ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

«Το πρώτο ευρωπαϊκό ο ΠΑΟ θα το πάρει…»

Ιστορική είναι η σημερινή ημερομηνία για τον Panathinaikos καθώς σαν σήμερα το 1996 ο «Σύλλογος Μεγάλος», κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό του τίτλο και η «μάνα του λόχου» δεν λησμονεί τη στιγμή.

«Το πρώτο ευρωπαϊκό ο ΠΑΟ θα το πάρει…»

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός για τη σημερινή επέτειο:

Ιστορική είναι η σημερινή ημερομηνία για τον Panathinaikos καθώς σαν σήμερα το 1996 ο «Σύλλογος Μεγάλος» κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό του τίτλο και η «μάνα του λόχου» δεν λησμονεί τη στιγμή.

Η ομάδα του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς κατάφερε τελικά να υποτάξει τη Μπαρτσελόνα με 67-66 σε έναν τελικό Ευρωλίγκας που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Οι «τριφυλλοφόροι» κατάφεραν τελικά να σηκώσουν τη κούπα έχοντας τη συμπαράσταση περισσότερων από 10.000 «αιωνίων πιστών» όπου είχαν μετατρέψει το «Παλέ ντε Μπερσί» σε… «Τάφο του Ινδού». Πρόκειται σίγουρα για τη μεγαλύτερη μετακίνηση οπαδών ελληνικής ομάδας για αγώνα μπάσκετ.

Παναθηναϊκός: Κυριάρχησε και πήρε προβάδισμα πρόκρισης!
Παναθηναϊκός: Κυριάρχησε και πήρε προβάδισμα πρόκρισης! 1.127 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο τίτλος κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτά όταν ο Στόγιαν Βράνκοβιτς έκανε το… σπριντ της ζωής του κατά μήκος του γηπέδου, πρόφτασε τον Μοντέρο και έριξε την πολιτιμότερη τάπα της καριέρας του, χαρίζοντας τη κούπα στον Παναθηναϊκό. Νωρίτερα είχε προηγηθεί φάουλ στον Παναγιώτη Γιαννάκη το οποίο δεν δόθηκε ενώ παράλληλα είχε «κολλήσει» το χρονόμετρο εις βάρος των «πράσινων».

Αναλυτικά οι πόντοι που πέτυχαν οι μπασκετμπολίστες του «τριφυλλιού»: Αλβέρτης 17, Γουίλκινς 16, Οικονόμου 10, Γιαννάκης 9, Σταυρακόπουλος 9, Κόρφας 4, Βουρτζούμης 2, Βράνκοβιτς.

Στον αντίποδα κορυφαίος για την ομάδα της Βαρκελώνης ήταν ο Αρτούρας Καρνισόβας με 23 πόντους ενώ πολύ καλή ήταν η εμφάνιση των Φερνάντεθ (15 πόντοι) και Γκαλιλέα (10 πόντοι).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...