ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3-1

Τον πρόδωσαν τα λάθη του, του κόστισε η αποβολή (vids)

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με γκολ - πέναλτι του Μακέντα στο Καραϊσκάκη, αλλά τα δικά του λάθη έδωσαν δυο γκολ στον Χασάν και ένα στον Μπρούμα όταν ο Διούδης είχε ανέβει για κόρνερ στις καθυστερήσεις για το τελικό 3-1. Με 10 παίκτες από το 66' λόγω αποβολής του Πούγγουρα οι πράσινοι. Μεγάλη ευκαιρία με τον Καρλίτοςστο 88' έχασε το τριφύλλι.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με γκολ – πέναλτι του Μακέντα στο Καραϊσκάκη, αλλά τα δικά του λάθη έδωσαν δυο γκολ στον Χασάν και ένα στον Μπρούμα όταν ο Διούδης είχε ανέβει για κόρνερ στις καθυστερήσεις για το τελικό 3-1. Με 10 παίκτες από το 66′ λόγω αποβολής του Πούγγουρα οι πράσινοι. Μεγάλη ευκαιρία με τον Καρλίτοςστο 88′ έχασε το τριφύλλι.

Το ματς

Ο Λάζλο Μπόλονι παρέταξε τον Παναθηναϊκός με ένα 4-2-2-2, έχοντας τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα τους Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Πούγγουρα και Μολό. Στα χαφ ήταν οι Νιάς, Βέλεθ, Μαουρίσιο και Βιγιαφάνιες. Μπροστά ήταν οι Χατζηγιοβάνης και Μακέντα.

Οι πράσινοι πήγαν στη γνωστής τους τακτική, περιμένοντας τον αντίπαλο και έχοντας το μυαλό πρώτα στο ανασταλτικό κομμάτι. Οι ερυθρόλευκοι έβαλαν γκολ με τον Ελ Αραμπί, το οποίο ορθώς ακυρώθηκε με τη βοήθεια του var, αφού ο Φορτούνης ήταν σε θέση οφσάιντ. Οι πράσινοι προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα, με κύριο εκφραστή τον Χατζηγιοβάνη. Από μια τέτοια αντεπίθεση ο Μακέντα βρέθηκε στην περιοχή, απέφυγε τον Σεμέδο ο οποίος τον «γκρέμισε». Ο διαιτητής, αρχικά, έδειξε κίτρινη για «θέατρο» στον επιθετικό του «τριφυλλιού», αλλά με τη… συμβουλή του var έδειξε πέναλτι. Ο Μακέντα το εκτέλεσε για να «γράψει» το 0-1 στο 30’.

Όλα έδειχναν ότι αυτό θα ήταν και το αποτέλεσμα ημιχρόνου, αλλά στις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ της ισοφάρισης. Από ενέργεια του Χολέμπας από αριστερά και σέντρα του ο Χασάν πήρε την κεφαλιά, ο Διούδης έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και έγινε το 1-1, από… το πουθενά.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός έδειχνε πιο επιθετικές βλέψεις, προσπαθώντας να ανεβάσει τις γραμμές του, δίχω, όμως, να βρίσκει ευκαιρία. Ο Ολυμπιακός σκόραρε ξανά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε και πάλι, αφού ο Χασάν στην προσπάθειά του να διεκδικήσει την μπάλα από τον Διούδη βρήκε την μπάλα με το χέρι. Η φάση εξετάστηκε και αυτή από το var.

Στο 66’ έγινε η φάση που ήταν και η καθοριστική για τη συνέχεια. Ο Πούγγουρας σε μια προσπάθειά του για κεφαλιά έκανε φάουλ, είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και την αποβολή, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να έρθει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, όντας με 10 παίκτες.

Οι Πειραιώτες πίεσαν, εκμεταλλεύτηκαν την αριθμητική τους υπεροχή και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα ξανά με τον Χασάν, όταν ο Διούδης δεν έκανε καλή έξοδο και ο Αιγύπτιος με πλασέ στο 72’ «έγραψε» το 2-1.

Ο Μπόλονι ανακάτεψε την τράπουλα με τις αλλαγές του με σκοπό να κάνει πιο επιθετική την ομάδα. Ο Ολυμπιακός είχε 2-3 καλές ευκαιρίες, κάτι που ήταν λογικό από τη στιγμή που έπαιζε με παίκτη περισσότερο. Ο Παναθηναϊκός έχασε τη μεγάλη ευκαιρία με σουτ του Καρλίτος, στο 88’ το οποίο ανάγκασε τον Σα σε εντυπωσιακή επέμβαση. Στα υπόλοιπα λεπτά οι πράσινοι έγιναν πιεστικοί και προσπάθησαν να φτάσουν σε δεύτερο γκολ. Στις καθυστερήσεις, μια κεφαλιά του Νιάς πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε όταν στο 97’ ο Διούδης είχε ανέβει για κόρνερ του τριφυλλιού. Οι ερυθρόλευκοι απομάκρυναν, βγήκαν στην κόντρα και σε κενή εστία ο Μπρούμα έστειλα την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε στο Καραϊσκάκη, αλλά προδωμένος από τα δικά του λάθη και επηρεασμένος από την  αποβολή έφυγε από το Φάληρο δίχως να πάρε κάτι και κοιτάζει τη συνέχεια, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Άρη στη Λεωφόρο.

Exit mobile version