ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΟΚ 2-1

«Καθάρισε» τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και… ξαναβλέπει Ευρώπη! (Vids)

Ένα μήνα ακριβώς μετά την τελευταία του νίκη ο Παναθηναϊκός πήρε το «τρίποντο» κόντρα στον ΠΑΟΚ με 2-1 με «δράστες τους Μακέντα (39') και Ιωαννίδη (82') και να ξαναμπήκε δυνατά στο κυνήγι ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Μείωσε ο ΠΑΟΚ με τον Κρμέντσικ (84').

«Καθάρισε» τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και... ξαναβλέπει Ευρώπη! (Vids)

Ένα μήνα ακριβώς μετά την τελευταία του νίκη ο Παναθηναϊκός πήρε το «τρίποντο» κόντρα στον ΠΑΟΚ με 2-1 με «δράστες τους Μακέντα (39′) και Ιωαννίδη (82′) και να ξαναμπήκε δυνατά στο κυνήγι ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Μείωσε ο ΠΑΟΚ με τον Κρμέντσικ (84′).

Το ματς

Ο Λάζλο Μπόλονι διατήρησε το 4-3-3 στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, ωστόσο προχώρησε σε πολλές αλλαγές ως προς τα πρόσωπα που την αποτελούσαν. Ο Διούδης ήταν στο τέρμα, ο Μολό ήταν στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Χουάνκαρ στο αριστερό και οι Πούγγουρας και Σένκεφελντ πήραν θέση στο κέντρο της άμυνας. Ο Νιάς αποτέλεσε το αμυντικό χαφ, έχοντας ως εσωτερικούς μέσους τους Μαουρίσιο και Αγιούμπ. Σε ότι αφορά την τριάδα της επίθεσης, ο Χατζηγιοβάνης πήρε θέση στο δεξί «φτερό», ο Βιγιαφάνιες στο αριστερό και ο Μακέντα επέστρεψε μετά από αρκετό καιρό στην αρχική ενδεκάδα και στην κορυφή της επίθεσης.

Για τον φιλοξενούμενο ΠΑΟΚ, Ο Πάμπλο Γκαρσία επέλεξε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς ήταν κάτω από τα γκολπόστ, Με τους Μπαμπά και Βιεϊρίνια στα μπακ ενώ οι Κρέσκο και Ίνγκασον συνέθεσαν το δίδυμο των στόπερ. Οι Ελ Καντουρί και Σβαμπ ήταν τα δυο αμυντικά χαφ, ο Άντρια Ζίβκοβιτς πήρε θέση στη δεξιά πτέρυγα, ο Τζόλης στην αριστερή και ο Ουάρντα βρέθηκε πίσω από τον Σφιντέρσκι που έπαιζε στην αιχμή της επίθεσης.

Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid)
Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid) 6.431 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αρκετά απειλητικός ξεκίνησε το ματς ο φιλοξενούμενος ΠΑΟΚ, ο δικέφαλος πήρε τα ηνία σε ότι αφορά την κατοχή μπάλας, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει κίνδυνο για τον Σωκράτη Διούδη, που μέχρι και την τελευταία στιγμή ήταν αμφίβολος για το ντέρμπι λόγω τραυματισμού. Στο 10ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη υποψία ευκαιρίας, αλλά η μπάλα παρά το γεγονός πως έφτασε καλά στον Ουαρντά, ο Αιγύπτιος άσος γλίστρησε, με την άμυνα του «τριφυλλιού» να απομακρύνει.

Στο 12ο λεπτό, ο Καντουρί είχε άλλη μια καλή στιγμή για την ομάδα του, ωστόσο σούταρε ψηλά και εντελώς άστοχα. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Παναθηναϊκός δεν πατούσε καλά και μέχρι τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου δεν είχε κάνει φάση με αξιώσεις μπροστά στα καρέ του Ζίφκοβιτς, με τους παίκτες του Μπόλονι να δυσκολεύονται ακόμα και να αλλάξουν πάσες μεταξύ τους. Στο 17′ ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να κεφαλαιοποιήσει σε γκολ την πολύ καλή ευκαιρία που είχε, όταν η μπάλα κατέληξε στο πίσω δοκάρι στον Ζίφκοβιτς που βρισκόταν αφύλακτος, αλλά η κεφαλιά που δοκίμασε πέρασε ξυστά άουτ από το τέρμα του Διούδη.

