ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ BLOG

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη μάχη της εξόδου στην Ευρώπη και την υπεροχή του Παναθηναϊκού από τους βασικούς του αντιπάλους.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη μάχη της εξόδου στην Ευρώπη και την υπεροχή του Παναθηναϊκού από τους βασικούς του αντιπάλους.

Αρχίζω να μοιράζομαι τις σκέψεις μου μαζί σας αφού πρώτα πω πάλι κάτι, για να μην παρεξηγηθούν αυτά, που γράφω. Ο σημερινός Παναθηναϊκός φυσικά και δεν έχει σχέση με τον Παναθηναϊκό, που όλοι ονειρευόμαστε, δηλαδή με τον Παναθηναϊκό, που θα διεκδικεί τίτλους και θα διακρίνεται στην Ευρώπη. Και φυσικά αν η ομάδα βγει φέτος στην Ευρώπη θα έχει πετύχει το αυτονόητο. Δεν είναι για πανηγυρισμούς, αν βγεις στην Ευρώπη, ο Παναθηναϊκός είσαι το αυτονόητο θα έπρεπε να ήταν. Εδώ, που φθάσαμε, όμως, για την προσπάθεια, που κάνει ο Παναθηναϊκός να βγει στην Ευρώπη πρέπει να μιλήσουμε.

Με τα όσα έχω δει μετά και το χθεσινό ματς κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-1, αυτό που ξεκάθαρα φαίνεται είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει τίποτα να ζηλέψει ούτε από την ΑΕΚ, ούτε από τον ΠΑΟΚ. Δεν κρίνω από το ρόστερ και από το μπάτζετ, κρίνω από αυτά που βλέπω στο γήπεδο. Ναι, ο Παναθηναϊκός δεν παίζει μπάλα, δεν είναι επιβλητικός στο παιχνίδι του και το λέμε και το τονίζουμε μετά από νίκες. Είναι, όμως, αποτελεσματικός, έχει ένα πλάνο, είναι συμπαγής στην άμυνα ειδικά στα τελευταία παιχνίδια. Μήπως, όμως, παίζουν καμία μπάλα η ΑΕΚ, η ο ΠΑΟΚ; Τραγικοί είναι και οι δύο. Το χθεσινό ντέρμπι είναι ένα από τα χειρότερα, που έχω δει. Οι ομάδες δεν παρουσίασαν τίποτα και ο ΠΑΟΚ κέρδισε κατά τύχη από ένα φάουλ, που εκτέλεσε ο Μούργκ στο τέλος. Το παιχνίδι πήγαινε καρφί για το 0-0.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.362 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ακόμα και αν δούμε τα μεταξύ μας παιχνίδια ο Παναθηναϊκός παρουσιάζεται καλύτερος. Κέρδισε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 2-1 και έφερε 1-1 στην Λεωφόρο σε ένα ματς που προηγήθηκε και θα μπορούσε να το κερδίσει ο Παναθηναϊκός. Τον ΠΑΟΚ η ομάδα τον κέρδισε στην Λεωφόρο, δύο φορές μέσα σε 20 ημέρες. Την πρώτη φορά με 2-1 και την περασμένη Κυριακή με 3-0 εύκολα και απλά. Στην Τούμπα έχασε ο Παναθηναϊκός με 2-1 στον πρώτο γύρο, αλλά γενικά δείχνει να είναι καλύτερος και από τους δύο.

Με βάση την εικόνα των ομάδων ο Παναθηναϊκός δικαιούται να είναι αυτός, που θα πάρει εισιτήριο για την Ευρώπη .Αν πρέπει να μείνει κάποιος εκτός με αυτά, που βλέπω είναι η ΑΕΚ, που μου δείχνει ότι είναι μία ομάδα παραδομένη, που περιμένει να τελειώσει η χρονιά, για να προετοιμαστεί από την αρχή, για την επόμενη. Ο Αρης, ούτε που το συζητάω να μείνει εκτός με βάση την εικόνα του, εκτός αν έρθουν από εδώ και πέρα τα πάνω-κάτω, που θα είναι μία μεγάλη έκπληξη.

*Την Κυριακή η ομάδα δίνει ΤΟ ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Πρέπει να γίνει η κατάθεση ψυχής και να κάνει τα πάντα η ομάδα, να πάρει αποτέλεσμα,, που θα της δώσει ώθηση, για τη συνέχεια. Αυτά τα ματς έχουν μία ιδιαιτερότητα και φαντάζομαι, ότι το ξέρουν όλοι στο Κορωπί.

*Με βάση την βαθμολογία, όπως είναι σήμερα θα είναι καλό για τον Παναθηναϊκό, αν ο τελικός είναι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Ετσι, ούτε η ΑΕΚ, ούτε ο ΠΑΣ Γιάννενα θα μπορέσουν να διεκδικήσουν το κύπελλο, διότι αν το πάρουν ένας από τους δύο ο τέταρτος της βαθμολογίας (είναι σήμερα ο Παναθηναϊκός )δεν θα βγει στην Ευρώπη.

*Οσον αφορά αυτό, που λέγεται από πολύ κόσμο «μα τι να κάνει στην Ευρώπη με αυτά τα χάλια» η απάντηση είναι, ότι ο Παναθηναϊκός της νέας περιόδου θα είναι ενισχυμένος με παίκτες ποιοτικούς (και δεν το λέω για να το πω αυτό, ποτέ δεν το έκανα αυτό), οπότε σε θέσεις, που τώρα έχει έλλειμμα θα υπάρχει ενίσχυση με στόχο να ανέβει επίπεδο.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.