ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Τρία για πλάκα και… Ευρωπαίος!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο Panathinaikos24.gr, για την άνετη νίκη του «τριφυλλιού» επί του ΠΑΟΚ με 3-0 στο κάστρο του, την Λεωφόρο.

Τρία για πλάκα και… Ευρωπαίος!

Στην Τρίπολη αυτοκτόνησε, έχασε δύο δικούς του βαθμούς ταρακουνήθηκε και με την επιστροφή στην Λεωφόρο καλώς τα παιδιά 3-0. Με συνοπτικές διαδικασίες, μπήκε στο γήπεδο και νίκησε τον ΠΑΟΚ με 3-0 στέλνοντας μήνυμα στους άλλους, ότι θα πρέπει να ψάξουν ποιος θα μείνει εκτός Ευρώπης, διότι ο Παναθηναϊκός θα βγει. Τέτοια ήταν αυτή η νίκη.

Ήταν μία νίκη, που απέδειξε την δίψα των παικτών να βγουν στην Ευρώπη. Μπήκαν πεινασμένοι στο γήπεδο, ήταν αποτελεσματικοί και δεν άφησαν τον ΠΑΟΚ να φανεί. Το έβλεπες στα μάτια των παικτών, πόσο πολύ ήθελαν το παιχνίδι.

Ο Μαουρίσιο με δύο προπονήσεις και 20 μέρες μετά την αρθροσκόπηση άφησε και την… ψυχή του στο γήπεδο. Ο Αλεξανδρόπουλος με ενοχλήσεις στο γόνατο, που το είχε δεμένο, δεν λύγισε ποτέ, παρά τις κλωτσιές, που δέχθηκε. Χθες ο Παναθηναϊκός νίκησε, διότι γυάλιζε το μάτι των παικτών και διότι είχε σε καλή κατάσταση τα βαριά του όπλα και έπιασαν τα πάντα στον Μπόλονι.

Ο Μακέντα πέτυχε το πρώτο πολύ δύσκολο γκολ με προβολή και σε όλο το παιχνίδι μέχρι να γίνει αλλαγή δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ με την οποία αρχίζει να έχει την σχέση, που είχε ο Μάρκους Μπεργκ. Ο Βιγιαφάνιες ήταν αυτός, που περιμέναμε να δούμε από την αρχή της σεζόν. Έκανε την διαφορά και ήταν μέσα και στα τρία γκολ.

Στο πρώτο έδωσε την πάσα στον Χατζηγιοβάνη πριν την σέντρα, στο δεύτερο σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ και στο τρίτο έκανε την πάσα στον Μολό, πριν την δώσει στον Αϊτόρ. Ο Χατζηγιοβάνης έκανε την ιδανική σέντρα στο πρώτο γκολ, όπως το ίδιο είχε κάνει και στο ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ, όπου και πάλι σκόραρε ο Μακέντα. Από κει και πέρα μετά από το πρώτο δεκάλεπτο ο Νιάς και ο Αλεξανδρόπουλος ήταν καλοί, ενώ ο Μολό για άλλο ένα παιχνίδι… δάγκωνε και έκανε κτήμα του την δεξιά πλευρά . Και ο Χουάνκαρ στάθηκε καλά, οπότε ο Παναθηναϊκός λειτούργησε ομαδικά και έφθασε στη νίκη, στην πιο άνετη φετινή του νίκη.

Ήταν προσεκτικός στην άμυνά του, και χτύπησε τον ΠΑΟΚ σαν… κόμπρα στον χώρο. Μέχρι και ο Αϊτόρ που μπήκε αλλαγή έβαλε γκολ. Τρεις φάσεις έκανε ο Παναθηναϊκός ισάριθμα γκολ σημείωσε, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε μία μεγάλη στιγμή με τον Κρέσπο, που από κοντά ο Διούδης απέκρουσε έξοχα. Και ο Μπόλονι ήταν σε καλή μέρα. Του έπιασαν όλες οι αλλαγές. Ακόμα και ο Σάντσες, που μπήκε αλλαγή αντί του Μαουρίσιο και έπαιξε αμυντικό χαφ ήταν εξαιρετικός. Αυτός ο Παναθηναϊκός του 3-0 με τον ΠΑΟΚ θα βγει στην Ευρώπη.

Ήδη από χθες κρατάει την τύχη στα χέρια του, αφού για πρώτη φορά είναι στην τετράδα και άφησε πίσω του την ΑΕΚ. Αν το έλεγες αυτό στην αρχή της σεζόν μετά από τόσες ήττες θα γέλαγαν μαζί σου. Να, λοιπόν, που η αντεπίθεση συνεχίζεται και πλέον ο Παναθηναϊκός μπήκε τετράδα. Και να συνεχίσει έτσι στο τέλος θα παίξει στην Ευρώπη, όπου χρειάζονται σημαντικές αλλαγές, για να σταθεί τη νέα περίοδο.

*Ο Μακέντα με τα γκολ του δείχνει, πόσο λάθος ήταν το γεγονός, τόσο καιρό να είναι στον πάγκο.

*Η Λεωφόρος είναι κάστρο ακόμα και άδεια. Χωρίς να το καταλάβει ο ΠΑΟΚ έφυγε με τριάρα.

*Εντυπωσιακό το πέταλο της θύρας 13, όπως το έφτιαξαν οι οργανωμένοι.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...