ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ BLOG

Χωρίς τον πραγματικό πρέσβη για 10 χρόνια η Ελλάδα βυθίστηκε!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον πραγματικό πρέσβη του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη και την απουσία του που στοίχισε σε όλη την Ελλάδα .

Χωρίς τον πραγματικό πρέσβη για 10 χρόνια η Ελλάδα βυθίστηκε!

Δεν το λέω μόνο εγώ, το δείχνουν πλέον οι αριθμοί . Ο Παναθηναϊκός απουσιάζει ουσιαστικά από την Ευρώπη  για μία δεκαετία και η Ελλάδα έφθασε στην 20η θέση της βαθμολογίας στην κατάταξη της UEFA, κατρακυλάει συνέχεια και κανείς δεν ξέρει που θα φtάσει. Μαζί με τους φίλους του Παναθηναϊκού, που υποφέρουν βλέποντας την ομάδα να μην παίζει στην Ευρώπη την τελευταία τριετία και να μην μπορεί να κάνει καλή ευρωπαϊκή πορεία εδώ και μία δεκαετία, υποφέρει και η Ελλάδα.

Είναι φανερό, ότι παρά το ότι ο Ολυμπιακός έχει πάρει πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί να πετύχει πρόκριση έστω στα προημιτελικά. Ο πρέσβης είναι ένας και αυτός είναι ο Παναθηναϊκός. Όλα τα άλλα είναι ιστορίες για αγρίους. Τέσσερις φορές στα προημιτελικά, δύο φορές στα ημιτελικά και ένας τελικός στις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι επιδόσεις, που ο Ολυμπιακός 100 χρόνια να περάσουν δεν πρόκειται, ούτε καν να τις πλησιάσει. Αποκλείστηκε για άλλη μία φορά από τους «16» του Europa League και διαβάζω για διθυράμβους, για ευρωπαϊκές κούπες και άλλα ωραία, που με κάνουν και γελάω. Τι κούπα να  σηκώσετε ρε κακομοίρηδες, εδώ προκρίθηκε η Ντιναμό Ζάγκρεμπ σε βάρος της Τότεναμ στους 8, προκρίθηκε η Γρανάδα και εσείς πανηγυρίζετε, διότι κερδίσατε την Αρσεναλ στην Αγγλία με την πρόκριση τελειωμένη από το πρώτο παιχνίδι, όταν οι Αγγλοι νίκησαν με 3-1.

Πρέσβης είναι αυτός, που πέρασε από δύο ομίλους με Αρσεναλ (την κανονική τότε με παικταράδες Ανρί Ανελκά, Βιεϊρά, Πιρές και όχι την σημερινή Αρσεναλ του Θεμπάγιος του Σμιθ Ρόου και του Ελ Νένι του Λένο και του Τίρνι), Πόρτο, Ρεάλ, Σάλκε. Μαγιόρκα (ήταν τότε στις κορυφαίες ομάδες της Γερμανίας και της Ισπανίας) και αποκλείστηκε στο τσακ από την Μπαρτσελόνα, που έκανε καθυστερήσεις μέσα στο Καμπ Νου για να μην δεχθεί γκολ στα τελευταία λεπτά και αποκλειστεί. Πρέσβης της Ελλάδας στην Ευρώπη είναι αυτός, που πήγε και νίκησε σε ημιτελικό μέσα στο σπίτι της την κορυφαία ομάδα του κόσμου το 1996 τον Αγιαξ και έφθασε μία ανάσα από τον τελικό και τρέλανε όλο τον κόσμο.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 1.693 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πρέσβης της Ελλάδας στην Ευρώπη είναι αυτός που έπαιξε για πρώτη φορά σε τελικό κυπέλλου πρωταθλητριών στο Γουέμπλει το 1971 . Πρέσβης είναι αυτός που έφtασε και σε άλλο ημιτελικό κυπέλλου πρωταθλητριών, αλλά αποκλείστηκε από την τρομερή τότε Λίβερπουλ και δεν έπαιξε τελικό. Πρέσβης είναι η ομάδα, που νίκησε την Πόρτο μέσα στο σπίτι της και αποκλείστηκε από τα ημιτελικά στη ρεβάνς από την ομάδα του Μουρίνιο στην παράταση (τότε που η κόκκινη ΕΠΟ αρνήθηκε να εξυπηρετήσει τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα μα στόχο να πάει στα ημιτελικά ), μία Πόρτο, που έγινε κάτοχος του τροπαίου στη συνέχεια.

Πρέσβης είναι ο Παναθηναϊκός, που όσο τρέλαινε την Ευρώπη κουβάλαγε και μία χώρα στην πλάτη του και έφtασε η Ελλάδα να παίζει με τρεις ομάδες στο τσάμπιονς λιγκ! Και τώρα χωρίς τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη, που φtάσαμε; Να παίζουν τέσσερις ομάδες στην Ευρώπη και η μία να παίζει Tσάμπιονς Lιγκ, αλλά να ξεκινάει τα προκριματικά νωρίς και οι άλλες να μην παίζουν στο Europa League.

Aυτή είναι η Ελλάδα χωρίς τον Παναθηναϊκό. Αυτή είναι η αλήθεια και για τον Ολυμπιακό είναι αποτυχία τόσα χρόνια να έχει βάλει τόσα χρήματα στο ταμείο του από τους ομίλους, που αγωνίζεται και να μην έχει πάει μία φορά στα προημιτελικά του Europa League. Εκεί, που είναι φέτος η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η Σλάβια Πράγας και η Γρανάδα.

Οση προπαγάνδα και να κάνετε οι αριθμοί λένε την αλήθεια και η αλήθεια είναι, ότι όσα έχει πετύχει ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη, ούτε σε τέσσερις ζωές δεν μπορείτε να τα πετύχετε εσείς. Είπαμε, άλλος ο πραγματικός πρέσβης της Ελλάδας στην Ευρώπη και άλλος ο πρέσβης από τα Lidl.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.