕΦΑ.

Και επειδή πολλοί λέτε «με τέτοια χάλια τι να κάνουμε στην Ευρώπη;» μπορεί να έχετε δίκιο, για την εικόνα της ομάδας, αλλά στην Ευρώπη βγαίνεις με στόχο να κάνεις καλές μεταγραφές, να προσελκύσεις παίκτες, που δεν θα έρθουν αν δεν συμμετέχεις στην Ευρώπη και κάποια στιγμή επιτέλους πρέπει να επιστρέψεις . Δεν πάει άλλο, ο κόσμος δεν αντέχει και η ομάδα έχει μικρύνει σε απίστευτο βαθμό. *Το λέω τώρα, που ακόμα δεν φαίνεται ορατό.

Δεν βλέπω να έχει μεγάλο μέλλον ο Μπόλονι στον Παναθηναϊκό. Αργά, η γρήγορα πάει και αυτός και ψάξτε για τον επόμενο. Τόσα χρόνια στο ρεπορτάζ έχω μάθει κάτι. Προπονητής, που δεν έχει καλά αποδυτήρια δεν έχει καμία τύχη και αν η κατηφόρα συνεχιστεί μην δούμε και τίποτα άμεσα να γίνεται. Δυστυχώς μετά το ματς με τον Ολυμπιακό ήρθε η κατάρρευση σε όλα τα επίπεδα και αποδείχθηκε ότι όταν δεν έχεις επιθετικό πλάνο και κόμπακτ αποδυτήρια, για λίγο καιρό τα αποτελέσματα, μπορεί να σε πάνε, για πολύ αποκλείεται.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.