Στο 27ο ο ΠΑΟΚ είχε ακόμα μια καλή στιγμή με τον Ζίφκοβιτς, ο οποίος αφού έγινε κάτοχος της μπάλας, ανέβηκε μέτρα, δοκίμασε ένα εξαιρετικό σουτ, αλλά η μπάλα με τα πολλά φάλτσα που είχε πέρασε άουτ από το δοκάρι του Διούδη. Τρία λεπτά αργότερα (30′), ο Κρέσπο για τον ΠΑΟΚ είχε άλλη τελική προσπάθεια, αλλά το χαμηλό σουτ κατέληξε άουτ, με τον Διούδη ωστόσο να έχει τον έλεγχο της φάσης. Ο δικέφαλος ήταν μόνιμα στην επίθεση και μετά από σέντρα του Ουάρντα, η κεφαλιά του Τζώλη πέρασε άουτ στο 36′, με τον Παναθηναϊκό να έχει αρκετά προβλήματα στη δημιουργία.

Ο Παναθηναϊκός στην πρώτη τελική προσπάθεια ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο ντέρμπι στο 39′, όταν μετά από σέντρα του Χατζηγιοβάνη, ο Μακέντα πήδηξε πιο ψηλά από την άμυνα του ΠΑΟΚ, πήρε δυνατή κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ζίφκοβιτς για το «πράσινο» προβάδισμα. Από το γκολ του Ιταλού φορ και μετά, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, οι «πράσινοι» το διατήρησαν και το ημίχρονο έληξε με τους «πράσινους» να είναι μπροστά στο σκορ.

Το β’ ημίχρονο του ντέρμπι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να έχει καλή ευκαιρία, αλλά το σουτ του Σφιντέρσκι πέρασε άουτ από την εστία του Διούδη. Στο 56′ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά, αλλά ο Χουάνκαρ πρόλαβε και έδιωξε την παράλληλη μπαλιά που έγινε μέσα στην περιοχή των «πρασίνων». Ένα λεπτό αργότερα (57′) ο Ιωαννίδης με ατομική ενέργεια πάτησε στην αντίπαλη περιοχή, αλλά τελευταία στιγμή άνοιξε το κοντρόλ του, με τον Ζίφκοβιτς να βγαίνει στα πόδια του και να μαζεύει τη μπάλα, προτού πλασάρει. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε για την ισοφάριση, η μπάλα έμεινε «ζωντανή» μπροστά στην εστία, αλλά άμεσα βγήκε και μπλόκαρε ο Διούδης.

Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο δραστήριος από τα άκρα, έδειχνε διάθεση να παίξει περισσότερο τη μπάλα, με το θέαμα να είναι σαφώς πιο βελτιωμένο από το μεγαλύτερο μέρος του ματς στο α’ ημίχρονο. Στο ίδιο διάστημα ο Πάμπλο Γκαρσία έριξε και δεύτερο φορ στο ματς, μετατρέποντας το σύστημα του σε 4-4-2, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο πιο επιθετική την ομάδα του. Στο 68′ ο Αγιούμπ επωφελήθηκε και με εντυπωσιακό τρόπο προσπάθησε να σκοράρει, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και έφυγε λίγα μέτρα πάνω από την εστία του Ζίφκοβιτς.

Στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός αρκετά ανεβασμένος, είχε μια καλή στιγμή με τον Βιγιαφάνιες, αλλά το μακρινό σουτ του Αργεντινού πέρασε ψηλά άουτ. Οι «πράσινοι» έλεγχαν πλήρως το κέντρο και στο 82′ με τον Ιωαννίδη «κλείδωσαν» τη νίκη, με τον άσο των «πρασίνων» να πλασάρει εύστοχα σε δεύτερο χρόνο για το 2-0, μετά το άστοχο πλασέ του Ενγκμπακοτό. Όμως στο ποδόσφαιρο όλα ανατρέπονται και με τη σέντρα, ο ΠΑΟΚ βγήκε μπροστά και κατάφερε να μειώσει σε 2-1 και να ξαναμπεί στο ματς, με τον Κρμέντσικ μετά την ασίστ του Σφιντέρσκι.

Το σκορ στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε και το τελικό σφύριγμα, βρήκε τον Παναθηναϊκό να πετυχαίνει τη νίκη στο ντέρμπι απέναντι στον ΠΑΟΚ, ένα μήνα μετά το τελευταίο νικηφόρο αποτέλεσμα και με το ίδιο σκορ απέναντι στον αιώνιο αντίπαλό του Ολυμπιακό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μπόλονι): Διούδης, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Αγιούμπ (74′ Ενγκμπακοτό), Μακέντα (54′ Iωαννίδης), Χατζηγιοβάνης (81′ Καρλίτος), Νιάς, Βιγιαφάνιες, Πούγγουρας, Μαουρίτσιο, Μολό.

ΠΑΟΚ (Γκαρσία): Ζ. Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βίεϊρίνια (74′ Ροντρίγκο), Κρέσπο, Μπαμπά, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Ουάρντα (67′ Κρμέντσικ), Σφιντέρσκι, Τζόλης (85′ Μουργκ), Α. Ζίβκοβιτς.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.