ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 82-97

Τραγικός Παναθηναϊκός και ήττα με κάτω τα χέρια στο ΟΑΚΑ (Vids)

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τραγικό πρόσωπο κόντρα στην Μπασκόνια και γνώρισε άλλη μια εντός έδρας ήττα (97-82) στην φετινή ευρωλίγκα, παρά την καλή εμφάνιση των Μήτογλου και Σάντ Ρος. Εξαιρετικοί οι φιλοξενούμενοι από τα 6,75, διατήρησαν τις ελπίδες τους για πρόκριση.

Τραγικός Παναθηναϊκός και ήττα με κάτω τα χέρια στο ΟΑΚΑ (Vids)

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τραγικό πρόσωπο κόντρα στην Μπασκόνια και γνώρισε άλλη μια εντός έδρας ήττα (97-82) στην φετινή ευρωλίγκα, παρά την καλή εμφάνιση των Μήτογλου και Σάντ Ρος. Εξαιρετικοί οι φιλοξενούμενοι από τα 6,75, διατήρησαν τις ελπίδες τους για πρόκριση.

Για το «τριφύλλι» ο Μήτογλου είχε (22 π., 8 ριμπ.) και ο Σαντ-Ρος (14 π.), ενώ αρκετά καλή ήταν και η εικόνα του Χεζόνια. Στο 10-20 υποχώρησε η ομάδα του Κάτας.

Το ματς

Με τους Σαντ Ρος, Παπαπέτρου, Χεζόνια, Μήτογλου και Όγκουστ, επέλεξε να ξεκινήσει την αναμέτρηση για τον Παναθηναϊκό ο Όντετ Κάτας, ενώ ο πρώην «πράσινος» Ντούσκο Ιβάνοβιτς, επέλεξε τους Χένρι, Πολονάρα, Γκιεντράιτς, Σεντεκέρσκις και Ντιόπ, για την φιλοξενούμενη Μπασκόνια.

Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως
Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως 61.454 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Εξαιρετικό ήταν το ξεκίνημα των παικτών του Όντετ Κάτας στο ματς. Οι «πράσινοι» ήταν εύστοχοι από την περιφέρεια και με Σαντ Ρος, Μήτογλου πήραν προβάδισμα και μίνι διαφορά (6-2). Η Μπασκόνια απάντησε με τον Πολονάρα, όμως οι «πράσινοι» με Μήτογλου και Χεζόνια διατηρούσαν το προβάδισμα (10-7) στο 4′. Οι «πράσινοι» ήταν προσηλωμένοι και στην άμυνά τους και οδηγούσαν τους παίκτες του Ιβάνοβιτς, σε δύσκολες και παρατραβηγμένες επιλογές.

Ο Πολονάρα ήταν η αιχμή της επίθεσης για την Μπασκόνια και με οκτώ πόντους έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του (18-19), με τον Μήτογλου για τους «πράσινους» να είναι εξαιρετικός στο ίδιο διάστημα και να πετυχαίνει τους 10 από τους 18 πόντους του «τριφυλλιού». Οι φιλοξενούμενοι είχαν βρει ρυθμό, ήταν αλάνθαστοι από τα 6,75 και με τον Πίτερς διατηρούσαν το προβάδισμα (19-22). Ο Μποχωρίδης μείωσε (21-22) για το «τριφύλλι», αλλά ο Χένρι έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο για την ομάδα του, μπροστά στο σκορ (21-25).

Οι «πράσινοι» στο ξεκίνημα του β’ δεκαλέπτου, έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους, επέτρεψαν στην Μπασκόνια να βγάζεις επιθέσεις στο ανοικτό γήπεδο και με τους Ντράγκιτς, Πολονάρα κατάφεραν να ξεφύγουν με +7 (23-30). Ο Όντετ Κάτας προσπαθούσε να βρει λύσεις στους προβληματισμούς που έβαζαν στην ομάδα του οι παίκτες της Μπασκόνια, η οποία με τον Γκειντράιτις ανέβασε τη διαφορά στους +9 (25-34). Ένα αντιαθλητικό φάουλ του Μήτογλου και η τεχνική ποινή που χρεώθηκε ο Κάτας, στάθηκαν ικανά για την Μπασκόνια να πάει στις βολές και να στείλει τη διαφορά στους δέκα πόντους (27-37).

