ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ BLOG

Η υποχρέωση της Ευρώπης και η επιστροφή στην “Παναθηναϊκή κανονικότητα”

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τον άμεσο στόχο της Ευρώπης, τη μεγάλη εικόνα και την αναγκαία επιστροφή στην κανονικότητα.

Η υποχρέωση της Ευρώπης και η επιστροφή στην

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τον άμεσο στόχο της Ευρώπης, τη μεγάλη εικόνα και την αναγκαία επιστροφή στην κανονικότητα.

*Τα όσα συνέβησαν στο χθεσινό ντέρμπι αιωνίων έχουν αναλυθεί. Ο Παναθηναϊκός έφυγε με ήττα από το “Γ. Καραϊσκάκης”, διότι, πολύ απλά, του πήγαν- σχεδόν- όλα στραβά. Οταν απέναντί σου έχεις μια ομάδα πολύ πιο ποιοτική, τότε οφείλεις, τουλάχιστον, να αποφύγεις τα λάθη και να έχεις συγκέντρωση στο μάξιμουμ. Αυτό δεν έγινε ποτέ από το τριφύλλι που είχε την ατυχία να δει έναν από τους πολυτιμότερούς του ποδοσφαιριστές για φέτος (Σωκράτης Διούδης) να είναι σε εφιαλτική βραδιά, να δωρίζει δυο γκολ στον Ολυμπιακό και φυσικά τον καλύτερό του αμυντικό να αποβάλλεται στο 66′. Αυτά τα δυο στοιχεία από μόνα τους ήταν ικανά για να καθορίσουν το αποτέλεσμα του αγώνα.

*Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός το πάλεψε. Προηγήθηκε, προσπάθησε να παίξει έξυπνα τον αντίπαλό του, κλέινοντας διαδρόμους, πήγε να βγάλει αντίδραση ακόμα και με 10 παίκτες, αλλά μέχρι εκεί. Η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη και αν οι στιγμές είναι κόντρα στο αουτσάιντερ και υπέρ του φαβορί, όπως έγινε χθες, τότε περιθώρια δεν υπάρχουν. Οι πράσινοι, για τους λόγους που αναφέραμε, έφυγαν από το Φάληρο δίχως το παραμικρό κέρδος και κοιτάζουν τη συνέχεια.

*Φυσικά και δεν είναι καταστροφική η ήττα για το τριφύλλι. Υπάρχει δρόμος μακρύς και τα πάντα ανατρέπονται από βδομάδα σε βδομάδα στα φετινά πλει οφ, σε ό, τι έχει να κάνει με το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αυτό που πρέπει να κάνουν άπαντες στην ομάδα είναι να καθαρίσουν το μυαλό τους, να ηρεμήσουν, να δουν τι πήγε στραβά στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και να κοιτάξουν τη συνέχεια, αρχής γενομένης από το ματς με τον Άρη στη Λεωφόρο. Παρά το γεγονός ότι έχουμε αρκετούς κρίσιμους αγώνες μπροστά μας, η αναμέτρηση της Κυριακής με τους κίτρινους μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική. Η νίκη είναι αναγκαία για τον Παναθηναϊκό. Αν την πετύχει, εκτός του ότι είναι δυνατά στη διεκδίκηση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου, βάζει και σε μπελάδες τους Θεσσαλονικείς. Διπλό το όφελος…

*Είναι αυτονόητο ότι η επιστροφή στην Ευρώπη είναι υποχρεωτική για το κλαμπ. Αυτός ήταν ο μεγάλος στόχος εξ’ αρχής. Γι αυτό και κάθε ματς στα πλει οφ έχει χαρακτήρα τελικού. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να πάρει εισιτήριο για το conference league και γι αυτό παλεύει με νύχια και με δόντια κάθε αγωνιστική. Αυτά για φέτος.

