ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ BLOG

Πολλά τα προβλήματα, αλλά η Ευρώπη είναι υποχρέωση

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τις συνεχόμενες απώλειες παικτών στον Παναθηναϊκό και την απαιτητική συνέχεια με μοναδικό στόχο την έξοδο στην Ευρώπη.

Πολλά τα προβλήματα, αλλά η Ευρώπη είναι υποχρέωση

Παναθηναϊκός εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα είναι μια ομάδα που βγάζει συνεχώς προβλήματα τραυματισμών. Δεν είναι, φυσικά, και η μοναδική. Πρέπει να γυρίσουμε πολύ πίσω τον χρόνο για να δούμε πότε η το τριφύλλι παρατάχθηκε σε ένα παιχνίδι σχεδόν με πλήρη σύνθεση. Πιθανότατα αυτό, στο 100%, δεν έχει συμβεί ποτέ φέτος. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα το… κακό έχει παραγίνει. Τα προβλήματα μεγαλώνουν, τα περισσότερα εκ των οποίων αφορούν ποδοσφαιριστές της μεσαίας γραμμής.

*Έχουμε και λέμε. Ο Κουρμπέλης υπεβλήθη σε επέμβαση για να διορθώσει το πρόβλημά του στους κοιλιακούς προσαγωγούς στις 20 Ιανουαρίου. Τελευταία φορά αγωνίστηκε στις 12 Δεκεμβρίου απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο. Από τότε, ο αρχηγός παραμένει στα πιτς και απ’ ότι φαίνεται, δεν πρόκειται να παρθεί ρίσκο. Ο “Κούρμπε” ακόμα κάνει ατομικό πρόγραμμα. Θα αρχίσει να μπαίνει σε φουλ ρυθμούς, αλλά η επιστροφή του θα πάει λίγο πιο πίσω από τον αρχικό προγραμματισμό και μένει να δούμε πότε θα είναι στο 100%.

*Πλην της απουσίας του αρχηγού, το τριφύλλι είδε μέσα σε 20 μέρες, τρεις παίκτες του από τη μεσαία γραμμή να τίθενται νοκ άουτ για τον ίδιο λόγο. Αναφερόμαστε στους Μαουρίσιο, Σανκαρέ και Αγιούμπ. Ο τελευταίος κλήθηκε να καλύψει το κενό των τραυματιών αγωνιζόμενος κόντρα σε ΠΑΟΚ και Αστέρα. Και οι τρεις, λοιπόν, υπεβλήθηκαν σε αρθροσκόπηση για να διορθώσουν το πρόβλημα στον μηνίσκο. Οι δυο πρώτοι θα είναι, πιθανότατα, έτοιμοι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Θα το παλέψουν για το ματς με τον δικέφαλο του βορρά, αλλά δύσκολα θα αλλάξει κάτι.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 1.633 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

*Ας προσθέσουμε σε αυτά τα προβλήματα και τον τραυματισμό του Βέλεθ στον προσαγωγό. Ο Ισπανός, που αποτελεί δίχως αμφιβολία έναν από τους πολυτιμότερους ποδοσφαιριστές τη φετινή σεζόν, θα χάσει και το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, αφού οι ενοχλήσεις στον προσαγωγό δεν έχουν ξεπεραστεί. Φυσικά, μιλάμε για έναν στόπερ, ο οποίος, όμως, μπορεί να αγωνιστεί ως χαφ, κάτι που έκανε φέτος όταν υπήρχαν (ξανά) απουσίες στην ομάδα.

*Ποιοι είναι, λοιπόν, διαθέσιμοι για τη μεσαία γραμμή; Οι Νιάς και Αλεξανδρόπουλος, ο Αθανασακόπουλος, ο Σερπέζης, ο Μπουζούκης και ο Βιγιαφάνιες. Ολα αυτά, φυσικά, μέχρι νεοτέρας και αναμένοντας στο μέλλον επιστροφές.

*Η κατάσταση από μόνη της είναι προβληματική, αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό ή ομάδα. Παρά μόνο να προχωρήσει συγκεντρωμένη στον στόχο της, παλεύοντας και κόντρα στα προβλήματα, τα οποία κάποια στιγμή θα μειωθούν. Δεν είναι εύκολο να βρίσκεσαι στην 5η θέση και να πρέπει να καλύψεις διαφορά, ώστε να ανέβεις στη βαθμολογία, έχοντας τόσες βασικές απουσίες, ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη γραμμή όπως η μεσαία.

*Είτε έτσι, είτε αλλιώς, η Ευρώπη αποτελεί υποχρέωση για τον Παναθηναϊκό. Το ευρωπαϊκό εισιτήριο πρέπει να παρθεί. Δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό, ούτε, φυσικά, θα σταθεί κανείς σε δικαιολογίες απουσιών σε περίπτωση αποτυχίας. Ακόμα κι έτσι, το τριφύλλι θα πρέπει να προχωρήσει. Να αφήσει πίσω του τις υπαρκτές δυσκολίες και προετοιμαστεί, αγωνιστικά και πνευματικά, για τις μεγάλες μάχες που έρχονται, αρχής γενομένης απ’ αυτή με τον ΠΑΟΚ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.