ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-2

Αυτά δεν γίνονται!

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 2-0 με ισάριθμα γκολ του Μακέντα, αλλά πλήρωσε την οπισθοχώρησή του από το 75' και μετά. Ο Αστέρας αντέδρασε και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) με γκολ του τερματοφύλακα Παπαδόπουλου στο 96'!

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 2-0 με ισάριθμα γκολ του Μακέντα, αλλά πλήρωσε την οπισθοχώρησή του από το 75′ και μετά. Ο Αστέρας αντέδρασε και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) με γκολ του τερματοφύλακα Παπαδόπουλου στο 96′!

Το ματς

O Λάζλο Μπόλονι παρέταξε τον Παναθηναϊκό με την ενδεκάδα που αναμέναμε. Σε σχήμα 4-3-3, ο Διούδης ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από αριστερά προς δεξιά οι Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Πούγγουρας και Μολό. Στα χαφ οι Νιάς, Αλεξανδρόπουλος, Αγιούμπ και στην τριάδα μπροστά οι Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης και Μακέντα.

Στο πρώτο μέρος, ο Παναθηναϊκός είχε ένα δύσκολο πρώτα 15λεπτο, όταν ο Αστέρας κυκλοφορούσε, πίεζε, είχε μια – δυο καλές στιγμές και δεν επέτρεπε στο «τριφύλλι» να βγει μπροστά. Η εικόνα άλλαξε όταν ο Παναθηναϊκός πήρε την κυκλοφορία, ανέβασε τις γραμμές του και πίεσε και προσπάθησε κυρίως από δεξιά να γίνει απειλητικός. Οι πράσινοι είχαν κάποιες καλές στιγμές, αλλά μέχρι εκεί, αφού η μεγάλη ευκαιρία με το πλασέ του Χουάνκαρ (εδιωξε στη γραμμή η άμυνα), ήταν οφσάιντ.

Στην επανάληψη, οι «πράσινοι» μπήκαν με ξεκάθαρες βλέψεις να επιτεθούν και να καθαρίσουν το ματς. Αφού απείλησαν με εξαιρετική συνεργασία Βιγιαφάνιες, Μολό, σουτ του Γάλλου και απομάκρυνση του Παπαδόπουλου, πίεσαν αφόρητα τον Αστέρα Τρίπολης.

Στο 58′ ο Χουάνκαρ έβγαλε καταπληκτική σέντρα από δεξιά, ο Μακέντα βγήκε στην πλάτη της άμυνας για την κεφαλιά και με ωραίο τρόπο “έγραψε” το 0-1.

Μόλις 100 δευτερόλεπτα μετά, οι δυο παίκτες συνεργάστηκαν ξανά και με εντυπωσιακό τρόπο, ο Παναθηναϊκός διπλασίασε τα γκολ του για το 0-2 ξανά με σκόρερ τον Ιταλό.

Τα δυο γκολ από τον Μακέντα, απλοποίησαν τα πράγματα για το τριφύλλι που από εκεί και πέρα προχώρσε σε διαχείριση του αγώνα για να κρατήσει το υπέρ του αποτέλεσμα. Ο Αστέρα βγήκε μπροστά, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα, αν εξαιρέσουμε ένα σουτ του Αλί Μπαμπά από αριστερά, το οποίο απομάκρυνε ο Διούδης.

Στο 84′ ο Φερνάντεθ με κοντινό πλασέ μείωσε σε 2-1 για τον Αστέρα και έδωσε ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα ο Αστέρας πίεσε και έκανε φάσεις στην εστία του Παναθηναϊκού. Εν τέλει, στο 97′ έγινε αυτό που… δεν περίμενε κανείς. Ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος που είχε μείνει μπροστά πλάσαρε από κοντά για να ισοφαρίσει στις… καθυστερήσεις των καθυστερήσεων.

Οι «πράσινοι» αν και είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να φύγουν με το διπλό από την Τρίπολη, δεν τα κατάφεραν, αφού πλήρωσαν την οπισθοχώρησή τους από το 76′ και μετά. Το 2-2 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα με το «τριφύλλι» να… αυτοκτονεί και να το πληρώνει στην πρεμιέρα των πλέι οφ.

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τασουλής (72′ Άλβαρεζ), Καστάνιο, Χριστόπουλος, Βαλιέντε, Μπέλοκ (72′ Ιγκλέσιας), Λ. Φερνάντεθ, Σίτο (66′ Τιλίκα), Κρέσπι (66′ Αλί Μπαμπά), Ριέρα (85′ Μ. Φερνάντεθ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουανκάρ, Νιάς, Αλεξανδρόπουλος (82′ Αθανασακόπουλος), Αγιούμπ (74′ Ενγκμπακοτό), Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης (90+4′ Σάντσες), Μακέντα (81′ Ιωαννίδης).

Exit mobile version