ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΜΑΚΑΜΠΙ 81-63

Παναθηναϊκός… από τα παλιά, ισοπέδωσε την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός, σε μια από τις καλύτερές του βραδιές και παίζοντας εξαιρετική άμυνα, επικράτησε 81-63 της Μακάμπι στο ΟΑΚΑ για την 29η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα. Κορυφαίος ο Παπαπέτρου με 20 πόντους. 15 είχε ο Γουάιτ και από 12 οι Χεζόνια και Μήτογλου.

Παναθηναϊκός... από τα παλιά, ισοπέδωσε την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση με την Μακάμπι και ήλεγξε από την αρχή τον ρυθμό. Με τον Χεζόνια να αρχίζει με το πόδι στο γκάζι έχοντας 5 γρήγορους πόντους (ένα τρίποντο, ένα κάρφωμα), τον Ουάιτ και τον Μήτογλου να ακολουθούν και την άμυνα να είναι εξαιρετική, οι πράσινοι απέκτησαν από νωρίς μια μικρή διαφορά και έφτασαν στο 18-7, 2:38 πριν από το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Το αποτέλεσμα της πρώτης περιόδου ήταν 25-9 υπέρ της ομάδας του Οντετ Κάτας.

Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως
Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως 44.461 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στη δεύτερη περίοδο η κατάσταση δεν άλλαξε. Παρά τα όποια λάθη, ο Παναθηναϊκός κυριαρχούσε και είχε μια άκρως πειστική εμφάνιση. Η Μακάμπι έβγαλε μια αντίδραση στο τελευταίο πεντάλεπτο, αλλά η διαφορά παρέμενε σε υψηλά επίπεδα. Ο Γουάιτ έκανε… όργια στο παρκέ, κάνοντας μια εξαιρετική εμφάνιση. Το ημίχρονο έληξε με το σκορ να είναιν στο 43-30.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η Μακάμπι έβγαλε μια αντίδραση και προσπάθησε με μακρινά σουτ να μπει στο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός αρχικά είχε τις απαντήσεις, ωστόσο η διαφορά έπεσε κάτω από τους 10 με τους φιλοξενούμενους να έχουν σφίξει την άμυνά τους και το τριφύλλι να έχειι χάσει τη συγκέντρωσή του επιθετικά. Στα 30” πριν από το τέλος το σκορ έγινε 58-53 με τριποντο του ΝτιΜπαρτολομέο, ενώ ο Μακ έκανε στη συνέχεια επιθετικό φάουλ και έδωσε ξανά την μπάλα στη Μακάμπι, ενώ απέμεναν 11”. Ο Ζιζις με φόουλ έκανε το 58-55, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η περίοδος.

Με δυο καλάθια από Χεζόνια και Παπαπέτρου το σκορ έγινε 62-55 για τον Παναθηναϊκό. Στη συνέχεια, έπειτα από κλέψιμο του Κροάτη και εκπληκτικό κάρφωμα του Μπέντιλ η διαφορά πήγε ξανά στο +10 (65-55). Οι πράσινοι έδειξαν και πάλι σοβαρότητα και με όπλο το καθαρό μυαλό στην επίθεση και την πολύ καλή άμυνα διατηρούσαν διαφορά ασφαλείας. Ο Παπαπέτρου έκανε το 71-59 στα 3 λεπτά πριν από το τέλος. Λίγο αργότερα, ο αρχηγός με τρίποντο εκτίναξε τη διαφορά στους 15 και έβαλε τέλος στην όποια ελπίδα της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Ξανά με τρίποντο, ο Παπαπέτρου έκανε το 77-59, ενώ ο Γουάιτ με κάρφωμα έστειλε τη διαφορά στους 20. Οι πράσινοι επέστρεψαν στις νίκες, παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Το τελικό σκορ ήταν 81-63.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.