ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Γιώργος Καραϊβάζ: «Δεν φοβόταν κάτι, δεν είχε όπλο» – Μητσοτάκης καλεί Χρυσοχοΐδη

Οι Αρχές συγκεντρώνουν μαρτυρίες και υλικό από τις κάμερες.

Γιώργος Καραϊβάζ: «Δεν φοβόταν κάτι, δεν είχε όπλο» - Μητσοτάκης καλεί Χρυσοχοΐδη

Mαρτυρίες και υλικό από τις κάμερες συγκεντρώνουν οι αστυνομικοί για τη δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Η Άρια Καλύβα, δημοσιογράφος στο Πρώτο Θέμα, σχολίασε μιλώντας στο Open και τη Φαίη Μαυραγάνη ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ δεν έδειχνε να φοβάται κάτι. «Δεν φοβόταν, δεν είχε εκφράσει κάτι τέτοιο. Κυκλοφορούσε χωρίς φρουρά, δεν είχε όπλο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι για «ρεπορτάζ που είχε ενοχλήσει» έκανε λόγο και ο Πάνος Σόμπολος, ο οποίος μάλιστα μίλησε για «εκδίκηση». «Επέλεξαν να τον βγάλουν από τη μέση, υπάρχει προβληματισμός», είπε χαρακτηριστικά. «Με είχαν απειλήσει και εμένα στα πρώτα χρόνια της καριέρας μου ότι θα μου κόψουν τα γεννητικά μου όργανα», ανέφερε ο κ. Σόμπολος.

Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς…
Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς… 11.026 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο βαλλιστικός αναλυτής Γ. Ραυτογιάννης τόνισε ότι η βαλλιστική έρευνα μπορεί να μας καταδείξει δεδομένα της ενέργειας. «Οι δράστες παρακολουθούσαν τον Γιώργο, ήξεραν το σημείο. Δεν γνωρίζουμε αν τον ακολουθούσαν ή αν είχαν στήσει καρτέρι. Εκτιμώ ότι ισχύει το δεύτερο. Ίσως ήταν πληρωμένοι δολοφόνοι».  Δεν είναι βέβαιο αν φορούσαν κράνος και οι δύο σύμφωνα με τον κ. Ραυτογιάννη, ενώ όπως είπε το ότι έγινε η επίθεση μέρα μεσημέρι ήταν στοιχείο αιφνιδιασμού. «Πρέπει να είχαν και άλλο μέσο διαφυγής από το σκούτερ, δεν πρέπει να υπήρχε υποστηρικτική ομάδα. Επίσης σημαντικό είναι και αν χρησιμοποίησαν σιγαστήρα ή όχι. Αν είχαν σιγαστήρα τότε οδηγούμαστε σε οργανωμένο έγκλημα», ανέφερε.

Ο Μητσοτάκης καλεί Χρυσοχοΐδη στο Μαξίμου για την γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση στις 10:30 στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκειμένου να ζητήσει την γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει το δρομολόγιο του δημοσιογράφου, από το κανάλι Star όπου εργάζονταν στην Κηφισιά μέχρι το σπίτι του στον Αλιμο, για να ερευνηθούν τυχόν «αστοχίες» των δραστών, αλλά και οι υποθέσεις με τις οποίες είχε ασχοληθεί ο Γ. Καραϊβάζ, για να ανακαλύψουν τα κίνητρά τους. Γερανός, μάλιστα, της Αστυνομίας πήρε το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου και το μετέφερε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση. Περισσότερα στοιχεία αναμένεται να δώσει η βαλλιστική εξέταση από την οποία θα προκύψει αν το όπλο της δολοφονίας είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν ή ήταν καθαρό.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Καραϊβάζ

Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν από τους παλαιότερους αστυνομικούς συντάκτες στον δημοσιογραφικό χώρο. Τα περισσότερα χρόνια της δημοσιογραφικής του καριέρας τα πέρασε στον ANT1, από όπου και ξεκίνησε την δεκαετία του 1990. Το 2017 αποχώρησε από τον σταθμό και μετακόμισε στο Star, όπου εμφανιζόταν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Επί σειρά ετών συνεργαζόταν με την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», ενώ τα τελευταία χρόνια είχε ξεκινήσει τη δική του προσπάθεια δημιουργώντας την ιστοσελίδα bloko.gr. O Γιώργος Καραϊβάζ ήταν ένας ρεπόρτερ με ήθος που είχε αφήσει το δικό του στίγμα στο αστυνομικό ρεπορτάζ το οποίο υπηρετούσε επί σειρά ετών. Αφήνει πίσω του ένα παιδί, μόλις 19 ετών.

Πηγή: Ethnos.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.