ΚΛΕΙΣΙΜΟ
EUROLEAGUE

Παραδόθηκε στις ορέξεις της Εφές ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε στο πρώτο μέρος του αγώνα, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο η Εφές πάτησε γκάζι και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 85-65 .

Παραδόθηκε στις ορέξεις της Εφές ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε στο πρώτο μέρος του αγώνα, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο η Εφές πάτησε γκάζι και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 85-65 .

Η Εφές είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και το προβάδισμα στο σκορ, από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Οι πράσινοι κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ήταν κοντά αλλά στο δεύτερο η Εφές πάτησε γκάζι και ξέφυγε.

Το ματς Ο Όντεντ Κάτας παρέταξε τον Παναθηναϊκό στο «Σινάν Ερντέμ» με το αγαπημένο του ψηλό σχήμα, αλλά η τουρκική ομάδα πήρε το προβάδισμα (15-10), με τον Βασίλιε Μίσιτς να μπαίνει «ζεστός» και να γίνεται διψήφιος από 6′ (11π. με 4/4 δίποντα και 3/3 βολές), κάνοντας ό,τι ήθελε απέναντι στην «πράσινη» άμυνα. Σταδιακά οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν «στροφές» και παρά την υπεροχή της Εφές στον τομέα των ριμπαόυντ (8-3ρ.) έμειναν κοντά στο σκορ (24-21 στο 10′). Να σημειώσουμε πως στην 1η περίοδο το «τριφύλλι» είχε πάρει 4 πόντους και 3 ασίστ από τον Λευτέρη Μποχωρίδη σε 5′ χρησιμοποίησής του.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 14.069 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι παίκτες του Γιακούπ Σεκικζόκ πάτησαν το… γκάζι στο 2ο δεκάλεπτο, εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία των πρωταθλητών Ελλάδας πίσω από τα 6,75μ. (1/8 3π.) και άρχισαν να εδραιώνουν το προβάδισμά τους (31-23 στο 14′ και 36-27 στο 17′). Μάλιστα, με τον Ροντρίγκ Μπομπουά να είναι η ασταμάτητος (10π.), η Εφές «έτρεξε» σερί 10-0 και έφτασε στο +14 (41-27 στο 18′). Σε εκείνο το σημείο ο Χάουαρντ Σαντ Ρος αδυνατούσε να δώσει ηρεμία και λύσεις στην ομάδα του (1/3 3π. και 3λ.). Τα δύο τρίποντα του Ιωάννη Παπαπέτρου «ροκάνισαν» την απόσταση, αλλά ο Μίσιτς «έγραψε» το 43-33 του ημιχρόνου.

Ο Μάριο Χεζόνια γύρισε ορεξάτος από τα αποδυτήρια (7π. και 1κλ. σε λίγα λεπτά) και ο Γιώργος Παπαγιάννης βοήθησε στα επιθετικά ριμπάουντ. Όμως, οι «πράσινοι» κατάφεραν να μειώσουν μόνο μέχρι το -8 (53-45). Οι ποιοτικοί γηπεδούχοι είχαν πολλές επιλογές στο σκοράρισμά τους, ο Μπράιαντ Ντάνστον έκανε… θραύση απέναντι στον Ζακ Όγκαστ και οι Τούρκοι δεν έχαναν τον έλεγχο (55-45 στο 25′ και 60-49 στο 30′). Ο Αμερικανός σέντερ της Εφές είχε 13 πόντους με 5/7 δίποντα και 3/4 βολές στο 30′, ενώ το «τριφύλλι» συνέχιζε να είναι χαμηλά στα τρίποντα (22% με 4/18).

Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με το χειρότερο δυνατό σενάριο για τον Παναθηναϊκό: με τρίποντο του Μίσιτς, που σε εκείνο το σημείο έφτασε τους 21 πόντους. Ο Χεζόνια «απάντησε» με μία «βόμβα» (63-52 στο 32′), αλλά η Εφές ξεπέρασε γρήγορα το… χτύπημα του Κροάτη και διεύρυνε το προβάδισμά της (72-54 στο 35′). Το αμυντικό πλάνο των Τούρκων λειτουργούσε αποτελεσματικά, ο πλουραλισμός στην επίθεση της ομάδας του τιμωρημένου Εργκίν Αταμάν έκανε τη διαφορά και οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν μπόρεσαν να ανησυχήσουν τη φορμαρισμένη αντίπαλό τους, η οποία όποτε ήθελε άλλαζε τον ρυθμό και μεγάλωνε τη διαφορά, με τον Σέιν Λάρκιν να παίρνει… μπρος στο φινάλε (85-65 τελικό).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.