ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Aποκαλυπτικός Διαμαντίδης στο «ΟΠΑΠ Game Time Μπάσκετ» για σχεδιασμό, συμβόλαια και… Ζοτς! (vid)

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν άκρως αποκαλυπτικός στη συνέντευξή του στο «ΟΠΑΠ Game Time Μπάσκετ» και μίλησε για το σχεδιασμό, τα συμβόλαια αλλά και στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Aποκαλυπτικός Διαμαντίδης στο «ΟΠΑΠ Game Time Μπάσκετ» για σχεδιασμό, συμβόλαια και... Ζοτς! (vid)

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Game Time Μπάσκετ του ΟΠΑΠ και σε πρώτη φάση μίλησε για την φετινή του εμπειρία, λέγοντας:

«Είναι πάρα πολύ όμορφη, αλλά και αγχωτική. Θέλεις να πάνε καλά τα πράγματα. Τα σχεδιάζεις με κάποιον τρόπο, αλλά υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια απ’όλους στην ομάδα. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Για την πορεία του «τριφυλλιού» στην Euroleague, σχολίασε: «Θεωρώ ότι η ομάδα σε γενικές γραμμές τήρησε την υπόσχεση που δώσαμε, ότι θα παλεύουμε σε κάθε ματς. Υπήρχαν κάποια ματς στα οποία δεν καταφέραμε να είμαστε ανταγωνιστικοί όπως θέλαμε, αλλά αυτό θα γίνει μέσα σε μία χρονιά. Σε γενικές γραμμές η ομάδα τήρησε όσα είπαμε. Έχουμε μάθει αλλιώς στον Παναθηναϊκό, πιστεύουμε ότι η ομάδα δεν είναι για να βρίσκεται σε αυτές τις θέσεις. Πρέπει όμως να είμαστε ρεαλιστές και να καταλάβουμε την υπάρχουσα κατάσταση, τα δεδομένα που είχαμε το καλοκαίρι και τα δεδομένα που έχουμε τώρα. Θα ήθελα σαν Παναθηναϊκός να ήμασταν αλλού, αλλά με τα σημερινά δεδομένα η ομάδα πάλεψε αρκετά».

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 41.885 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το ματς με την ΤΣΣΚΑ: «Δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον. Εμείς θέλουμε να είμαστε πάντα εκεί, να προσπαθήσουμε. Παίζουμε με μία πάρα πολύ καλή ομάδα, πολύ δυνατή ομάδα. Θεωρώ ότι θα προσπαθήσουν τα παιδιά και θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό».

Σχετικά με το ποια ομάδα θεωρεί φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου: «Η Μπαρτσελόνα. Έχει δείξει ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο σε όλη την διάρκεια της χρονιάς και δίκαια βρίσκεται στην πρώτη θέση».

Για το αν υπήρξαν λάθη στον σχεδιασμό του ρόστερ: «Όταν κάνεις σχεδιασμό, θα κάνεις και λάθη. Κάναμε λάθη, φυσικά. Πρέπει να σημειώσω ότι η ομάδα ήταν σε μία πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση. Πρέπει να το ξέρει αυτό ο κόσμος. Δεν έχει βρεθεί σε τέτοια κατάσταση τα τελευταία 20 χρόνια. Ήταν μία κατάσταση επιβίωσης και τονίζω την λέξη επιβίωση. Προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Λάθη έγιναν. Προσπαθήσαμε να τα φτιάξουμε, αλλά δεν είχαμε τις δυνατότητες να διορθώσουμε όλα τα λάθη».

Για την θέση του πλέι-μέικερ: «Κοίτα, να σου πω κάτι. Δεν ξέρω αν ήταν λάθος ή όχι. Η ομάδα περίμενε έναν πολύ ποιοτικό παίκτη, ο οποίος, τον αναφέρω, ήταν ο Λαπροβίτολα. Θεωρήσαμε ότι πρέπει να τον περιμένουμε, γιατί ήταν ένας πολύ καλός παίκτης, που ταίριαζε ιδανικά σε αυτό που είχε στο μυαλό του ο προπονητής. Περιμέναμε, αλλά δνε καταφέραμε να τον αποκτήσουμε. Μετά έγινε η επιλογή του Τζάκσον. Παρουσίασε ένα πρόβλημα τραυματισμού, εκεί κληθήκαμε να πάρουμε έναν έξτρα παίκτη. Πήραμε τον Σάικς με μηνιαίο συμβόλαιο. Άρα δεν αλλάξαμε τον Τζάκσον, απλά πήραμε έναν παίκτη για να καλύψουμε το κενό στην ομάδα. Το συμβόλαιο του Σάικς τελείωσε και δεν δέχτηκε να ανανεώσει, γιατί οι οικονομικές του απαιτήσεις ήταν παραπάνω από αυτό που μπορούσαμε εμείς να δώσουμε. Μετά καταλήξαμε στον Μακ. Ένας παίκτης δεν κάνει την διαφορά. Σίγουρα, μπορεί να έχει μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι, αλλά είναι συνολικά η ομάδα».

Για τους Νέντοβιτς, Παπαπέτρου και Χεζόνια και αν μπορούν να παίξουν μαζί: «Σαν Δημήτρης, θα ήθελα να έχω καλούς παίκτες στην ομάδα μου. Και οι τρεις είναι ποιοτικοί. Θα ήθελα να τους είχα στην ομάδα μου και έτσι θα βρεθεί ο τρόπος να χωρέσουν όλοι».

Για την φετινή του παρουσία ως GM: «Ήταν κάτι που ήρθε εντελώς ξαφνικά. Χάρηκα όμως. Ήξερα ότι θα είναι δύσκολα, αλλά κατάλαβα ότι θα επέστρεφα σε μία ομάδα, στην οποία πέρασα υπέροχα για 12 χρόνια και γιατί θα συνεργαζόμουν με ανθρώπους που ήξερα από το παρελθόν».

Για τις φήμες σχετικά με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τον Μάικ Μπατίστ: «Όλα τα χρόνια, ο Παναθηναϊκός πρωταγωνιστούσε και είχε τους καλύτερους παίκτες και τους καλύτερους προπονητές. Ο κύριος Ομπράντοβιτς έχει μία τρομερή και ειδική σχέση με την ομάδα. Το ίδιο και ο Μάικ. Ο κάθε Παναθηναϊκός θα ήθελε κάποια στιγμή να γυρίσουν. Αυτό θα ήταν ένα όνειρο για όλους. Αυτή την στιγμή όμως τα πράγματα είναι όπως είναι. Δεν έχω κάτι στο μυαλό μου, δεν ξέρω κάτι. Τώρα υπάρχει προπονητής στην ομάδα και συνεχίζουμε έτσι».

Για τους στόχους της ομάδας: «Το κίνητρο υπάρχει από την αρχή. Το είπαμε ότι ο στόχος μας είναι το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο, θέλουμε να κατακτήσουμε και τους δύο τίτλους. Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό, έχει ενδιαφέρον. Θα έχει μεγάλη αγωνία μέχρι το τέλος. Εύχομαι να είμαστε εμείς αυτοί που θα χαρούμε στο τέλος».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...