ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Νιας: Ένα project που ο Παναθηναϊκός πρέπει να το παλέψει

Ολοένα και καλύτερος παρουσιάζεται στα ματς ο Σεχ Νιάς και παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, ο Παναθηναϊκός οφείλει να παλέψει για την παραμονή του.

Νιας: Ένα project που ο Παναθηναϊκός πρέπει να το παλέψει

Την 1η Φεβρουαρίου ο Παναθηναϊκός ανακοινώνει και επίσημα την τρίτη μεταγραφή του στο χειμερινό «παράθυρο» των μεταγραφών. Οι «πράσινοι» τότε ενημερώνουν για την απόκτηση με τη μορφή δανεισμού του Σεχ Νιας από τη Λιλ, ομάδα που ανήκουν τα δικαιώματά του.

Στις λεπτομέρειες που βγαίνουν στη δημοσιότητα από τη μεταγραφή του Σενεγαλέζου χαφ, γνωστοποιείται πως οι «πράσινοι» και ο σύλλογος της Λιλ, δεν έβαλαν κάποια ρήτρα αγοράς, καθώς ο σύλλογος που αγωνίζεται στη Ligue 1, πιστεύει στο project Νιάς και απλά ήθελε να τον παραχωρήσει σε μια ομάδα, με σκοπό την εξέλιξή του.

Λίγες ημέρες αργότερα ο Νιας, κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο γήπεδο του Περιστερίου, με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο και αρχίζει να ξεδιπλώνει τα ποδοσφαιρικά του χαρίσματα. Μιλάμε για μερικές ημέρες μόνο στην Ελλάδα και λιγοστές προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα. Ο Μπόλονι τον πιστεύει και ο Σενεγαλέζος του επιστρέφει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, με την παρουσία του στο χορτάρι.

Δημάτος: «Σοβαρές πιθανότητες ο Κυπελλούχος να αρχίσει από τον δεύτερο προκριματικό του Europa»
Δημάτος: «Σοβαρές πιθανότητες ο Κυπελλούχος να αρχίσει από τον δεύτερο προκριματικό του Europa» 980 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σίγουρα υπήρξαν και ματς σ’ αυτό το χρονικό διάστημα που ο Νιας ήταν σκιά του εαυτού του, όπως στην καταραμένη τριάδα αγώνων με τον ΠΑΣ, ωστόσο ο 21χρονος ποδοσφαιριστής, έχει αρχίσει και γίνεται επιδραστικός για την ομάδα του.

Τελευταίο δείγμα ήταν αυτό που είδαμε στον αγωνιστικό χώρο του «Απ. Νικολαΐδης», με τον Νιάς να είναι ένα «μαμούνι» στο κέντρο και να κάνει άνω-κάτω την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία. Αποκορύφωμα της απόδοσής του, ήταν η φάση που προηγείται του δεύτερου τέρματος της ομάδας του.

Συγκεκριμένα ο Νιας έγινε κάτοχος της μπάλας, κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, κράτησε όσο έπρεπε τη μπάλα και κέρδισε φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, ανάμεσα σε τέσσερις παίκτες του ΠΑΟΚ, όπου δευτερόλεπτα αργότερα, ο Βιγιαφάνιες που αναλαμβάνει την εκτέλεσή του, χρίζεται σκόρερ και επί της ουσίας «κλείδωσε» το τρίποντο της νίκης απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Στο τέλος της σεζόν, ο Νιας θα κληθεί να μαζέψει τις αποσκευές του και να επιστρέψει στη Λιλ, ωστόσο ο Παναθηναϊκός και ο Πιερ Ντρεοσί στην προκειμένη, θα πρέπει να παλέψει για την παραμονή του.

Τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν στον Παναθηναϊκό τα γνωρίζουμε και κάνουν απαγορευτική τη μεταγραφή του από τη Λιλ στην παρούσα συνθήκη, καθώς η διοίκηση της ομάδας δεν τον παραχωρεί με κανένα οικονομικό αντάλλαγμα (είναι προσωπική επιλογή του προέδρου της Λιλ), ωστόσο μια παράταση στο δανεισμό του, θα ήταν μια ευχάριστη εξέλιξη για το «τριφύλλι», αλλά και για τον ίδιο τον παίκτη. Στα συν που μπορεί να είναι ευεργετικά για τον Παναθηναϊκό και την παραμονή του Σεχ στην ομάδα, είναι η εμπιστοσύνη με την οποία αγωνίζεται, αλλά και η περαιτέρω εξέλιξη που επιθυμεί και ο ίδιος ο παίκτης.

Αν καταφέρει να πετύχει ο Παναθηναϊκός την παραμονή του Νιας, θα έχει λύσει ένα γρίφο για την επόμενη σεζόν, καθώς ανεξάρτητα αν παραμείνει ο Μπόλονι ή όχι, η ομάδα δεν θα βγει στην αγορά για παίκτη με τα χαρακτηριστικά του, αφού θα γνωρίζει πως με την παρουσία του Σενεγαλέζου στο ρόστερ, μπορεί να κλείσει η όποια τρύπα στο κέντρο δημιουργηθεί.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.