ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός: Ντροπιαστική εμφάνιση και διασυρμός από τη Ζενίτ! (vids)

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε ξανά... χλωμό πρόσωπο, είχε μια απαράδεκτη εμφάνιση και γνώρισε βαριά και ντροπιαστική εκτός έδρας ήττα με 112-83 από τη Ζενίτ Αγίας Πετρόπουλης για την Ευρωλίγκα.

Παναθηναϊκός: Ντροπιαστική εμφάνιση και διασυρμός από τη Ζενίτ! (vids)

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε ξανά… χλωμό πρόσωπο, είχε μια απαράδεκτη εμφάνιση και γνώρισε βαριά και ντροπιαστική εκτός έδρας ήττα με 112-83 από τη Ζενίτ Αγίας Πετρόπουλης για την Ευρωλίγκα.

To ματς

Το παιχνίδι είχε χαρακτήρα τελικού για τους Ρώσους και αυτό φάνηκε με το… καλησπέρα: η εξέδρα είχε παλμό που δεν συνηθίζουμε να βλέπουμε φέτος, τα πρόσωπα των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ ήταν ανέκφραστα και η σοβαρή Ζενίτ έφτασε στο 11-0 στο 2′, δείχνοντας τις διαθέσεις της. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου θέλησε να «ξυπνήσει» την ομάδα του, αλλά οι γηπεδούχοι διατήρησαν το «πάνω χέρι» χάρη στην αποφασιστικότητά τους πάνω στο παρκέ και το δίδυμο Κέβιν Πάνγκος – Όστιν Χόλινς (18-9 στο 6′ και 21-14 στο 8′). Ο συγκεντρωμένος Λευτέρης Μποχωρίδης (4π., 1κλ.) βοήθησε το σύνολο του Όντεντ Κάτας να «ρολάρει» επιθετικά και μέχρι το τέλος της περιόδου η διαφορά έπεσε (26-22 μετά το 4ο τρίποντο του Πάνγκος).

Πρόβλημα με Χεζόνια!
Πρόβλημα με Χεζόνια! 7.937 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στη 2η περίοδο τα πράγματα δεν άλλαξαν δραματικά, καθώς η περιφερειακή άμυνα των πρωταθλητών Ελλάδας… έμπαζε νερά στο ξεκίνημα (32-24 στο 12′ με 6π. σερί του Μπίλι Μπάρον), αλλά στη συνέχεια η ομάδα του Κάτας βρήκε κάποιες «απαντήσεις» (34-31 στο 15′). Μόλις ο Τσάβι Πασκουάλ επανέφερε τους starters του, η Ζενίτ πήρε και πάλι τον έλεγχο και έχοντας ως «όπλο» της το 53% στα τρίποντα στο πρώτο μέρος (8/15), «έκλεισε» το ημίχρνο στο +7 (47-40). Πέραν του Πάνγκος, «ζημιά» στο «τριφύλλι» έκανε και ο Ουίλ Τόμας (11π., 3ρ., 2ασ.), ενώ πρώτοι σκόρερ των φιλοξενούμενων ήταν Παπαπέτρου (9π.) – Νέντοβιτς (7π.).

Το τρίποντο «κρεσέντο» των γηπεδούχων συνεχίστηκε στην επανάληψη (55-48 με σουτ των Πάνγκος – Τόμας). Η ομάδα που «δόμησε» το καλοκαίρι ο Μάνος Παπαδόπουλος γνώριζε πως αυτό το ματς είναι… όλη η σεζόν της και «πάτησε το γκάζι», φτάνοντας εκ νέου σε διψήφιο προβάδισμα (59-48 στο 24′). Ο ηγέτης της Ζενίτ… οργίαζε και έφτασε τους 20π., ενώ ο Παναθηναϊκός έδειχνε να μένει σιγά – σιγά από λύσεις (68-53 στο 28′ και πρώτο +15 στο ματς). Το κίνητρο και η ποιότητα των Ρώσων έκαναν τη διαφορά, ο Πάνγκος μετρούσε 7/12 τρίποντα και 23π. και από το τέλος της 3ης περιόδου η Ζενίτ άρχισε να «βλέπει» τα πλέι οφ (76-60).

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς κάνοντας τη δουλειά του στην επίθεση και θυμίζοντας πόσο μπορεί να προσφέρει ακόμα και μετά τον τραυματισμό του, βοήθησε την ομάδα του να «ροκανίσει» την απόσταση ύστερα από ώρα (84-72 στο 34′). Όμως, ο Πάνγκος ήταν ξανά εκεί, για να «γράψει» το 89-72 στο 35′. Το τελευταίο πεντάλεπτο είχε… διαδικαστικό χαρακτήρα και κάθε φάση που περνούσε οι Ρώσοι έφταναν όλο και πιο κοντά στον μεγάλο στόχο τους, τον οποίον έφεραν εις πέρας με την εντυπωσιακή νίκη επί της ελληνικής ομάδας (112-83). Μάλιστα, με 2’38” για το τέλος η Ζενίτ ξεπέρασε τους 100π. μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, με τον Παναθηναϊκό να έχει… παραδώσει πνεύμα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...