ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Εστίαση: Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης – Πώς θα πηγαίνουμε σε εστιατόρια και καφέ

Όλα τα σενάρια για την εστίαση μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για ενίσχυση του κλάδου.

Εστίαση: Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης – Πώς θα πηγαίνουμε σε εστιατόρια και καφέ

Σε μεγάλο δίλημμα είναι η κυβέρνηση με το θέμα της εστίασης. Από τη μία τα κυβερνητικά στελέχη αποφάσισαν να δώσουν το πράσινο φως για το άνοιγμα των εστιατορίων και των καφέ μόνο σε εξωτερικούς χώρους, από την άλλη όμως ελλοχεύει ο κίνδυνος να υπάρξει νέα δραματική αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες εβδομάδες και να μπει σε μεγάλο ρίσκο και ο τουρισμός. Ένα «χαρτί» στο οποίο έχει ποντάρει πολλά η κυβέρνηση για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Πάντως δύο είναι τα βασικά σημεία που οδήγησαν την κυβέρνηση να αποφασίσει να ανοίξει την εστίαση: Για να χαλαρώσουν οι πολίτες και να έχουν μία επιλογή για έξοδο ώστε να μην συγκεντρώνονται σε σπίτια όπου καταγράφεται υπερμετάδοση, αλλά και επειδή ο κλάδος της εστίασης καταρρέει με σχεδόν τις μισές επιχειρήσεις να είναι αμφίβολο εάν θα μπορέσουν να επιβιώσουν.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο πρωθυπουργός προανήγγειλε οικονομική στήριξη στον κλάδο για να ανασάνουν οι επιχειρήσεις.

Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς…
Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς… 11.693 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όμως ο βασικός πονοκέφαλος για την κυβέρνηση παραμένει ο τουρισμός, για αυτό και υπάρχει μεγάλη διστακτικότητα με την εστίαση λένε καλά πληροφορημένες πηγές του ethnos.gr.

Ειδικότερα το Μέγαρο Μαξίμου δεν φαίνεται να θέλει να διακινδυνέψει την τουριστική περίοδο η οποία επισήμως ξεκινά στις 14 Μαΐου.

Γι’ αυτό υπάρχει και η ανησυχία για το άνοιγμα της εστίασης το οποίο μετατίθεται από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Έτσι με βάση όλες τις πληροφορίες του ethnos.gr, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ανοίξει το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου παρότι οι αρχικές δεσμεύσεις της ήταν για τα μέσα Απριλίου.

Μάλιστα όπως τονίζουν έγκυρες πηγές του ethnos.gr, υπάρχουν κάποια κυβερνητικά στελέχη που επιμένουν πως η εστίαση για λόγους δημόσιας υγείας και προστασίας του τουρισμού θα πρέπει να ανοίξει μετά το Πάσχα. Σενάριο που δεν φαίνεται προς ώρας να βρίσκει ευήκοα ώτα.

Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση λόγω των πιέσεων που δέχεται από την αγορά, αλλά και λόγω των μειωμένων κονδυλίων που μπορεί να διαθέσει, θα οδηγηθεί τελικώς στο άνοιγμα της εστίασης λίγο μετά τις 20 Απριλίου και κοντά στο Πάσχα.

Όπως και να ‘χει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι θα αξιοποιηθούν μόνο οι εξωτερικοί χώροι των εστιατορίων και των καφέ με τη δυνατότητα να επεκτείνουν τα τραπέζια σε παρκάκια και πεζοδρόμια.

Ωστόσο ασκούνται έντονες πιέσεις από τον κλάδο να δοθεί η δυνατότητα και για τραπέζια στο εσωτερικό, κάτι για το οποίο η κυβέρνηση παραμένει σφόδρα διστακτική.

Πηγή: Ethnos.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.