ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ BLOG

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να αποφασίσει για την επόμενη σεζόν του

Με την Ευρώπη να απομακρύνεται πλέον για τα καλά, στον Παναθηναϊκό πρέπει να δουν ποιο ποδόσφαιρο θα πρεσβεύουν την επόμενη σεζόν. Και τι στόχο θα έχουν. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να αποφασίσει για την επόμενη σεζόν του

Ο Λάζλο Μπόλονι δεν θα αλλάξει στα 68 του χρόνια. Όποιοι ποδοσφαιριστές και αν βρίσκονται στα χέρια του, αυτό το ποδόσφαιρο θα πρεσβεύει. Το έκανε και στις προηγούμενες ομάδες του τα τελευταία χρόνια (δεν γνωρίζω τι έκανε παλαιότερα), το κάνει και στον Παναθηναϊκό. Και θα συνεχίσει να το κάνει.

Μια ομάδα με βάση την άμυνα, που ρίχνει εκεί το βάρος της. Το έχουμε δει πλέον άπειρες φορές. Δεν αλλάζει. Απέναντι σε κάθε αντίπαλο, εντός ή εκτός έδρας, ο Παναθηναϊκός έχει το ίδιο επαναλαμβανόμενο – και πολλές φορές βαρετό – μοτίβο. Άμυνα, πρώτα το μηδέν πίσω και μετά… ό,τι ήθελε προκύψει στην επίθεση.

Όμως αυτό έπαψε να είναι αποτελεσματικό. Ο Παναθηναϊκός στα πλέι οφ έχει μία νίκη επειδή ο αντίπαλος δεν σκόραρε και τρία παιχνίδια που δέχτηκε ανατροπή. Το υπέρ του 2-0 με τον Αστέρα έγινε 2-2, το υπέρ του 1-0 με τον Ολυμπιακό και τον Άρη έγινε 1-3 και 1-2 αντίστοιχα. Το… κόλπο δεν θα πετύχαινε πάντα. Κάποια στιγμή το ποδόσφαιρο που αντιπροσωπεύει ο προπονητής θα το πλήρωνε η ομάδα.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 1.539 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο ματς με τον Άρη έπαιξε σημαντικό ρόλο η αποβολή του Μαουρίσιο. Μια ενέργεια στην οποία δεν μας έχει συνηθίσει ο Βραζιλιάνος. Έβγαλε πολλά νεύρα στη διαμαρτυρία του στο πέναλτι. Και πήγε άσχημα στον αντίπαλο, γνωρίζοντας πως κουβαλά μια κίτρινη κάρτα. Λάθη που στοίχισαν στην ομάδα. Αλλά έτσι κι αλλιώς ο Άρης ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο. Και μπορεί το παιχνίδι να γύριζε ακόμα και με 11 εναντίον 11.

Ο Άρης έχει επιθετικούς προσανατολισμούς στο γήπεδο και εκμεταλλεύεται την ποιότητα των παικτών που έχει. Του Ματέτο, του Μπερτόγλιο, του Ματίγια, του Σάσα. Ο Παναθηναϊκός μοιάζει να τους… ακυρώνει εντελώς. Ο Βιγιαφάνιες χαμένος στην άκρη του γηπέδου. Ο Μαουρίσιο και ο Αλεξανδρόπουλος δεν βγαίνουν για να πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή. Τα ακραία μπακ ήταν… καθηλωμένα σε όλο το ματς, εκτός από το ανέβασμα του Χουάνκαρ στη φάση του γκολ.

Αυτό το ποδόσφαιρο δεν ταιριάζει σε μεγάλη ομάδα. Δεν συνάδει με πρωταθλητισμό. Ποτέ καμία ομάδα στον πλανήτη δεν πήρε πρωτάθλημα παίζοντας για 30 plus αγώνες μόνο άμυνα. Μπορεί να τα καταφέρει κάποιος σε ένα EURO, ένα Μουντιάλ, σε νοκ άουτ παιχνίδια ευρωπαϊκής διοργάνωσης, σε ένα Κύπελλο. Αλλά σε έναν μαραθώνιο με περισσότερους από 30 αγώνες, το να παίζεις άμυνα και μόνο δεν θα σε οδηγήσει πουθενά.

Στον Παναθηναϊκό πρέπει να αποφασίσουν τι ποδόσφαιρο θέλουν για την επόμενη σεζόν. Το ποδόσφαιρο του Μπόλονι ή ένα ποδόσφαιρο περισσότερο επιθετικό, με ιδέες και με επιβλητικό στυλ στο γήπεδο; Το πρώτο δεν θα οδηγήσει σε πρωταθλητισμό. Το δεύτερο, σε συνδυασμό με την άνοδο του μπάτζετ, ίσως φέρει κάτι διαφορετικό και περισσότερο φιλόδοξο.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.