ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Lockdown: Ανοίγουν κομμωτήρια – Οι αλλαγές που έρχονται για μετακινήσεις και μέτρα

Από το προσεχές Σαββατοκύριακο αναμένεται να ξεκινήσει η άρση των μέτρων που έχουν ληφθεί για το lockdown.

Lockdown: Ανοίγουν κομμωτήρια - Οι αλλαγές που έρχονται για μετακινήσεις και μέτρα

Αύριο Παρασκευή 19 Μαρτίου, συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών που θα κάνουν τις τελικές τους εισηγήσεις προς την κυβέρνηση για μερική άρση μέτρων στο lockdown, που μεταξύ άλλων αναμένεται να αφορούν στο άνοιγμα κομμωτηρίων, κέντρων αισθητικής, άρση της απαγόρευσης μετακίνησης από δήμο σε δήμο και αλλαγή στο ωράριο απαγόρευσης μετακίνησης τα Σαββατοκύριακα.

Όπως μετέδωσε το OPEN TV και η δημοσιογράφος Σοφία Φασουλάκη, στόχος είναι -όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές- να δoθεί λίγος αέρας στον ήδη ψυχολογικά κουρασμένο κόσμο και κάνουν λόγο για «βαλβίδες εκτόνωσης», που δεν θα επιβαρύνουν την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Άλλωστε όπως δήλωσε η Αριστοτελία Πελώνη «δεν πρόκειται για άνοιγμα αλλά για εργαλεία που θα βοηθήσουν στην εκτόνωση του κόσμου. Εργαλεία που δεν θα βάλουν σε κίνδυνο την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας». Η ίδια πρόσθεσε: «Η επιδημιολογική εικόνα ιδίως στην Αττική, αλλά όχι μόνο, παραμένει βεβαρημένη και το Σύστημα Υγείας εξακολουθεί να δέχεται μεγάλη πίεση. Αντέχει όμως και θα αντέξει. Τα συνολικά δεδομένα θα εξεταστούν αύριο από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, που θα καταθέσει τις εισηγήσεις της και η κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις για τα επόμενα βήματα», όπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς…
Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς… 11.739 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Το σχέδιο για μερική άρση μέτρων στο lockdown:

Άνοιγμα κομμωτηρίων και υπηρεσίες μανικιούρ – πεντικιούρ στις 22 Μαρτίου

Απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 9 το βράδυ, αντί τις 7 το βράδυ

Άρση απαγόρευσης μετακίνησης από δήμο σε δήμο

Άνοιγμα αρχαιολογικών χώρων υπό όρους, όπως με μάσκες και αποστάσεις

Ενίσχυση του ΕΣΥ και διπλασιασμός τεστ για κορονοϊό

Σε ερώτηση προς την Αριστοτελία Πελώνη εάν υπάρχει περίπτωση να μείνει πολίτης που χρειάζεται να νοσηλευτεί εκτός ΜΕΘ, απάντησε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί να μην υπάρξει πολίτης απροστάτευτος από τον κορονοϊό.

Επίσης εξετάζεται:

Άνοιγμα βιβλιοπωλείων

Άνοιγμα του λιανεμπορίου σε δύο φάσεις:

με click away από 22 Μαρτίου

με κωδικό SMS στο 13032 από 29 Μαρτίου

Παράλληλα εξετάζεται:

Άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς μόνο χώρους και με πολύ αυστηρές προϋποθέσεις και αποστάσεις μετά τις 15 Απριλίου. Ανακοινώσεις Κεραμέως για τα σχολεία Για τα σχολεία, όπως ανακοίνωσε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, θα υπάρξει:

παράταση δύο εβδομάδων του σχολικού έτους, τον Ιούνιο, κανονικά θα διεξαχθούν οι πανελλήνιες εξετάσεις.

Πηγή: ethnos.gr 

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.