ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Web TV

In memoriam: O σπουδαίος και αξεπέραστος Γιάννης Κυράστας (vid)

Σαν σήμερα το 2004, ο Γιάννης Κυράστας αφήνει την τελευταία του πνοή και βυθίζει σε θλίψη το πανελλήνιο.

In memoriam: O σπουδαίος και αξεπέραστος Γιάννης Κυράστας (vid)

Σαν σήμερα το 2004, ο Γιάννης Κυράστας αφήνει την τελευταία του πνοή και βυθίζει σε θλίψη το πανελλήνιο.

19 χρόνια μετά τον θάνατό του, ο Κυράστας παραμένει για πάντα στις καρδιές όλων μας και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τιμάμε τη μνήμη μου κάθε χρόνο. Ηταν 1η Απριλίου του 2004 όταν ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και μετέπειτα προπονητής άφηνε την τελευταία του πνοή μόλις στα 52 του χρόνια, αφήνοντας πίσω του μια σύζυγο, δυο κόρες και έχοντας τεράστια αποδοχή από όλο τον ποδοσφαιρικό- και όχι μόνο- κόσμο…

Ήταν 17:30. Μετά τις επιπλοκές που είχε παρουσιάσει η υγεία του Γιάννη Κυράστα, κι αφού ο ίδιος είχε ταλαιπωρηθεί με την υγεία του, εν τέλει “έφυγε” απ’ αυτόν τον κόσμο. Η σπάνια νόσος Φουρνιέ τον οδήγησε στον πρόωρο θάνατό του, σκορπίζοντας σε θλίψη το πανελλήνιο…

Στον Παναθηναϊκό είχε δύο θητείες ως προπονητής. Στην πρώτη, έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά το παρασκήνιο του το στέρησε. Βραβεύτηκε ως “Καλύτερος Προπονητής 1999-2000” στα ποδοσφαιρικά βραβεία του συλλόγου ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ). Στη δεύτερη παρουσία του, ξεκίνησε την επιτυχημένη πορεία της περιόδου 2001-02 του Τσάμπιονς Λιγκ, βάζοντας τις βάσεις για την εντυπωσιακή πορεία στις 8 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Αποχώρησε στα μέσα της σεζόν, αηδιασμένος από την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κάθε χρόνο, τιμάμε τη μνήμη του σπουδαίου, του αξεπέραστου Γιάννη Κυράστα. Ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής, ένας εξαιρετικός προπονητής, μα κι ένας εκπληκτικός άνθρωπος ζει στις μνήμες μας. Η κληρονομιά που άφησε είναι μεγάλη κι αυτό δε θα πρέπει να το ξεχάσουμε ποτέ, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Κι’ όπως πολύ εύστοχα είχε πει, έπειτα από ένα ματς του Παναθηναϊκού με την Παναχαϊκή: «Θα πεθάνουμε γι’ αυτούς τους αλήτες; Όχι ρε, δεν θα πεθάνουμε, θα πολεμήσουμε».

Δείτε το βίντεο της ιστοσελίδας μας για τον Γιάννη Κυράστα του Παναθηναϊκού

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