Με πρωταγωνιστές Μήτογλου και Σαντ Ρος, οι «πράσινοι» αρχικά έριξαν τη διαφορά και στη συνέχεια πλησίασαν την Μπασκόνια στο σκορ (36-41), με τον Έλληνα φόργουορντ να κάνει απίθανο ματς για το «τριφύλλι» με 18 πόντους σε 17 λεπτά αγώνα. Ένα μίνι «πράσινο» ξέσπασμα στην επίθεση από Χεζόνια και Παπαπέτρου έφεραν τη διαφορά στους τρεις (41-44), αλλά η ομάδα του Ιβάνοβιτς είχε λύσεις και με τους Χένρι και Πολονάρα που είχε 4/4 τρίποντα στο α’ ημίχρονο, διαμόρφωσε το (41-49) σκορ που έμεινε μέχρι το φινάλε του δεύτερου δεκαλέπτου.

Οι Μήτογλου και Γκιεντράιτις έδωσαν σκορ για τις ομάδες τους, στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου (43-51), με τον Χένρι να στέλνει για δεύτερη φορά το σκορ σε διψήφια διαφορά (43-53). Το γκολ-φάουλ του Πολονάρα, έφεραν τη Μπασκόνια στο +13 (43-56), με το «τριφύλλι» να μην μπορεί να ακολουθήσει στην επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό πως η Μπασκόνια έτρεχε επιμέρους 2-9 στα τρία πρώτα λεπτά του 3ου δεκαλέπτου. Ο Σεντεκερσκις έστειλε τη διαφορά στους +15 (43-58), με την Μπασκόνια να μην κατεβάζει ρυθμό και τον Παναθηναϊκό να παρουσιάζεται πλήρως ασύνδετος. Σαντ Ρος και Πολονάρα σκόραραν από τα 6,75 για το (49-61), με τους φιλοξενούμενους να είναι απίστευτα και εκνευριστικά εύστοχοι από την περιφέρεια.

Ο Γκιεντράιτις μετέτρεψε σε εύστοχο τρίποντο τη λάθος πάσα του Μποχωρίδη, με την Μπασκόνια να συνεχίζει να σκοράρει από την περιφέρεια (49-64). Παπαπέτρου και Παπαγιάννης συνδυάστηκαν άψογα για το εντυπωσιακό κάρφωμα του Έλληνα σέντερ (51-64). Οι «πράσινοι» προσπαθούσαν με σουτ από την περιφέρεια να επιστρέφουν στο σκορ και με Μακ, Μποχωρίδη τα κατάφεραν αρχικά, αλλά η Μπασκόνια είχε το μομέντουμ και τις λύσεις για να κλείσει το 3ο δεκάλεπτο, μπροστά στο σκορ (59-72) και στους +13 πόντους.

Παρά το νευρικό ξεκίνημα στο 4ο δεκάλεπτο και για τις δύο ομάδες, οι Ντράγκιτς και Γκιεντράιτις συνέχισαν να «ματώνουν» το «πράσινο» καλάθι (61-77). Το ματς με την Μπασκόνια να συνεχίζει να είναι εκρηκτική από την περιφέρεια είχε κριθεί, οι «πράσινοι» με ατομικές ενέργειες προσπαθούσαν να μειώσουν τη διαφορά, αλλά μάταια με τη διαφορά να είναι στους +19 για τους φιλοξενούμενους (66-85).

Σκορ στα τελευταία λεπτά υπήρξε με το σταγονόμετρο, η Μπασκόνια έκανε διαχείριση του αγώνα και είχε στρογγυλέψει τη διαφορά στους 20 πόντους (71-91). Τα τελευταία τρία λεπτά ήταν εντελώς διαδικαστικά, με το τελικό σκορ να είναι 82-97 και τους φιλοξενούμενους να φεύγουν με σπουδαίο διπλό από το ΟΑΚΑ, διατηρώντας παράλληλα και τις ελπίδες τους για πρόκριση στα πλέι οφ του θεσμού.

Τα δεκάλεπτα: 21-25, 41-49, 59-72, 82-97.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Κάτας): Μακ 3 (1), Παπαγιάννης 7 (5 ριμπάουντ), Μποχωρίδης 8 (2), Όγκαστ, Παπαπέτρου 3 (1/7 σουτ), Χεζόνια 14 (4/6 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 6/6 βολές), Κασελάκης, Γουάιτ, Μήτογλου 22 (7/10 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 2/2 βολές, 8 ριμπάουντ), Μπεντίλ 11 (1), Σαντ Ρος 14 (3/6 τρίποντα).

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Ιβάνοβιτς): Βιλντόσα 4 (1/5 σουτ, 4 λάθη), Χένρι 11 (10 ασίστ, 5 λάθη), Σεντεκέρσκις 4, Ντιόπ, Πίτερς 9 (2), Ντράγκιτς 22 (5/10 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 3/3 βολές), Γκεντράιτις 25 (5/7 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 3/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα), Πολονάρα 22 (3/5 δίποντα, 5/6 τρίποντα, 1/1 βολή, 11 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα), Κούρουτς.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.