ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στήλες

«Πρασινόλευκες» ιστορίες από το Παναθηναϊκό Στάδιο

Με αφορμή την πρόσφατη φωταγώγηση του Παναθηναϊκού Σταδίου, για τη γιορτή του Αγίου Πατρικίου, ο Αριστοτέλης Μπενόγλου διηγείται περιστατικά που συνδέουν ιστορικά το αρχαιότερο στάδιο της χώρας με τον Παναθηναϊκό, προτείνοντας να επαναλαμβάνεται το «ντύσιμό» του με πράσινο χρώμα. Κάθε φορά που ο Σύλλογος Μεγάλος γιορτάζει τα γενέθλιά του...

«Πρασινόλευκες» ιστορίες από το Παναθηναϊκό Στάδιο

Με αφορμή την πρόσφατη φωταγώγηση του Παναθηναϊκού Σταδίου, για τη γιορτή του Αγίου Πατρικίου, ο Αριστοτέλης Μπενόγλου διηγείται περιστατικά που συνδέουν ιστορικά το αρχαιότερο στάδιο της χώρας με τον Παναθηναϊκό, προτείνοντας να επαναλαμβάνεται το «ντύσιμό» του με πράσινο χρώμα. κάθε φορά που ο Σύλλογος Μεγάλος γιορτάζει τα γενέθλιά του…

Ο Γκάλης πριν από τον Γκάλη…

Φοράει την πράσινη φανέλα με τις λεπτές λευκές ρίγες και το «7» στο στήθος και στην πλάτη, την τοποθετεί μέσα από το κοντό σορτσάκι, ανεβάζει ελαφρώς τις κάλτσες, δένει τα κορδόνια στις ελβιέλες του. Αγχωμένο ξεφύσημα, χειραψία με τους συμπαίκτες του, μια προσευχή και… πάμε! Διασχίζει την ξακουστή «Τρύπα της μοίρας», μια στοά μήκους 57 μέτρων, το μοναδικό κομμάτι που έχει διασωθεί από το αρχαίο Στάδιο και που ενώνει τα αποδυτήρια της οδού Αρχιμήδους με τον αγωνιστικό χώρο. Εκεί απ’ όπου, κάποτε, στα ρωμαϊκά χρόνια, άγρια ζώα έβγαιναν στην αρένα για να αγωνιστούν μέχρις εσχάτων στις περίφημες θηριομαχίες. Εκεί όπου κατοικούσαν οι Μοίρες, σύμφωνα με το μύθο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.