ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπάγερν – Παναθηναϊκός: Αδίκησε (ξανά) τον εαυτό του

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανταγωνιστικός για μεγάλο διάστημα απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, αλλά τα φτηνά λάθη (16 συνολικά) στην περιφέρεια και οι πολλές άστοχες βολές (11), έφεραν νέα ήττα με 76-71 για την 28η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανταγωνιστικός για μεγάλο διάστημα απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, αλλά τα φτηνά λάθη στην περιφέρεια και οι πολλές άστοχες βολές, έφεραν νέα ήττα με 76-71 για την 28η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός. Οι πράσινοι πλησίασαν το άριστα στην άμυνα και έχοντας εξαιρετικές επιλογές στην επίθεση κατάφεραν να ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα. Οι Παπαγιάννης, Μήτογλου και Ογκαστ έδειχναν σε καλή κατάσταση και στις δυο πλευρές του παρκέ, ενώ ο Χεζόνια είχε δυο πόντους, σκοράροντας το πρώτο καλάθι του αγώνα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο μπήκαν στην εξίσωση οι Κασελάκης και Μποχωρίδης. Στα 7 λεπτά πριν από το φινάλε το σκορ ήταν 22-29 με κάρφωμα του Γουάιτ, έπειτα από ασίστ του Έλληνα γκαρντ.  Οι πράσινοι συνέχιζαν στον ίδιο ρυθμό με πάρα πολύ καλή άμυνα και μυαλωμένες επιθέσεις με αποτέλεσμα να διατηρούν μια μικρή διαφορά.  Με καλάθι του Χεζόνια στα 4 λεπτά πριν από το τέλος το σκορ έγινε 24-33. Ο Παπαγιάννης έστειλε τη διαφορά στους 11 (24-35), έχοντας 4/4 δίποντα. Ένα γρήγορο 5-0 της Μπάγερν έκανε το σκορ 29-35 και ανάγκασε τον Κατας να πάρει τάιμ άουτ. Με διαδοχικά λάθη του Μακ σε 2 λεπτά, το σκορ έγινε 33-35 με τον Παναθηναϊκό να γκρεμίζει ό, τι έχτιζε. Με 1/2 βολές του Μπέντιλ ο Παναθηναϊκός έκανε το 33-36. Ο Μπόλντγουιν σε νεκρό χρόνο έβαλε τρίποντο και πήρε το φάουλ και εν τέλει σε ένα ημίχρονο που το τριφύλλι κυριαρχούσε στο μεγαλύτερο διάστημα, το σκορ έληξε 37-36!

Με τρίποντο του Μπόλντγουιν άρχισε και η επανάληψη με τον Γουάιτ να σκοράρει για δυο για το 40-38. Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, το τριφύλλι δεν είχε ρυθμό, σε αντίθεση με την Μπάγερν με αποτέλεσμα το σκορ να γίνει 44-38, τη στιγμή που ο Σαντ Ρος έκανε δυο λάθη, ενώ ο Χεζόνια έψαχνε να βρει ρυθμό. Ο Χεζόνια έριξε στην παγίδα τον Ζίπσερ και πήρε φάουλ σε τρίποντο, για να μειώσει με τις βολές σε 44-40, έχοντας 2/3. Όλα αυτά 6’. 48’’ πριν από το τέλος της περιόδου. Οι γηπεδούχοι με τρίποντο έκαναν το 47-40, για να μειώσει ο Μήτογλου στους πέντε, έπειτα από επιθετικό ριμπάουντ σε άστοχο τρίποντο του Χεζόνια και καλάθι. Ηταν ξεκάθαρο ότι ο Παναθηναϊκός έπρεπε να βελτιωθεί σε όλους τους τομείς για να διεκδικήσει τη νίκη, αλλά συνέχιζε τα λάθη και ένα κάρφωμα του Μπόλντγουιν έκανε το σκορ 50-42. Ο Μπέντιλ απάντησε με δικό του κάρφωμα για το 50-44, αλλά ο Μπόλντγουιν έβρισκε ξανά λύσεις.  Ξανά ο Μπέντιλ με καλάθι και φάουλ (χωρίς να βάλει τη βολή) μείωσε για το τριφύλλι και έδωσε ανάσα στην ομάδα του Οντετ Κάτας. Ο Χεζόνια με τρίποντο σε νεκρό χρόνο μείωσε στους τέσσερις. Άλλη μια βολή του Μπέντιλ μείωσε στο τρίποντο τη διαφορα (53-50). Ο Ογκαστ με ωραία προσπάθεια μειωσε στον πόντο. Η περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ να είναι 57-55.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Μποχωρίδης με καλάθι και φάουλ έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό. Το ματς είχε γίνει ντέρμπι και στα 5 λεπτά πριν από το τέλος ο Μπόλντγουιν που ήταν εξαιρετικός έκανε το σκορ 68-63. Αν οι πράσινοι δεν έκαναν φτηνά λάθη κυρίως στην περιφέρειά τους, θα μπορούσαν να ήταν μπροστά στο σκορ, αλλά το πρόβλημα στο «1», παραμένει άλυτο…

Στα 3’. 27’’ πριν από το τέλος ο Γουάιτ με ½ βολές μείωσε στους έξι.  Ο Χεζόνια έκανε τάπα στον Μπόλντγουιν και στη συνέχεια ο Γουάιτ πήγε ξανά στη γραμμή έπειτα από φάουλ που κέρδισε από τον Τζόνσον. Ο Αμερικανός έχασε και τις δυο (12/22 μέχρι εκείνο το σημείο για το τριφύλλι!). Ο Μποχωρίδης αστόχησε στη συνέχεια σε τρίποντο. Με δυο βολές του Μπόλντγουιν, το σκορ έγινε 72-64. Οι πράσινοι είχαν σε εκείνο το σημείο μόλις 9 πόντους στην τέταρτη περίοδο και έψαχναν μεγάλα σουτ. Η μπάλα μπήκε και βγήκε σε τρίποντο του Χεζόνια. Στη συνέχεια ο Κροάτης με ωραίο drive πήρε το φάουλ και με 1/2 βολές έκανε το 72-65.  Ο Χεζόνια πάλι με τον ίδιο τρόπο πήρε το φάουλ. Ο Παναθηναϊκός είχε 11 χαμένες βολές, γεγονός που αποτέλεσε μεγάλη πληγή για την ομάδα στο ματς.  Αυτή τη φορά με 2/2 το σκορ έγινε 72/67.  Πάλι με καλάθι του Μπόλντγουιν το σκορ έγινε 74-67. Ο Χεζόνια ξανά με βολές μείωσε στους πέντε. Ο Σαντ Ρος έκλεψε, αλλά αμέσως έκανε λάθος και κάπου εκεί τελείωσαν όλα.  Ο Παναθηναϊκός γνώρισε νέα ήττα την Ευρωλίγκα, αυτή τη φορά από την Μπάγερν Μονάχου. Τελικό σκορ 76-71.

Exit mobile version