ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ο αποκλεισμός από τον Άγιαξ που… έβγαλε τους Ολυμπιακούς στο δρόμο (vid)

Στις 17 Απριλίου του 1996 ο Άγιαξ κέρδιζε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με 3-0, τον απέκλειε από τα ημιτελικά του Champions League, με τους φίλους του Ολυμπιακού να... πανηγυρίζουν έξαλλα τον πράσινο αποκλεισμό.

Ο αποκλεισμός από τον Άγιαξ που... έβγαλε τους Ολυμπιακούς στο δρόμο (vid)

Στις 17 Απριλίου του 1996 ο Άγιαξ κέρδιζε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με 3-0, τον απέκλειε από τα ημιτελικά του Champions League, με τους φίλους του Ολυμπιακού να… πανηγυρίζουν έξαλλα τον πράσινο αποκλεισμό.

Ο Παναθηναϊκός στις 3 Απριλίου του 1996 είχε φύγει με το ιστορικό διπλό από την έδρα του Άγιαξ (1-0), με την γκολάρα του Κριστόφ Βαζέχα, μετά από την κούρσα του Γιώργου Δώνη.

Ακριβώς 14 μέρες μετά οι πράσινοι καλούνταν υπερασπιστούν το εκτός έδρας γκολ που είχαν πετύχει. σε ένα ματς που έμοιαζε ακόμα πιο δύσκολο.

Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid)
Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid) 7.132 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Έτσι τελικά ήταν, μιας και ο Άγιαξ επικράτησε με 3-0 και πήρε την πρόκριση στον τελικό του Champions League της χρονιάς εκείνης. Ο Άγιαξ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 3ο λεπτό του αγώνα άνοιξε το σκορ με γκολ του Λιτμάνεν.

Φυσικά μετά το γκολ αυτό η πίεση θα μεταφερόταν στους παίκτες του τριφυλλιού, όπως και έγινε. Οι πράσινοι άντεξαν την πίεση μέχρι το 77ο λεπτό του αγώνα. Στο σημείο εκείνο ο Λιτμάνεν έκανε το 2-0, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του ενώ ταυτόχρονα έβαλε τέλος στα όνειρα του Παναθηναϊκού για πρόκριση. Το τελικό 3-0 το έκανε ο Βόουτερ, ο οποίος στη συνέχεια φόρεσε για λίγο την πράσινη φανέλα.

Αυτό που έμεινε αξέχαστο σε όλη την φίλαθλη γνώμη της Ελλάδας, ήταν τα ξέφρενα πανηγύρια των οπαδών του Ολυμπιακού στον Πειραιά. Ο πράσινος αποκλεισμός έβγαλε στους δρόμους τους ερυθρόλευκους φιλάθλους.

Σας μεταφέρουμε το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΦΩΣ» την επομένη του αγώνα

.

1
agiax_2_18-4-1996

«ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Μόλις τέλειωσε το ματς πλήθος «ερυθρόλευκων» βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν τον θρίαμβο του Άγιαξ!

ΈΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!

Το ίδιο θα συνέβαινε από τους Παναθηναϊκούς εάν χθες έχανε ο Ολυμπιακός!

Διαβάστε τώρα και το ρεπορτάζ για το μεγαλύτερο πανηγύρι που έχουν στήσει ποτέ οι φίλοι του ΟΣΦΠ μετά από ευρωπαϊκό ματς… (Ίσως μετά την ανάγνωση του παρακάτω κειμένου, καταλάβετε πως μπορεί να αισθάνονται οι ολυμπιακοί όταν η Ομόνοια γινόταν… Λεωφόρος μετά τις τεράστιες επιτυχίες του Παναθηναϊκού. Πραγματικά η λέξη «ζήλια» είναι λίγη για να περιγράψει το «ερυθρόλευκο» συναίσθημα).

Τρελό πανηγύρι στο Πασαλιμάνι

Έξαλλα πανηγύρισαν τον… αποκλεισμό του Παναθηναϊκού οι οπαδοί του Ολυμπιακού στο Πασαλιμάνι. Τέσσερις και πλέον χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού έκλεισαν τη Β. Γεωργίου και Γρ. Λαμπράκη και με καπνογόνα και φωτοβολίδες γιόρτασαν τη νίκη πρόκριση του Άγιαξ. Τα συνθήματα; Τα περισσότερα υβριστικά και σε βάρος του Παναθηναϊκού, αυτό όμως που κυριαρχούσε ήταν: «Είναι τρελός, είναι τρελός ο Φινλανδός»! Ενώ ένα πανό έγραφε: «Άγιαξ σ’ ευχαριστούμε».

Οι κόρνες των αυτοκινήτων έδιναν ένα ξεχωριστό χρώμα στους πανηγυρισμούς, ενώ όσο περνούσε η ώρα ο κόσμος όλο και… πλήθαινε. Οι οπαδού του θρύλου μιλούσαν ακόμα και για Ανάσταση με καθυστέρηση λίγων ημερών…»

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.