Το μεγάλο ερώτημα είναι αν με την κατάσταση που επικρατεί με τον κορονοϊό να βρίσκεται σε έξαρση, εξακολουθούν να ισχύουν οι συζητήσεις περί ανοίγματος του λιανεμπορίου και των σχολείων.

H εκτόξευση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο -συνολικά 4.340 λοιμώξεις εντοπίστηκαν- έρχεται να βάλει φρένο προς το παρών στα πλάνα για άρση του lockdown και να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερο χάσμα στις απόψεις των ειδικών για το άνοιγμα στο λιανεμπόριο, στα σχολεία και στην εστίαση. Το μεγάλο και αυτονόητο ερώτημα είναι αν με την κατάσταση που επικρατεί με τον κορονοϊό να βρίσκεται σε έξαρση, εξακολουθούν να ισχύουν οι συζητήσεις περί ανοίγματος του λιανεμπορίου και των σχολείων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η κυβέρνηση επιμένει ότι αυτή τη στιγμή επιβάλλεται ένα νέο μείγμα μέτρων, που θα περιλαμβάνει πιθανότατα το άνοιγμα των καταστημάτων στις 5 Απριλίου και τη μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο στις 12 Απριλίου. Ωστόσο όλα θα κριθούν σε μία ακόμα κρίσιμη συνάντηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, αύριο Τετάρτη, 31 Μαρτίου, όπου θα τεθούν επί τάπητος και όλα αυτά τα ζητήματα, τα οποία όμως προκαλούν διενέξεις. Οι επιφυλάξεις των λοιμωξιολόγων είναι ισχυρές και μέσα στην επιτροπή, με κάποιους από αυτούς να λένε ότι είναι πρόωρο το οποιοδήποτε άνοιγμα αυτή τη στιγμή.

Κάποιοι μάλιστα κάνουν λόγο για άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 12 Απριλίου κι εφόσον τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι καλύτερα. Υπενθυμίζεται ότι και στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε ζητηθεί αν μπορούν να επιτραπούν οι μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο και η απόφαση ήταν αρνητική.

Πηγή: ethnos.gr

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS