ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Για έναν βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού καλεί ως ύποπτο τον Φιλιππίδη ο εισαγγελέας

Τα επόμενα βήματα της έρευνας - Τι έχουν καταθέσει οι καταγγέλλουσες.

Για έναν βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού καλεί ως ύποπτο τον Φιλιππίδη ο εισαγγελέας | panathinaikos24.gr

Κλήση προκειμένου να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις για τρεις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος εστάλη από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη. Η κλήση στον γνωστό κωμικό, αφορά στο αδίκημα του βιασμού όπως επίσης και σε αδικήματα για δυο απόπειρες βιασμού, πράξεις που φέρονται να τελέστηκαν τα έτη 2008, 2010 και 2014.

Κλείδωσε: Πότε ανακοινώνεται το lockdown μετά τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία
Κλείδωσε: Πότε ανακοινώνεται το lockdown μετά τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία 1.257.730 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σε ό,τι αφορά, στις απόπειρες βιασμού, η μια καταγγελία φέρεται να έχει κατατεθεί από γυναίκα, η αναζητούσε εργασία και ο ηθοποιός φέρεται να υποσχέθηκε ένα ρόλο στη θεατρική παράσταση που ο ανέβαζε. Σύμφωνα με την πλευρά της καταγγέλλουσας, ο Π. Φιλιππίδης της ζήτησε να παρακολουθεί τις παραστάσεις, πριν παίξει το ρόλο που της έδωσε. Σε ένα διάλλειμα αυτών των παραστάσεων ο ηθοποιός, όπως αναφέρει η καταγγέλλουσα, την κάλεσε στο καμαρίνι του. Μπαίνοντας στο καμαρίνι, η γυναίκα είδε τον συνάδελφό της με το εσώρουχο και τότε άρχισε ο εφιάλτης της, όπως αναφέρει. Ο δημοφιλής κωμικός τής επιτέθηκε, άπλωσε τα χέρια του στο σώμα της και άρχισε να τη φιλάει και να ασελγεί πάνω της. Και ενώ η καταγγέλλουσα τον ικέτευε να σταματήσει, εκείνος συνέχιζε, κρατώντας την εγκλωβισμένη στον καναπέ λόγω της σωματικής του υπεροχής. Κατάφερε να της κατεβάσει το παντελόνι και να της επιτεθεί.

Στη συνέχεια και σε κατάσταση απόγνωσης η γυναίκα του ζητούσε να σταματήσει, αλλά εκείνος, σύμφωνα με την καταγγελία της, συνέχισε να ασελγεί πάνω της. Η παθούσα φέρεται να έχει καταθέσει πως κατάφερε να απωθήσει τον ηθοποιό, χτυπώντας τον με το πόδι της. Φωνάζοντάς του, του ζητούσε να την αφήσει να φύγει, και όταν άρχισε να τρέχει προς την πόρτα, εκείνος της είπε ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη! Εντέλει, όπως αναφέρει η καταγγέλλουσα, ο ηθοποιός τής άνοιξε την πόρτα, αφού πρώτα την απείλησε πως θα την καταστρέψει. Μάλιστα, η καταγγέλλουσα φέρεται να αποδίδει στον Π. Φιλιππίδη το γεγονός ότι την απέρριψαν σε κάστινγκ που είχε κάνει, έναν χρόνο μετά, ώστε να συμμετάσχει σε μεγάλη τηλεοπτική παραγωγή.

Τέλος, να σημειωθεί πως μετά την παροχή εξηγήσεων από τον Π. Φιλιππίδη (η παρουσία του δεν είναι απαραίτητη στο εισαγγελικό γραφείο καθώς μπορεί να εκπροσωπηθεί από το δικηγόρο του), ο εισαγγελέας θα μελετήσει τη δικογραφία και θα αποφασίσει αν θα ασκήσει δίωξη όχι σε βάρος του. Σε περίπτωση που ασκήσει δίωξη, η δικογραφία θα ανατεθεί σε ανακριτή, ο οποίος τον ηθοποιό σε απολογία και αμέσως μετά μαζί με εισαγγελέα θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε προφυλάκιση η όχι.

Πηγή: protothema

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

HIGHLIGHTS

READ MORE

close