ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ευθύνη ναι, αλλά όχι ισοπέδωση για Διούδη και ο αστείος… Μπέμπεκ!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο Panathinaikos24.gr, για την ήττα στο ντέρμπι από τον Ολυμπιακό με 3-0, την ευθύνη του Διούδη, που… ευθύνεται όμως και για το γεγονός, ότι ο Παναθηναϊκός παίζει στα play off και ο αστείος Μπέμπεκ, που θύμισε εποχές παράγκας.

Ο Παναθηναϊκός, προηγήθηκε, το πάλεψε ακόμα και όταν έμεινε με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Πούγγουρα, αλλά στο τέλος λύγισε και έχασε από τον Ολυμπιακό. Πλήρωσε την κακή βραδιά του Διούδη, που φέρει ευθύνη μεγάλη στο πρώτο γκολ, αλλά έχει ευθύνη και στο δεύτερο γκολ, αλλά σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός, ότι η ομάδα έμεινε με δέκα παίκτες την στιγμή, που το σκορ ήταν 1-1 και φαινόταν, ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμα και τη νίκη.

Σε κάθε περίπτωση ο Παναθηναϊκός έχασε ένα παιχνίδι, που θα μπορούσε να μην χάσει, αν δεν είχε σε άσχημη βραδιά τον Διούδη, που προς τιμήν του μετά το παιχνίδι ανέλαβε την ευθύνη. Επειδή, όμως, στην Ελλάδα διψάμε για…αίμα, να ξεκαθαρίσω κάτι.

Ναι ο Διούδης έχει ευθύνη στα δύο πρώτα γκολ, ναι ήταν σε ένα από τα χειρότερα βράδια της καριέρας του, αλλά όσοι σήμερα τον ισοπεδώνουν είναι εκτός πραγματικότητας. Και για να το πω ευθέως, αν δεν ήταν ο Διούδης φέτος κάτω από τα δοκάρια, ο Παναθηναϊκός δεν θα έπαιζε τώρα στα play off, η αν έπαιζε θα ήταν πολύ μακριά από την τέταρτη θέση. Είναι μακράν του δεύτερου ο MVP της χρονιάς και έχει δώσει με τις αποκρούσεις τους πολλούς βαθμούς στην ομάδα, είτε σε ντέρμπι, είτε σε παιχνίδια με μικρότερες ομάδες.

Έτσι, λοιπόν, ναι ο Διούδης φταίει για την ήττα από τον Ολυμπιακό, αλλά αν δεν υπήρχε Διούδης φέτος ο Παναθηναϊκός θα έβλεπε την Ευρώπη με τα κιάλια και δεν θα ήταν δύο βαθμούς πίσω από την τέταρτη θέση, που οδηγεί στην Ευρώπη εκτός απροόπτου. Το κλείνουμε το θέμα αυτό και πάμε παρακάτω.

Ο Μπέμπεκ θύμισε εποχές παράγκας, τότε, που ο Ολυμπιακός οργίαζε και κέρδιζε πρωταθλήματα, που δεν άξιζε. Αν δεν υπήρχε το VAR χθες ο Παναθηναϊκός θα είχε δεχθεί μία πολύ βαριά ήττα, που θα ήταν πέρα για πέρα άδικη. Η απόφαση-σκάνδαλο του Μπέμπεκ είναι το καθαρό πέναλτι του Σεμέδο στον Μακέντα, που το είδε θέατρο του Μακέντα και του έδειξε κίτρινη κάρτα. Το VAR έκανε το αυτονόητο, τον φώναξε και πήρε πίσω την απόφαση.

Αυτός ο τύπος μπήκε στο γήπεδο ξεκάθαρα να σπρώξει τον Ολυμπιακό στη νίκη. Το έκανε νωρίς-νωρίς, αλλά δεν τον… άφησε το VAR. Kαι ο βοηθός από κοντά. Δεν σήκωσε την σημαία σε οφ-σάιντ ενός μέτρου του Φορτούνη και μέτρησε το γκολ του Ελ Αραμπί, που σωστά ακυρώθηκε στη συνέχεια. Έδειξε σέντρα στο γκολ του Ελ Αραμπί, που την μπάλα την έχει πάρει με το χέρι ο Χασάν. Και για την ίδια φάση έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Πούγγουρα, ενώ λίγο αργότερα δεν έδειξε κάρτα στο Χασάν για το μαρκάρισμα πάνω στον Βέλεθ. Όσο για την πρώτη κάρτα του Πούγγουρα(πολύ καλός μέχρι την αποβολή του) τραβηγμένη από τα μαλλιά, όταν ο Ελ Αραμπί έχει πάει πάνω στον Διούδη και τον βρίζει μετά το πρώτο γκολ. Αυτό τα λέει όλα για μένα και τελειώνει η κουβέντα.

Από κει και πέρα με αυτή την ήττα πέρασε στα ψιλά το πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, που έκανε ο Χατζηγιοβάνης, που δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού μαζί με τον Μακέντα. Όσο για τον Μπόλονι είναι φανερό, ότι αυτό το 4-2-2-2 δεν του βγήκε, οι παίκτες για ένα τέταρτο ψαχνόντουσαν στο γήπεδο, όπως και αποτέλεσε ρίσκο το γεγονός, ότι έπαιξαν ταυτόχρονα οι ανέτοιμοι Μαουρίσιο, Βέλεθ στα χαφ.

Όσον αφορά τις αλλαγές μετά το 2-1 του Καρλίτος του βγήκε και αν έμπαινε το γκολ σε μία από τις δύο φάσεις θα λέγαμε «η κίνηση -ματ του Μπόλονι», αντίθετα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έβαλε χαφ τον Ενγκμπακοτό, όταν στον πάγκο είχε τον Μπουζούκη και η ομάδα ουσιαστικά στο τελευταίο δεκάλεπτο έπαιζε με έναν χαφ τον Αλεξανδρόπουλο και δέκα παίκτες.

Πλέον μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα ο Παναθηναϊκός και πάλι κυνηγάει. Τώρα χρειάζεται συσπείρωση και όχι κρεμάλες με στόχο η ομάδα να κάνει το αυτονόητο και να βγει στην Ευρώπη. Και αν βγει το καλοκαίρι πρέπει να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις (για ρόστερ και προπονητή), με στόχο η ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό, διότι ο κόσμος δεν αντέχει άλλη χρονιά σαν την φετινή.

Exit mobile version