ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΙΟΥΔΑΚΗΣ BLOG

Δώστε του ντέρμπι κάθε Κυριακή

Το καθάρισε κι αυτό το ντέρμπι ο Παναθηναϊκός και μάλιστα με το πιο εμφατικό σκορ της φετινής σεζόν. Δίχως ίχνος αμφισβήτησης, με τρία γκολ και με το μάτι όλων να γυαλίζει. Οπως έπρεπε δηλαδή και όπως επιτάσσει η βαριά και ασήκωτη φανέλα του. Γράφει ο Κώστας Μανωλιουδάκης.

Δώστε του ντέρμπι κάθε Κυριακή

Από τον Μάιο του 2015 είχε να νικήσει το Τριφύλλι τον ΠΑΟΚ σε δύο διαδοχικά ματς και το επανέλαβε φέτος, στην ιστορική έδρα του συλλόγου και με τον Λάζλο Μπόλονι στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ηταν το τέταρτο διαδοχικό ντέρμπι στη Λεωφόρο, όπου θριάμβευσε επί του Ολυμπιακού, έφερε ισοπαλία με την ΑΕΚ και νίκησε τον ΠΑΟΚ δύο απανωτές φορές. Σε σύνολο εννέα αγώνων πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός μετράει αισίως έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες στο «σπίτι» του, γεγονός που αποτελεί ξεκάθαρο δείγμα για το ορθό την απόφασης μετακόμισης της ομάδας από το ΟΑΚΑ στη Λεωφόρο.

Ομως το σημαντικότερο είναι ότι η ομάδα δείχνει να έχει επιστρέψει στο σημείο όπου βρίσκονταν μέχρι και το ματς με τον Ολυμπιακό στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, με τις ποδοσφαιρικές αρχές, την αμυντική συνοχή και τον κυνισμό στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου. Εξίσου σημαντικό είναι ασφαλώς και το ότι για πρώτη φορά φέτος κρατάει την ευρωπαϊκή του τύχη στα χέρια του, καθώς προσπέρασε την ΑΕΚ και υπολείπεται του ΠΑΟΚ ενός βαθμού.

Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός
Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός 867 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αν δεν είχε χάσει μέσα από τα χέρια του και τη νίκη στην Τρίπολη στην πρεμιέρα των πλέι οφ και δεν έδειχνε τάσεις αυτοχειρίας απέναντι στον τοπικό Αστέρα, τα πράγματα θα ήταν ακόμα καλύτερα. Από αγκάθι βγαίνει ρόδο και είναι σημαντικό ότι η διαχείριση της σοκαριστικής ισοφάρισης στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με τους Αρκάδες ήταν η πρέπουσα.

Βέβαια το πρόβλημα με τις θεωρητικά υποδεέστερες ομάδες είναι κάτι που εξ αρχής είχαμε επισημάνει και αναλύσει διεξοδικά, ως δυσκολότερο διακύβευμα για την ομάδα σε σχέση με τα ματς «ειδικών συνθηκών», τα οποία της ταιριάζουν καλύτερα για μία σειρά από λόγους. Αμιγώς ποδοσφαιρικούς, αλλά και ψυχολογικής προετοιμασίας και νοοτροπίας.

Στον Παναθηναϊκό φαίνεται να ισχύει το «δώστε του ντέρμπι κάθε Κυριακή». Δεν μπορεί να είναι τυχαίο το γεγονός ότι επί των ημερών του Μπόλονι στον πάγκο οι Πράσινοι μετρούν στα ντέρμπι πέντε νίκες. Με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ (δύο φορές) στη Λεωφόρο, με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και με τον Αρη στο Κλ. Βικελίδης, μία ισοπαλία με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο και δύο ήττες, στις οποίες ήττες μάλιστα παρουσιάστηκε ανταγωνιστικός και έχασε οριακά απ’ τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.

Είναι ξεκάθαρο ότι στην ομάδα που έχει φτιάξει ο Μπόλονι ταιριάζουν τα ντέρμπι και είναι θετικό το γεγονός ότι το ευρωπαϊκό διαβατήριο περνάει μέσω των πλέι οφ στα οποία απομένουν μόνο τέτοιου είδους ματς, με εξαίρεση τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο. Μέχρι τότε έχει ο θεός και κάθε ματς πρέπει να το βλέπουν άπαντες ξεχωριστά. Ακόμη υπάρχει πολύς δρόμος, η ΑΕΚ (κυρίως, αλλά) και ο ΠΑΟΚ έχουν να διαχειριστούν τα εσωτερικά τους, εντούτοις ο Παναθηναϊκός οφείλει να κοιτάζει μόνο τον εαυτό του, το πως θα βελτιώνεται και πως θα παρουσιάζει την καλύτερη εκδοχή του.

Μπροστά του άλλωστε έχει το δυσκολότερο ματς στη διαδικασία των πλέι οφ. Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Τη μητέρα των μαχών του ελληνικού ποδοσφαίρου, το απόλυτο ντέρμπι της χώρας μας. Με τους φορμαρισμένους Πειραιώτες να είναι μεν το φαβορί, αλλά με τον Παναθηναϊκό να έχει αποδείξει πολλάκις ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...