ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΡΗΣ 1-2

Κόστισε η αποβολή, ήττα-σοκ από τον Άρη (Vids)

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε ήττα-σοκ (1-2) από τον Άρη, η οποία τον αφήνει μακριά από το στόχο της Ευρώπης. Προηγήθηκε με τον Σανκαρέ (30’) το «τριφύλλι», σε τρία λεπτά μέσα η ανατροπή του σκορ για τον Άρη με Μάνο (62’) και Ματέο Γκαρσία (65’). Με δέκα ποδοσφαιριστές έπαιζαν από το 52’ οι «πράσινοι» λόγω της αποβολής του Μαουρίσιο.

Κόστισε η αποβολή, ήττα-σοκ από τον Άρη (Vids)

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε ήττα-σοκ (1-2) από τον Άρη, η οποία τον αφήνει μακριά από το στόχο της Ευρώπης. Προηγήθηκε με τον Σανκαρέ (30’) το «τριφύλλι», σε τρια λεπτά μέσα η ανατροπή του σκορ για τον Άρη με Μάνο (62’) και Ματέο Γκαρσία (65’). Με δέκα ποδοσφαιριστές έπαιζαν από το 52’ οι «πράσινοι» λόγω της αποβολής του Μαουρίσιο.

Το ματς

Με σχηματισμό 4-3-3 και τους Διούδη, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Νιας, Μολό, Σανκαρέ, Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλο, Βιγιαφάνιες και Μακέντα, επέλεξε να ξεκινήσει την αναμέτρηση κόντρα στον Άρη ο Λάζλο Μπόλονι.

Το «τριφύλλι» ξεκίνησε πιο ορεξάτο την αναμέτρηση, στο δεκάλεπτο είχε κάνει δύο φάσεις για γκολ με τον Μακέντα, ωστόσο ο Ιταλός δεν τελείωσε τις φάσεις όπως έπρεπε για να φέρει το προβάδισμα για το «τριφύλλι». Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι, δεν είχαν κάνει ούτε φάση, με το ματς να κυλάει σε αργό τέμπο, με τη μισή ώρα συμπληρωμένη.

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 67.795 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός αυτό που ήθελε το κατάφερε στο 31′ με «δράστη» τον Σανκαρέ, ο οποίος αξιοποίησε στο έπακρο, την άψογη σέντρα του Χουάνκαρ και με κεφαλιά παραβίασε την εστία του Άρη, με τον Κουέστα να είναι ανήμπορος για να αντιδράσει, για το «πράσινο» προβάδισμα 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι, προσπάθησαν να αντιδράσουν, ανέβηκαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ότι προσπάθεια και να έκαναν, ήταν αναποτελεσματική, με την «πράσινη» άμυνα να αποσοβεί κάθε πιθανό κίνδυνο.

Στο 42’ ο Εσθονός διαιτητής, καταλόγισε ανύπαρκτο πέναλτι για σπρώξιμο των Βέλεθ – Αλεξανδρόπουλου στον Ρόουζ. Ο Μάνος που ανέλαβε την εκτέλεση, είδε τη μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι, με τον Παναθηναϊκό να στέκεται τυχερός και να διατηρεί το προβάδισμα που έμεινε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε για την πλευρά του Άρη στο 49ο λεπτό, με τον Βιγιαφάνιες να μην διώχνει τη μπάλα, ο Μαντσίνι έγινε κάτοχος της μπάλας σούταρε, ο Διούδης απέκρουσε εντυπωσιακά και στη συνέχεια της φάσης ο Μπερτόλιο σούταρε ψηλά άουτ.

Στο 52’ ο Παναθηναϊκός έμεινε με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Μαουρίσιο αντίκρισε την 2η κίτρινη κάρτα του Τοβέρ για σκληρό μαρκάρισμα στον Τζέγκο. Οι «πράσινοι» στα επόμενα λεπτά προσπάθησαν να διαχειριστούν την αποβολή Βραζιλιάνου χαφ, με τον Άρη να πιέζει για την ισοφάριση και να έχει σταθερά την κατοχή μπάλας.

Από λάθος της «πράσινης» άμυνας, η πίεση που ασκούσε ο Άρης καρποφόρησε και  έφερε το ματς στα ίσια (1-1), με τον Μάνο στο 62’ να πλασάρει εύστοχα εξ’ επαφής τον Διούδη.

Το απόλυτο σοκ για τον Παναθηναϊκό, ήρθε τρία λεπτά αργότερα (65’), όταν μετά από φάση διαρκείας και ασθενή επέμβαση του Διούδη, ο Ματέο Γκαρσία έφερε την ολική ανατροπή στο σκορ (1-2) και στο ματς.

Ο ρυθμός του αγώνα από το δεύτερο γκολ του Άρη και μετά έπεσε, οι φιλοξενούμενοι είχαν ακόμα μια καλή στιγμή με τον Γκανέα να σουτάρει πάνω στον Διούδη στο 79’ και τον Μπόλονι από την πλευρά του «τριφυλλιού» να τα παίζει όλα για όλα για να πάρει έστω το βαθμό της ισοπαλίας.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, ο ρυθμός πάγωσε, ο Άρη διατηρούσε εύκολα το προβάδισμά του, με τους «πράσινους» να κάνουν αναποτελεσματικές προσπάθειες ακόμα και για να επιτεθούν. Το σκορ έμεινε ως είχε μέχρι τη λήξη, με τον Παναθηναϊκό να γνωρίζει ήττα-σοκ στην έδρα του και να μένει πίσω βαθμολογικά στο κυνήγι που κάνει για να πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Παναθηναϊκός (Μπόλονι): Διούδης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Νιας, Μολό (69’ Ενγκμπακοτό), Σανκαρέ (80’ Μπουζούκης), Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνιες (69’ Καμπετσής), Αϊτόρ (58’ Σάντσες), Μακέντα (80’ Καρλίτος).

Άρης (Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς, Ρόουζ, Δεληζήσης, Σούντγκρεν (58’ Γκάνεα), Τζέγκο (58’ Ματίγια), Σάσα, Μαντσίνι, Μπερτόλιο (86’ Σίλβα), Ματέο Γκαρσία, Μάνος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...