ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βόλεϊ

Αποσύρει τη φανέλα του Πανταλέοντα ο Ερασιτέχνης: «Αιώνα πιστός» (vid)

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός μέσα από ένα αφιερωματικό βίντεο αποχαιρέτησε τον Σωτήρη Πανταλέοντα, ο οποίος αποχώρησε από την ενεργό δράση. Αποσύρει τη φανέλα του εμβληματικού αρχηγού ο ΑΟ στον πρώτο επίσημο αγώνα της νέας σεζόν.

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός μέσα από ένα αφιερωματικό βίντεο αποχαιρέτησε τον Σωτήρη Πανταλέοντα, ο οποίος αποχώρησε από την ενεργό δράση. Αποσύρει τη φανέλα του εμβληματικού αρχηγού ο ΑΟ στον πρώτο επίσημο αγώνα της νέας σεζόν.

Αναλυτικά ανέφερε ο Ερασιτέχνης:

«Σχέση μιας ζωής,σχέση αγάπης,σχέση προσφοράς,σχέση μοναδική Τέσσερα Πρωταθλήματα (1996, 2004, 2006, 2020), τρία κύπελλα (2007, 2008, 2010),ένα Λιγκ Καπ (2020), ένα Σπούπερ Καπ (2006), παρουσία σε ευρωπαϊκό τελικό (2009), βασικό στέλεχος σε σπουδαίες ομάδες αλλά και αλύγιστος στα δύσκολα που κράτησαν την ομάδα όρθια.

Σήμερα η σημαία και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού αποφάσισε να βάλει ένα τέλος σε μια ένδοξη αγωνιστική σταδιοδρομία στην οποία τίμησε όσο λίγοι τη φανέλα με το «τριφύλλι».

Προήλθε από τα «σπλάχνα» του Συλλόγου αφού ξεκίνησε βόλεϊ από τις ακαδημίες του «τριφυλλιού» από το 1992 και έκανε ντεμπούτο στην ανδρική ομάδα το 1996 σε ηλικία 16 ετών. Παρέμεινε στον Σύλλογο μέχρι το 2012 και τον Μάρτιο του συγκεκριμένου έτους συμφώνησε με την ιταλική Λατίνα.

Την σεζόν 2012-13 αγωνίστηκε με τα χρώματα του Παμβοχαϊκού και την επόμενη χρονιά έπαιξε στη Γαλλία με την ομάδα των Καννών. Από το 2014 επέστρεψε στον αγαπημένο του Παναθηναϊκό και έμεινε μέχρι σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και τη στιγμή που έφυγε από το «τριφύλλι» για άλλη ομάδα στην Ελλάδα επέλεξε να φορέσει το νούμερο 13 και όχι το 14 προκειμένου να κρατάει πάντοτε ανοιχτό ένα δίαυλο με τον αγαπημένο του Παναθηναϊκό!

Πρόκειται για τον μακροβιότερο αθλητή βόλεϊ στην ιστορία του Συλλόγου καθώς φόρεσε τα «πράσινα» χρώματα για 27 χρόνια ενώ ήταν και 192 φορές διεθνής με την Εθνική ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. αποφάσισε όπως τιμήσει τον αθλητή πρώτυπο Σωτήρη Πανταλέων αποσύροντας τη φανέλα του και βραβεύοντας τον στον πρώτο αγώνα της περιόδου 2021-2022.

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού Α.Ο. ευχαριστεί τον Σωτήρη Πανταλέοντα για την προσφορά του, το ήθος του και τη συνέπεια του στις αρχές και τα ιδεώδη του Παναθηναϊκού μας.

Ο «Σώτος» είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία του Συλλόγου και η θέση του δεν μπορεί να είναι μακριά από το «τριφύλλι» που υπηρέτησε πιστά πάνω από μια 20ετία…

Αιώνια πιστός δεν γίνεται αλλιώς…»

HIGHLIGHTS

READ MORE

close