ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Χαμός με κορονοπάρτι στο κέντρο της Αθήνας: “Δεν κάναμε παρέμβαση για να μην έχουμε σκηνικά Ν. Σμύρνης”, λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως δε επενέβη η ΕΛ.ΑΣ. στο κορωνοπάρτι της Κυψέλης, αλλά και σε άλλες περιοχές για να αποφευχθούν επεισόδια αντίστοιχα με αυτά της Νέας Σμύρνης..

Χαμός με κορονοπάρτι στο κέντρο της Αθήνας:

Διήμερο …ξεφάντωμα με dj, ποτά, χορούς και χιλιάδες άτομα συνωστισμένα χωρίς μάσκες στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου, …τριήμερος αστυνομικός κλοιός, εντατικοί έλεγχοι και αποτροπή συναθροίσεων στο Πλατεία Βαρνάβα.

Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. για να μην επαναληφθούν εικόνες όπως αυτές του προηγούμενου Σαββατοκύριακου στο Παγκράτι πήγε …περίπατο, με τον συνωστισμό και τα αυτοσχέδια κορονοπάρτι απλώς να αλλάζουν γειτονιά και να καταλήγουν στην Κυψέλη. Αποτέλεσμα αστυνομικοί να περιφρουρούν μια …άδεια πλατεία και λίγα χιλιόμετρα μακριά να καταγράφεται ένα απέραντο υπαίθριο γλέντι, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία τα ξημερώματα της Κυριακής στην Κυψέλη όταν άνδρες της Ομάδας ΔΡΑΣΗ δέχτηκαν επίθεση με πέτρες λίγα μόλις μέτρα μακριά από την Πλατεία Αγίου Γεωργίου. Ήταν η μόνη ενέργεια των αρχών στην περιοχή, που δεν προχώρησαν όμως σε κάποια επέμβαση για να διαλύσουν τα πάρτι ούτε το Σάββατο, ούτε την Κυριακή και αναζητούν τους διοργανωτές των παράνομων ολονύχτιων συναθροίσεων.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 63.459 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

“Δεν επενέβη η ΕΛ.ΑΣ. για να αποφευχθούν επεισόδια αντίστοιχα με της Νέας Σμύρνης” αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας ότι ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους στόχευαν σε μια ευθεία αντιπαράθεση με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου από τα Εξάρχεια και το Παγκράτι που το προηγούμενο διάστημα συγκεντρώνονταν στην Πλατεία Βαρνάβα.

Αυτή την εκτίμηση φαίνεται ότι ήρθε να επιβεβαιώσει και η επίθεση που δέχτηκαν άνδρες της Ομάδας ΔΡΑΣΗ στην Κυψέλη από ομάδα περίπου 200 ατόμων στις 04:30 τα ξημερώματα της Κυριακής. Οι αστυνομικοί είχαν κληθεί στην περιοχή έπειτα από τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση για άτομα που πυρπολούν κάδους στην οδό Ευελπίδων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι νεαροί είχαν μόλις φύγει από το πάρτι της Αγίου Γεωργίου και κατευθύνονταν προς το Γκύζη. Μάλιστα κατά την αποχώρηση τους προκάλεσαν φθορές σε τουλάχιστον 8 σταθμευμένα αυτοκίνητα. Στη θέα των αστυνομικών οι νεαροί πραγματοποίησαν επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα, με τους άνδρες της Ομάδας ΔΡΑΣΗ να συλλαμβάνουν δυο άτομα, ηλικίας 21 και 22 ετών.

Λίγες ώρες πριν το περιστατικό στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου ξεκινούσε ένα ακόμα “ξέφρενο” πάρτι από χιλιάδες άτομα. Dj, χορός, take away ποτό στο χέρι, ακόμα και …οδοφράγματα από αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων στις κάθετες οδούς Επτανήσου και Ιθάκης για να μπορούν να …απλωθούν ανενόχλητοι οι συγκεντρωμένοι. Ίδια εικόνα είχε καταγράφει στην Πλατεία και τα ξημερώματα του Σαββάτου, με περίπου 3.000 άτομα να διασκεδάζουν χωρίς κανένα μέτρο προστασίας μέχρι πρωίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας του Δήμου που χρειάστηκαν ώρες για να μαζέψουν τα σκουπίδια που άφησαν πίσω τους οι συγκεντρωμένοι, εντόπισαν στις 07:00 το πρωί τουλάχιστον 200 άτομα στην πλατεία σε κατάσταση μέθης. Αυτή ακριβώς ήταν η εικόνα που ουσιαστικά επιχείρησε να αποφύγει στην Πλατεία Βαρνάβα η ΕΛ.ΑΣ., μια τοποθεσία που είχε γίνει “έδρα” για αρκετά κορωνοπάρτι τις τελευταίες εβδομάδες.

Από αργά το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι και χθες το βράδυ, αστυνομικοί της ομάδας ΟΔΟΣ (Ομάδα Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων) σχημάτισαν κλοιό γύρω από την Πλατεία αποτρέποντας την συγκέντρωση ατόμων.

Παράλληλα ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών βρίσκονταν κάθε βράδυ του τριημέρου στους δρόμους περιμετρικά της Πλατείας για να αποθαρρύνουν όσους σχεδίαζαν παράνομες συναθροίσεις. Όλο το Σαββατοκύριακο όμως για κάθε ήπια αστυνομική επιχείρηση αποτροπής με ηχητικά μηνύματα, ελέγχους και συστάσεις (Παγκράτι, Κολωνάκι, Ψυρρή), υπήρχαν εικόνες συνωστισμού σε σημεία που αδυνατούσε να ελέγξει η ΕΛ.ΑΣ..

Μικρά ή μεγάλα υπαίθρια κορονοπάρτι και συναθροίσεις καταγράφηκαν σε Πλατεία Αγίας Ειρήνης, Περιστέρι, Γλυφάδα και Χαλάνδρι.

Πηγή: Thetoc.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...