ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Κάτας: «Καλή διαχείριση του rotation για να έρθει η νίκη παρά τις απουσίες»

Ο Ισραηλινός τεχνικός θέλει να δει επιθετικό παιχνίδι από την ομάδα του, αναφέρθηκε στις απουσίες των Μακ και Χεζόνια και επεσήμανε πως θα πρέπει να διαχειριστεί πολύ καλά το rotation, ώστε το «τριφύλλι» να πάρει τη νίκη.

Κάτας: «Καλή διαχείριση του rotation για να έρθει η νίκη παρά τις απουσίες»

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει απόψε την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης εκτός έδρας και σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Όντετ Κάτας, οι «πράσινοι» μόνο αδιάφοροι δεν πρέπει να είναι στην αναμέτρηση.

Ο Ισραηλινός τεχνικός θέλει να δει επιθετικό παιχνίδι από την ομάδα του, αναφέρθηκε στις απουσίες των Μακ και Χεζόνια και επεσήμανε πως θα πρέπει να διαχειριστεί πολύ καλά το rotation, ώστε το «τριφύλλι» να πάρει τη νίκη.

«Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι για την Ζενίτ. Το πιθανότερο είναι πως θα μπουν με την κατάλληλη προσέγγιση, επιθετικά. Σε κάθε περίπτωση παίζουν καλά, είναι μια καλά προπονημένη ομάδα, με ποιότητα και τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για την πορεία τους στην Ευρωλίγκα. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, ειδικά στην Αγία Πετρούπολη και γίνεται ακόμα πιο δύσκολο υπό αυτές τις συνθήκες».

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 47.458 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να βάλει πίεση στη Ζενίτ που θέλει το αποτέλεσμα: «Πράγματι, αυτό μερικές φορές συμβαίνει, αλλά δεν είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να βασιστούμε. Πρέπει να είμαστε επιθετικοί και να έχουμε σταθερότητα σε ό,τι κάνουμε. Στα τελευταία 2-3 παιχνίδια έχουμε καταφέρει να διαχειριστούμε την καταπόνηση των παικτών χρησιμοποιώντας μεγάλο rotation. Ίσως κάνουμε το ίδιο και με την Ζενίτ, αλλά σε κάθε περίπτωση θέλουμε να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε».

Για τον ποιον Παναθηναϊκό περιμένει να δει σε σχέση με τα δύο τελευταία ματς κόντρα σε Ζαλγκίρις ή το Λαύριο: «Θα μας λείψουν δύο παίκτες από την περιφέρεια μας ο Σέλβιν Μακ και ο Μάριο Χεζόνια, οπότε πιθανότατα θα πάμε σε ψηλές πεντάδες, για αυτό πρέπει να χειριστούμε σωστά την πίεση που θα ασκήσουν στη μπάλα. Στην άλλη πλευρά πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το μέγεθος μας στην άμυνα με αλλαγές προκειμένου να τους περιορίσουμε και να προσπαθήσουμε να ελέγξουμε τα ριμπάουντ όσο περισσότερο μπορούμε».

Για την αντιμετώπιση του Κέβιν Πάνγκος που οδηγεί τη Ζενίτ στην οκτάδα: «Δεν είναι εύκολο να τον περιορίσεις γιατί δεν παίζει μόνος του, οι παίκτες γύρω του κάνουν πολύ καλά δουλειά κάνοντας σκριν, τηρώντας καλές αποστάσεις ή τιμωρώντας την άμυνα από δικές του πάσες. Για μένα ο Πάνγκος είναι ένας από τους 2-3 καλύτερους πόιντ γκαρντ στην Ευρωλίγκα, οπότε θα χρειαστεί ομαδική προσπάθεια, αρκετές διαφορετικές λύσεις στην πικ εν ρολ άμυνα και διαφορετικοί αμυντικοί πάνω του».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...