ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΙΩΝΙΚΟΣ 98-74

One man Brey show! (Vids)

Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα απέναντι στον ανταγωνιστικό για τρία δεκάλεπτα Ιωνικό, αλλά είχε σε εκπληκτικό βράδυ τον Τι Τζέι Μπρέι 20 π. (6/10 τρίποντα) που πυροβολούσε κατά ριπάς από την περιφέρεια και έφτασε εύκολα στη νίκη με σκορ 98-74. Πολύς καλός και ο Μάριο Χεζόνια στην πρώτη του εντός συνόρων εμφάνιση με 16 πόντους. Θετικός και ο Σέλβιν Μακ που τελείωσε το ματς διψήφιος (14 π).

One man Brey show! (Vids)

Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα απέναντι στον ανταγωνιστικό για τρία δεκάλεπτα Ιωνικό, αλλά είχε σε εκπληκτικό βράδυ τον Τι Τζέι Μπρέι 20 π. (6/10 τρίποντα) που πυροβολούσε κατά ριπάς από την περιφέρεια και έφτασε εύκολα στη νίκη με σκορ 98-74.

Πολύς καλός και ο Μάριο Χεζόνια στην πρώτη του εντός συνόρων εμφάνιση με 16 πόντους. Θετικός και ο Σέλβιν Μακ που τελείωσε το ματς διψήφιος (14 π).

Το ματς

Ιδιαίτερα άστοχος ήταν ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με τον Ιωνικό, με τους φιλοξενούμενους να το εκμεταλλεύονται και με σερί πόντους να κάνουν το 2-6. Οι «πράσινοι» αντέδρασαν και με σερί 10-0, πήραν το προβάδισμα 12-6, με τον Μπρέι να εκτελεί από την περιφέρεια.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.161 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο παρκέ ο Κάτας έριξε για πρώτη φορά τον Μάριο Χεζόνια που πήρε τη θέση του Νεμάνια Νέντοβιτς στο πρωτάθλημα. Ο Ιωνικός στο ίδιο διάστημα έβαλε τη μπάλα μέσα στη ρακέτα των «πρασίνων» και με το τρίποντο του Κόνιαρη μείωσε σε 14-11.

Τα σουτ των Μακ και Χεζόνια από τα 6,75 ανέβασαν το σκορ για το «τριφύλλι» 20-16, αλλά ο Ιωνικός έβρισκε τρόπο να μένει κοντά στο σκορ (20-20) με τον Μουσταφά, μάλιστα οι φιλοξενούμενοι πήραν και το προβάδισμα στο τέλος του δεκαλέπτου με +1 (20-21), με τον πρώην παίκτη του «τριφυλλιού», Αντώνη Κόνιαρη.

Το τρίποντο του Χάλογουελ έφερε το +4 (20-24) για τους φιλοξενούμενους στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου, με τον Χεζόνια να απαντά με 5 συνεχόμενους πόντους για το «τριφύλλι» (25-27). Το εύστοχο τρίποντο του Σαντ Ρος έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (28-27), με τον Ιωνικό να παραμένει ανταγωνιστικός και να ισοφαρίζει (30-30) στο 14′, με τον Χάλογουελ να ευστοχεί και εκείνος με τη σειρά του από τα 6,75.

Οι «πράσινοι» στο παρκέ έβγαζαν ωραίες συνεργασίες και με μια τέτοια ο Μπέντιλ σκόραρε (34-32), αλλά και πάλι ο Ιωνικός βρήκε τη λύση με τον Χουγκάζ (34-35), με τον Όντετ Κάτας να μην είναι ευχαριστημένος από την εικόνα των παικτών του στο αμυντικό κομμάτι. Με Παπαπέτρου και Μπρέι το «τριφύλλι» ανέκτησε τα ηνία του σκορ (41-37), αλλά ο Χάλογουελ για τον πεισματάρη Ιωνικό μείωσε εκ νέου (41-39), ένα λεπτό πριν το φινάλε του ημιχρόνου. Οι άμυνες που έβγαζαν οι φιλοξενούμενοι, είχαν προβληματίσει έντονα τον Όντετ Κάτας και το «τριφύλλι», με το ημίχρονο να κλείνει στο +2 για τον Παναθηναϊκό (41-39), παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι «πράσινοι» με Μπρέι και Μήτογλου βρήκαν το δρόμο προς το καλάθι 46-41 για το +5, ο Ιωνικός απάντησε με τον Πετρόπουλο από την περιφέρεια (46-44), αλλά και πάλι οι «πράσινοι» είχαν τη λύση με τον Παπαπέτρου και τις βολές του Σαντ Ρος (50-46). Ο τραυματισμός του Σαντ Ρος στο γόνατο σε ανύποπτη στιγμή έφερε προβληματισμό στο «τριφύλλι», με τον Κουβανό γκαρντ να αποσύρεται στον πάγκο.

Το τρίποντο του Μποχωρίδη έβαλε ξανά στο +5 (56-51) το «τριφύλλι», με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν λύσεις και να μένουν κοντά στο σκορ (56-53. Ακόμα ένα τρίποντο του Μπρέι έφερε το +6 (59-53) στο 25′ για τον Παναθηναϊκό που δεν μπορούσε να ξεφύγει με τίποτα, καθώς ο Ιωνικός έβρισκε αντιδράσεις.

Ο Παναθηναϊκός είχε βρει στο πρόσωπο του Μπρέι τον άνθρωπο που θα του έβαζε βάσεις νίκης, με τον Αμερικανό γκαρντ να σκοράρει κατά ριπάς από τα 6,75 (62-55). Όσο ο Ιωνικός παρέμενε ανταγωνιστικός, ο Όντετ Κάτας δεν μπορούσε από την άκρη του πάγκου να εφησυχάζει, βλέποντας την ομάδα του να δίνει δικαιώματα και τους φιλοξενούμενους να παραμένουν κοντά στο σκορ (62-59). Ο Τι Τζέι Μπρέι ήταν ασταμάτητος και με ακόμα ένα τρίποντο έφερε το σκορ στο 66-59), με τον Ιωνικό να απαντά με μικρό σερί 5-0 για το 66-64. Οι δύο βολές του Χεζόνια έφεραν το +4 (68-64), σκορ που έμεινε μέχρι τη λήξη του δεκαλέπτου.

Με επιμέρους και πόντους από Όγκουστ, Χεζόνια και Μποχωρίδη, ο Παναθηναϊκός ξέφυγε για πρώτη φορά στο σκορ με διψήφια διαφορά (77-67). Ο Μποχωρίδης συνδέθηκε με το καλάθι από την περιφέρεια για το 80-69, με τον Μακ να σκοράρει και αυτός με τη σειρά του (82-69). Το 84-70 διαμορφώθηκε από τον Μπέντιλ με τον Ιωνικό να δείχνει πως έχει αποδεχθεί τη μοίρα της ήττας από το «τριφύλλι».

Ο Παπαγιάννης πέτυχε το καλάθι που έψαχνε από απόσταση (86-70). Το τρίποντο του Μακ, ανέβασε κι’ άλλο τη διαφορά +19 (89-70). Τα τελευταία λεπτά ήταν εντελώς διαδικαστικά, με τον Μακ να σκοράρει δις από τα 6,75 για το +23 (95-72). Το τελικό 98-74 γράφτηκε από τους Μήτογλου και Μποχωρίδη.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 41-39, 68-64, 98-74.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.