ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 68-74

Δύσκολο πέρασμα από το Περιστέρι, με πρωταγωνιστή τον Παπαπέτρου! (Vids)

Με τον Ιωάννη Παπαπέτρου (17 π.) να είναι καταπληκτικός στο 4ο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε έστω και δύσκολα του ανταγωνιστικού Περιστερίου με 74-68 για την Basket League. Πολύ καλό ματς από Σαντ Ρος (9 π., 7 ριμπ. 5 ασ.) και Παπαγιάννη (10 π, 5 ριμπ.) για το «τριφύλλι».

Δύσκολο πέρασμα από το Περιστέρι, με πρωταγωνιστή τον Παπαπέτρου! (Vids)

Με τον Ιωάννη Παπαπέτρου (17 π.) να είναι καταπληκτικός στο 4ο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε έστω και δύσκολα του ανταγωνιστικού Περιστερίου με 74-68 για την Basket League. Πολύ καλό ματς από Σαντ Ρος (9 π., 7 ριμπ. 5 ασ.), και Παπαγιάννη (10 π, 5 ριμπ.) για το «τριφύλλι».

Το ματς

Με Σαντ Ρος, Παπαπέτρου, Μήτογλου, Ουάιτ και Παπαγιάννη, επέλεξε να ξεκινήσει την αναμέτρηση κόντρα στο Περιστέρι ο Όντετ Κάτας για τον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» πήραν σκορ στα πρώτα λεπτά του δεκαλέπτου από τους Παπαπέτρου και Παπαγιάννη, με την ομάδα του Περιστερίου να βρίσκει το δρόμο προς το «πράσινο» καλάθι με τους Πέτεγουει και Μακ Λιν για το (8-4). Ο Σαντ Ρος με τρίποντο μείωσε (8-7), αλλά με τον ίδιο τρόπο απάντησε για τους γηπεδούχους ο Πέτεγουει (11-7).

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.465 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Αμερικανός παίκτης του Περιστερίου είχε 9 πόντους στα πρώτα λεπτά του δεκαλέπτου, με τον Κάτας να είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένος με τους παίκτες του και τον τρόπο που αντιμετώπιζαν στην άμυνα τον Αμερικανό του Περιστερίου. Οι γηπεδούχοι είχαν κρατήσει χαμηλά στο σκορ το «τριφύλλι» (13-9) στο 6′, με τον Χεζόνια για τους «πράσινους» να βρίσκει τους πρώτους του πόντους από βολές (13-11).

Ο Παναθηναϊκός με Μήτογλου και Μπέντιλ πήρε το προβάδισμα (15-18), με το Περιστέρι ωστόσο να έχει απαντήσεις με Μακ Λιν, Σαλούστρο και Σκορδίλη για το (21-20). Το δεκάλεπτο έληξε με τον Σαλούστρο να σκοράρει στην εκπνοή από το κέντρο του γηπέδου, με το Περιστέρι να είναι σταθερά μπροστά στο σκορ (24-21).

Το Περιστέρι συνέχισε να είναι ανταγωνιστικό και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει τρόπο να φτάσει στο καλάθι με τον Σαντ Ρος (25-24), αλλά όχι και τις λύσεις να περιορίσει τους γηπεδούχους στην άμυνα, με τους Σαλούστρο και Γκουτιέρες να σκοράρουν (29-24). Οι «πράσινοι» με μικρό σερί 5-0 έφεραν το ματς στην απόλυτη ισορροπία (29-29) με καλάθι των Ουάιτ και Χεζόνια.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να βρίσκονται μπροστά στο σκορ και με τους Μάντζαρη, Πέτεγουει, έβρισκαν το δρόμο προς το καλάθι του Παναθηναϊκού, με τους «πράσινους» να μειώνουν με Μήτογλου (36-34). Τσαϊρέλης και Τόλα έδωσαν ρυθμό και τη διαφορά +8 (42-34) στην ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου, με τον Δίπλαρο να μειώνει από τα 6,75 για το «τριφύλλι» (42-37). Το ημίχρονο έκλεισε με τους γηπεδούχους να επαναφέρουν τη διαφορά στους 8 πόντους (45-37), με τρίποντο του Μακ Λιν, παρά την προσπάθεια του Χεζόνια να μειώσει στο τέλος του δεκαλέπτου.

