ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Να φοβάστε την οργή των νοικοκυριών – Κάνατε… Gotham City τη Νέα Σμύρνη»

Δριμύ κατηγορώ εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση για την αστυνομική βία.

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Να φοβάστε την οργή των νοικοκυριών - Κάνατε... Gotham City τη Νέα Σμύρνη»

Δριμύ κατηγορώ εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση για την αστυνομική βία.

Από το βήμα της Βουλής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, επεσήμανε πως δεν ήρθε στη Βουλή για να υποβάλλει ερωτήσει προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά για να τον κατηγορήσει, εκφράζοντας παράλληλα την συμπαράστασή του στα θύματα της αστυνομικής βίας αλλά και προς τον αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ που τραυματίστηκε από επίθεση χούλιγκαν.

«Σας κατηγορώ πως στην πιο κρίσιμη στιγμή της πανδημίας επιχειρείτε να ξεφύγετε από τις ευθύνες σας, επενδύοντας στην ένταση και τον διχασμό» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πω το «όχι μόνο αποτύχατε με τραγικά αποτελέσματα στη διαχείριση της πανδημίας, ακόμη και σήμερα που μετράμε χιλιάδες νεκρούς και κρούσματα, με συμπολίτες μας στις ΜΕΘ, αγνοείτε την πραγματικότητα και εκμεταλλεύεστε την πανδημία για επιβολή αυστηρών μέτρων και αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων».

Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς…
Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς… 8.643 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας είπε: «Σας κατηγορώ, λοιπόν, ότι συνειδητά στήνετε ένα σκηνικό αστυνομικού κράτους. Κι αυτό αποκαλύφθηκε βήμα-βήμα. Όταν τον Οκτώβρη του 2019, η αστυνομία έμπαινε σε κινηματογράφους για να βγάζει νέους ανθρώπους σηκωτούς επειδή έβλεπαν την ταινία “Joker”, κάνατε τη Νέα Σμύρνη… Gotham City. Όταν το Δεκέμβρη του 2019, μαινόμενοι άνδρες της ΔΡΑΣΗ έμπαιναν στο σπίτι του Δημήτρη Ινδαρέ, τον έδεναν πισθάγκωνα, του έβαζαν κουκούλα και τον βασάνιζαν. Όταν τον περασμένο Φλεβάρη, άνδρες των ΜΑΤ στη Χίο έσπαγαν αμάξια και έβριζαν τους κατοίκους αποκαλώντας τους τουρκόσπορους. Όταν η αστυνομία τον Οκτώβρη, ξυλοκοπούσε και προχωρούσε σε συλλήψεις μαθητών στο Μαρούσι, τους οποίους κρατούσε επί τέσσερις μέρες φυλακισμένους στη ΓΑΔΑ σαν κοινούς εγκληματίες. Όταν τον Ιούνιο, κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου στον Βόλο, ο 27χρονος Βασίλης Μάγγος έπεφτε θύμα ξυλοδαρμού από άνδρες των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ και ένα μήνα μετά άφηνε την τελευταία του πνοή. Όταν το Μάϊο η αστυνομία επιτέθηκε αναίτια σε νέους και νέες που απλά κάθονταν στις πλατείες στην Αγ. Παρασκευή, την Κυψέλη, την Καλλιθέα και την Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης Όταν άνδρες των ΜΑΤ το Νοέμβρη, ψέκαζαν πεντάχρονο παιδί με τη μητέρα του σε έφοδό τους σε καφετέρια στο Γαλάτσι. Όταν τα ΜΑΤ επιτέθηκαν αναίτια στους χιλιάδες ανθρώπους που γιόρταζαν μια σπουδαία δημοκρατική νίκη της κοινωνίας μας, την καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Μητσοτάκης υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών και προς τους επιστήμονες, ενώ κρύβεται πίσω από την ολιγωρία και την ανικανότητά του.

«Πάνω στα αδιέξοδα που προκαλεί η πολιτική σας, αντιδράτε σπασμωδικά και επικίνδυνα, επιστρατεύοντας την καταστολή για πειθώ το ψέμα αντί για την αλήθεια, την εξαπάτηση αντί για τον διάλογο και τελικά τον διχασμό αντί για την κοινωνική συνοχή και ειρήνη» υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας πως η κυβέρνηση ποντάρει στην όξυνση και τον διχασμό.

Μίλησε επίσης για διχαστικό διάγγελμα του πρωθυπουργού και στοχοποίηση και συκοφάντηση των πολιτικών του αντιπάλων.

«Παίζετε με την υπομονή χιλιάδων συμπολιτών μας και δεν καταλαβαίνετε ότι ο πραγματικό εχθρός είναι στις ΜΕΘ αλλά και στον τομέα του εμπορίου που χιλιάδες πολίτες ανησυχούν για το αν θα έχουν εισόδημα. Αυτοί που κατέβηκαν στη Νέα Σμύρνη είναι άνθρωποι που ψήφισαν κι εσάς. Δεν μπορείτε πια. Αποτύχατε και στην πανδημία και στην οικονομία και στρέψατε την μισή κοινωνία απέναντι στην άλλη μισή. Δεν θα περάσει αυτό», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή: sputiniknews.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...