*Υπάρχει και κάτι μεγαλύτερο, το οποίο θα αναλυθεί μετά το τέλος της σεζόν. Απλώς, έπειτα από ένα τέτοιο ντέρμπι με τον μεγάλο αντίπαλο, καλό θα είναι να υπενθυμίζεται για να καταλάβουμε για τα καλά όλοι μας ότι χρειάζονται αρκετά ακόμα προκειμένου ο Παναθηναϊκός να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό και να γίνει κι αυτός διεκδικητής όχι της 4ης θέσης, αλλά των τίτλων. Πέρα από τον φετινό σκοπό της Ευρώπης, ο μεγάλος στόχος είναι και ΠΡΕΠΕΙ να είναι αυτός.

*Να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις σε κάθε επίπεδο (ρόστερ, λειτουργία, συνολική νοοτροπία), προκειμένου ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει ξανά στη δική του κανονικότητα. Την κανονικότητα των εμφανίσεων στην Ευρώπη, την κανονικότητα της διεκδίκησης των εγχώριων τίτλων, την κανονικότητα της μεγάλης ομάδας που θα κοιτάζει μόνο προς την κορυφή και θα ανταγωνίζεται σε κάθε επίπεδο τον αιώνιο αντίπαλό του, τον Ολυμπιακό και δε θα αρκείται απλώς στο να παίρνει κάποιες νίκες. Αυτή είναι η πραγματικότητα, η οποία πρέπει να αλλάξει. Η ψαλίδα πρέπει να κλείσει. Στο χέρι του Παναθηναϊκού είναι να το κάνει. Οχι σε 4 ή 5 χρόνια. Αλλά από την επόμενη κιόλας σεζόν. Ηδη, πέρασε αρκετά μεγάλο διάστημα της μετάβασης. Δε μιλάμε για επιστήμη, αλλά για ποδόσφαιρο. Έφτασε η ώρα για το επόμενο και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ βήμα της επιστροφής. Περισσότερα γι αυτό θα αναλύσουμε μετά το τέλος της σεζόν. Ευχή όλων, φυσικά, είναι το πρώτο βήμα με την έξοδο στην Ευρώπη να έχει γίνει.

Υ.Γ: Για γέλια και για κλάματα τα όσα έκανε Μπέμπεκ στο χθεσινό ντέρμπι. Αν δεν υπήρχε το var σώσει την κατάσταση, τότε, πιθανότατα, θα μιλούσαμε για μια από τις χειρότερες διαιτησίες των τελευταίων ετών σε τέτοιο παιχνίδι. Αποκορύφωμα όλων ήταν το πέναλτι του Μακέντα, το οποίο ο Κροάτης ρέφερι είδε για… θέατρο. Μπορείτε να φανταστείτε τι θα συζητούσαμε σήμερα, αν δεν είχε μπει στην ποδοσφαιρική μας ζωή η τεχνολογία.

ΥΓ2: Το να μπαίνουν υπεράριθμοι διαπιστευμένοι οπαδοί σε γήπεδο, να ανάβουν καπνογόνα στα επίσημα, να παίζουν ξύλο μεταξύ τους, να τραυματίζουν αστυνομικό, σε μια εποχή που τα ματς γίνονται κεκλεισμένων των θυρών λόγω της πανδημίας, είναι κάτι που το είδαμε κι αυτό. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα “καταφέρει”, μετά τα χθεσινά, να τιμωρηθεί για επεισόδια σε παιχνίδι που διεξάγεται χωρίς κόσμο…

ΥΓ3: Κακή μέρα για τον Σωκράτη Διούδη. Εφιαλτική πιο σωστά. Έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην ήττα, αλλά μέχρι εκεί. Μην κανιβαλίζετε και μην καταργείτε τις εξαιρετικές εμφανίσεις του διεθνούς τερματοφύλακα με τον Παναθηναϊκό. Οι βαθμοί που έχει δώσει φέτος στην ομάδα ο batman είναι πολλοί. Ηταν μια κακή μέρα στη δουλειά. Προχωράμε…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE