Μπάσκετ

Κάτας: «Να αντιδράσουμε απέναντι στην ΤΣΣΚΑ»

Οι δηλώσεις του Οντετ Κάτας ενόψει της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Οι δηλώσεις του Οντετ Κάτας ενόψει της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Όντεντ Κάτας δήλωσε σχετικά με τον τελευταίο φετινό αγώνα του «τριφυλλιού» στην Euroleague: “Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα. Εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού το πρόγραμμα έγινε κάπως… τρελό. Παίξαμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς κόντρα στο Λαύριο και στη συνέχεια ακολουθούσαν δύο δύσκολα παιχνίδια στη σειρά. Το χθεσινό ματς ήταν περίεργο διότι θεωρώ πως ήταν πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με το τελικό αποτέλεσμα. Σχεδιάσαμε το παιχνίδι χωρίς δύο παίκτες και στερηθήκαμε τον μόνο κλασικό πόιντ γκαρντ που έχουμε στο ρόστερ μας. Κάτι που φάνηκε ειδικά στην ένταση που θέλαμε να ασκήσουμε στους γκαρντ της Ζενίτ. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι ήμασταν ανταγωνιστικοί και επιθετικοί, εκτός από την πρώτη περίοδο. Στη δεύτερη και τρίτη περίοδο ήμασταν καλύτεροι και επιθετικοί όσο μας το επέτρεψαν οι διαιτητές. Στο τέλος όμως χάσαμε τον έλεγχο. Ήταν σκληρό. Νιώθουμε άσχημα για το αποτέλεσμα, αλλά δεν ήταν τα πάντα κακά. Κρατάμε τα καλά στοιχεία και ελπίζουμε αύριο να παρουσιαστούμε καλύτεροι”.

Για το θέμα του σεβασμού που ανέφερε μετά την ήττα από τη Ζενίτ και αν εννοεί προς τον ίδιο ή την ομάδα είπε: “Και για τους δύο. Νομίζω ότι οι φίλαθλοι μπορούν να καταλάβουν τι εννοώ. Προτιμώ να μην μιλώ για αυτά τα θέματα, αλλά νιώθω ότι μερικές φορές πρέπει να δείχνουμε μεγαλύτερο σεβασμό”.

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ανέφερε: “Πρώτα απ’ όλα το κίνητρο όλων των αθλητών είναι να νικήσουν. Ειδικά στον Παναθηναϊκό που γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι αυτό. Δεν είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι, αλλά σίγουρα θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και όπως έχουμε δείξει η ομάδα όταν προέρχεται από ένα κακό αποτέλεσμα, αντιδρά καλά. Όπως κι άλλες ομάδες. Είναι μία σεζόν με πολλά σκαμπανεβάσματα, τραυματισμούς και ένταση, αλλά είναι ξεκάθαρο πως το χθεσινό αποτέλεσμα δεν ήταν καλό για εμάς. Θέλουμε να επιστρέψουμε στο σωστό δρόμο.

Είμαι στην ομάδα μόλις τρεις μήνες και συνήθως μετά από άσχημα παιχνίδια και αποτελέσματα αντιδρούμε καλά. Ελπίζω το ίδιο να κάνουμε και αύριο”.

Από μέρους του ο Ιωάννης Παπαπέτρου τόνισε:

“Είναι περίεργο, είναι μια περίεργη περίοδος από πλευράς πολλών αγώνων, περίεργα ταξίδια πολύ καταπόνηση για όλη την ομάδα, δεν προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε δικαιολογίες για κανένα αποτέλεσμα θετικό ή αρνητικό οπότε σίγουρα νομίζω ότι υπάρχει μια καταπόνηση αυτό είναι λογικό αλλά νομίζω ότι είμαστε καλά και πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι για αύριο”.

Αναφορικά με τοπαιχνίδι που προηγήθηκε με την Ζενίτ σχολίασε ότι: “Δεχτήκαμε 25 πόντους στα τελευταία πέντε λεπτά του παιχνιδιού αν δεν απατώμαι, κάτι τέτοιο, είναι λίγο πλασματικό το αποτέλεσμα αδικεί λίγο την γενική προσπάθεια και την γενική εικόνα, όχι ότι θα πω πως είμαστε ευχαριστημένοι από την γενική εικόνα αλλά νομίζω ότι ήταν ένα παιχνίδι που κάπως αδικεί το τελικό σκορ την εικόνα. Από εκεί και πέρα δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τον τρόπο που παίξαμε σίγουρα δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το να διεκδικούμε απλά παιχνίδια και να τα χάνουμε σκοπός είναι να κερδίζουμε παιχνίδια και νομίζω για αυτό θέλουμε να συσπειρωθούμε και να έχουμε μια καλύτερη εικόνα αύριο”.

Τέλος, για το αν υπάρχει αδιαφορία στην ομάδα είπε: “Όχι δεν υπάρχει αυτό, δεν υπάρχει αυτό στην δική μας την ομάδα, δεν υπάρχει στην νοοτροπία του συλλόγου, δεν υπάρχει αυτό στην ιστορία του συλλόγου, γενικότερα για όλους τους ανθρώπους που είμαστε εδώ και αντιπροσωπεύουμε τον σύλλογο. Προφανώς και υπάρχουν κακές ήττες, υπάρχουν μεγάλες νίκες και το αντίστοιχο, αυτά τα πράγματα είναι μέσα στον αθλητισμό. Από εκεί και πέρα σίγουρα δεν είναι εντάξει το να χάνουμε έτσι, σίγουρα δεν είμαστε χαρούμενοι και δεν γυρνάμε πίσω στο ξενοδοχείο και στο σπίτι μας και να είμαστε χαρούμενοι και είμαι σίγουρος πως ο καθένας μέσα στην ομάδα δουλεύει και τον ενδιαφέρει και αυτό το λέω με σιγουριά το να κερδίζει η ομάδα και να μην χάνει με τέτοιες εικόνες οπότε σίγουρα αυτό το κομμάτι δεν ισχύει”.

Exit mobile version