Στο β’ ημίχρονο, η αναμέτρηση ξεκίνησε νευρική για τις δύο ομάδες, με αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα, αλλά το Περιστέρι ήλεγχε απόλυτα το ματς και με τρίποντο του Πέτεγουει αύξησε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό +11 (50-39). Οι γηπεδούχοι ήταν μια ομάδα αποδεκατισμένη, καθώς έπαιζαν μόνο με ένα γκαρντ.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού που ήταν φανερά εκτός αγώνα, έκαναν πολλά και εύκολα λάθη, κάτι που είχε εκνευρίσει αρκετά τον Όντετ Κάτας. Με Παπαγιάννη και Κασελάκη, ο Παναθηναϊκός άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά (50-43) ενώ έπαιζε και πιο σφιχτές άμυνες με αποτέλεσμα το Περιστέρι να κάνει λάθος επιθέσεις, αλλά να συνεχίζει να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με το τρίποντο του Πέτεγουει (53-43). Το τρίποντο του Κασελάκη μείωσε εκ νέου τη διαφορά (55-46) για να έρθει ο Μπέντιλ στο φινάλε του 3ου δεκαλέπτου να «γράψει» το (55-48) και το -7 για το «τριφύλλι» που προσπαθούσε να ξαναμπεί στο ματς.

Δύο γρήγορα καλάθια από Παπαγιάννη και Σαντ Ρος έφεραν το (55-52) στο ματς, με τον Παναθηναϊκό να έχει επιστρέψει για τα καλά, να διεκδικεί το ματς, αλλά το Περιστέρι με τον Μακ Λιν βρήκε σκορ από την περιφέρεια (55-52). Το γκολ-φάουλ του Χεζόνια μείωσε στους τρεις (58-55), αλλά η λύση για το Περιστέρι, ήρθε και πάλι από την περιφέρεια (61-55), με τον Βασιλόπουλο.

Ο Σαντ Ρος από το σημείο των βολών κατέβασε τη διαφορά στους τέσσερις (61-57), με τον Κασελάκη να σκοράρει από την περιφέρεια (61-60). Οι «πράσινοι» χωρίς να χαλαρώσουν το ρυθμό τους, πήραν και το προβάδισμα στο σκορ με τον Παπαπέτρου (61-62), με το μομέντουμ να ανήκει στο «τριφύλλι» και το Περιστέρι να μην μπορεί να ακολουθήσει. Το τρίποντο του αρχηγού έδωσε και μικρό προβάδισμα +2 (63-65) για τους «πράσινους» με την ομάδα του Μανωλόπουλου να δείχνει να μένει από δυνάμεις.

Το φόλοου του Παπαγιάννη έστειλε τη διαφορά στους τέσσερις για τον Παναθηναϊκό (63-67), με το «τριφύλλι» να έχει επιμέρους σκορ 2-12 στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν καθοριστικός για την ομάδα του, με δικά του καλάθια σημείωσε το +9 (63-72) και οδηγούσε την ομάδα του σε μια δύσκολη αλλά πολύ σημαντική νίκη. Το Περιστέρι βρήκε σκορ μετά από ώρα με Βασιλόπουλο και Μακ Λιν, αλλά ο Παπαπέτρου ήταν παντού και με τρίποντο «έγραψε» το τελικό 68-74.

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 45-37, 55-48, 68-74. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Μανωλόπουλος): Πέτεγουεϊ 21 (5/10 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ασίστ), Βασιλόπουλος 6 (2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ), ΜακΛιν 15 (2), Τζόουνς 6 (5 ριμπάουντ), Μάντζαρης 1 (0/6 σουτ, 1/1 βολή, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 6 λάθη), Σκορδίλης 4, Τσαϊρέλης 2, Γούνταρντ, Σαλούστρος 7 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ), Τόλα 2, Γκουτιέρεζ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Κάτας): Παπαγιάννης 10 (5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Παπαπέτρου 17 (7/12 σουτ, 5 ριμπάουντ), Γουάιτ 3 (1), Μήτογλου 5 (5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Σαντ Ρος 9 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 λάθη), Μακ 3, Μποχωρίδης 3 (0/4 σουτ, 3/4 βολές, 5 ριμπάουντ), Χεζόνια 7 (2/5 δίποντα, 0/5 τρίπντα, 3/3 βολές), Δίπλαρος 3 (1), Κασελάκης 8 (2), Μπεντίλ 6.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.