ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-0

Δεν πάει άλλο!

Ο θλιβερός - και αδούλευτος- επιθετικά Παναθηναϊκός, είδε ξανά τον ΠΑΣ Γιάννινα να τον ρίχνει στο καναβάτσο. Οι γηπεδούχοι σκόραραν στο 19' με τον Μιλιντσεάνου και οι πράσινοι του Λάζλο Μπόλονι δεν μπορούσαν, όχι απλώς να κάνουν ευκαιρίες, αλλά να αλλάξουν 2-3 πάσες και να αναπτυχθούν σωστά. Νέα ήττα (1-0) και η Ευρώπη απομακρύνεται για μια ομάδα που όσο πάει και χειροτερεύει.

Ο θλιβερός – και αδούλευτος- επιθετικά Παναθηναϊκός, είδε ξανά τον ΠΑΣ Γιάννινα να τον ρίχνει στο καναβάτσο. Οι γηπεδούχοι σκόραραν στο 19′ με τον Μιλιντσεάνου και οι πράσινοι του Λάζλο Μπόλονι δεν μπορούσαν, όχι απλώς να κάνουν ευκαιρίες, αλλά να αλλάξουν 2-3 πάσες και να αναπτυχθούν σωστά. Νέα ήττα (1-0) και η Ευρώπη απομακρύνεται για μια ομάδα που όσο πάει και χειροτερεύει.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε από τον Μπόλονι με 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Διούδης και στα στόπερ οι Σένκεφελντ, Πούγγουρας. Δεξιά ο Σάντσες και αριστερά ο Χουάνκαρ. Στα χαφ οι Μαουρίσιο, Σανκαρέ, Βιγιαφάνιες. Η επιθετική τριπλέτα απαρτιζόταν από τους Καμπετσή, Ιωαννίδη και Αϊτόρ.

Τα πράγματα ήταν εξ’ αρχής ξεκάθαρα. Άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης δεν υπήρχε για το τριφύλλι, που έψαχνε πάση θυσία αντίδραση μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο και το αρνητικό σερί των τελευταίων αγώνων.

Στο 9′ απο το πουθενά ο ΠΑΣ έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Πίρσμαν εξέθεσε με ποδιά τον Σάντσες, έβγαλε συρτά στο δεύτερο δοκάρι και ο Σάλιακας προ κενής εστίας, πλάσαρε ψηλά άουτ. Ολα αυτά σε ένα σημείο στο οποίο ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβάζει τις γραμμές του για να πρεσάρει ψηλά, δίχως, όμως, να έχει κυκλοφορήσει την μπάλα σωστά.

Στο 19′ ο ΠΑΣ Γιάννινα άνοιξε το σκορ. Ο Αϊτόρ έκανε το λάθος στη μεσαία γραμμή και ο Μιλιντσεάνου, από την κόντρα του Πίρσμαν, βγήκε σε θέση τετ α τετ για να πλασάρει και να κάνει το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Στο 35′ έπειτα από φάουλ του Βιγιαφάνιες, ο Πούγγουρας πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κόντραρε για κόρνερ. Στη συνέχεια, ο Αϊτόρ σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά δε βρήκε στόχο.

Ο Σανκαρέ ζήτησε αναγκαστική αλλαγή, έχοντας πρόβλημα στο αριστερό του πόδι και τη θέση του πήρε ο Ενγκμπακοτό. Στα υπόλοιπα λεπτά δεν άλλαξε το παραμικρό. Οι πράσινοι δεν μπορούσαν να βρουν φάσεις στην αντίπαλη εστία και το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Με την επανάληψη, το τριφύλλι πήγε να απειλήσει από μακριά με τον Βιγιαφάνιες, αλλά το σουτ κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Λοντίγκιν. Παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να πιέσει, ο ΠΑΣ δεν έδινε διαδρόμους στο τριφύλλι και είχε κλείσει καλά την άμυνά του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την κακή κυκλοφορία και την έλλειψη φάσεων για την αδούλευτη επιθετικά ομάδα του Λάζλο Μπόλονι. Στο 65′ από φάουλ του Αϊτόρ, ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Μπόλονι προχώρησε διπλή αλλαγή, βάζοντας Μακέντα και Χατζηγιοβάνη, αντί Ιωαννίδη και Αϊτόρ, σε μια προσπάθεια να δει την ομάδας του να κάνει κάτι στο επιθετικό κομμάτι. Στο 69′ από σέντρα του Χατζηγιοβάνη, ο Μαουρίσιο από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή δεν βρήκε την μπάλα γεμάτη με το πόδι. Ένα λεπτό αργότερα, ο Βραζιλιάνος σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά ο Λοντίγκιν απομάκρυνε.

Ευκαιρία ο Παναθηναϊκός δεν έκανε. Οι γηπεδούχοι ήταν επιθετικοί στα μαρκαρίσματά τους, δυσκόλευαν την πράσινη κυκλοφορία και το τριφύλλι έδειχνε ανήμπορο να αντιδράσει. Η κυκλοφορία και η ανάπτυξη ήταν κακή και το τριφύλλι έπαιζε… κάτι από ποδόσφαιρο. Οπως κάνει, δηλαδή, στο επιθετικό του κομμάτι εδώ και αρκετό καιρό. Ο ΠΑΣ κρατούσε με ευκολία το υπέρ του 1-0. Στο 82′ μάλιστα οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν ο Παμλίδης σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός εν τέλει γνώρισε νέα ήττα, αυτή τη φορά με 1-0 και συνέχισε το αρνητικό του σερί. Το βέβαιο είναι ότι οι εμφανίσεις γίνονται όλο και χειρότερες. Η ομάδα είναι αδούλευτη επιθετικά και από τη στιγμή που άρχισε να δέχεται γκολ, δεν μπορεί να βγάλει αντίδραση και να παίξει ένα ορθολογικά, δημιουργικά, ποδόσφαιρο. Έτσι, δεν μπορεί να προχωρήσει και αναμφίβολα με τέτοιες εμφανίσεις, δεν αξίζει να πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο η ομάδα του κόουτς Μπόλονι.

Exit mobile version