ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Τέλος lockdown: Οι 2 ημερομηνίες για κομμωτήρια και ανοιχτά καταστήματα με sms 13032

Το σχέδιο για το άνοιγμα καταστημάτων σε 2 φάσεις εντός του Μαρτίου.

Τέλος lockdown: Οι 2 ημερομηνίες για κομμωτήρια και ανοιχτά καταστήματα με sms 13032 | panathinaikos24.gr

ο λιανεμπόριο, η εστίαση, ο τουρισμός και τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν και πάλι, ωστόσο η άρση μέτρων που θα σημάνει την αρχή του τέλους για το πολύμηνο lockdown και τις οριζόντιες απαγορεύσεις, θα γίνει βάσει συγκεκριμένου σχεδίου και βημάτων. Πρώτα στο τραπέζι των αποφάσεων είναι τα κομμωτήρια και τα καταστήματα με click away, ενώ μερικές ημέρες αργότερα το σχέδιο θέλει να ανοίγουν τα μαγαζιά με φυσική παρουσία πελατών για ψώνια αφού προηγηθεί sms στο 13032, τον νέο αριθμό για μετακινήσεις σε καταστήματα που θα τεθεί σε ισχύ.

Κλείδωσε: Πότε ανακοινώνεται το lockdown μετά τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία
Κλείδωσε: Πότε ανακοινώνεται το lockdown μετά τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία 1.257.838 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, αύριο Τετάρτη, συνεδριάζει εκτάκτως η επιτροπή του υπουργείου Υγείας για να επανεκτιμήσει τα μέτρα που είναι σε ισχύ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Παρότι τα κρούσματα του κορονοϊού και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ δεν παρουσιάζουν μείωση και η πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία της χώρας είναι έντονη, η οικονομία πρέπει να επανεκκινήσει και σταδιακά η κοινωνία να επιστρέψει σε μια κανονικότητα. Έτσι η κυβέρνηση σχεδιάζει έναν οδικό χάρτη εξόδου από τους περιορισμούς, λαμβάνοντας υπόψιν και την κόπωση του κόσμου, εξαιτίας των παρατεταμένων lockdown, η οποία έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Διαβάστε επίσης: Άνοιγμα αγοράς σε 2 φάσεις – Συνεδριάζει αύριο η επιτροπή

Οι λοιμωξιολόγοι θα προχωρήσουν σε συνολική αξιολόγηση των μέτρων και θα τεθούν επί τάπητος ποια μπορούν να αλλάξουν. Αναγνωρίζεται ότι υπάρχει κόπωση, καθώς έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος μάχης με την πανδημία του κορονοϊού και πλέον θα πρέπει να δοθεί ένας χρονικός ορίζοντας σταδιακής επανεκκίνησης δραστηριοτήτων, αναγνωρίζοντας πρώτα από όλα κατά πόσο συμβάλουν στη διασπορά της νόσου.

Το χρονοδιάγραμμα του ανοίγματος

Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr Οσον αφορά τα επόμενα βήματα για την επανεκκίνηση της οικονομίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Φασουλάκη και του OPEN TV, αυτό θα γίνει αρχικά σε δύο φάσεις:

Στις 22 Μαρτίου θα ανοίξει πιθανότατα το λιανεμπόριο με την διαδικασία του click away και τα κομμωτήρια Στις 29 Μαρτίου θα ανοίξουν τα καταστήματα, τα οποία οι πελάτες θα μπορούν να επισκέπτονται για διάστημα 3 ωρών με sms στο 13032

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

HIGHLIGHTS

READ MORE

close