ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες το Πάσχα: Αυτά συμφώνησαν Κυριάκος Μητσοτάκης – Ιερώνυμος

Τι δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό - Τι λέει το Μαξίμου - Όλες οι πληροφορίες.

Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες το Πάσχα: Αυτά συμφώνησαν Κυριάκος Μητσοτάκης – Ιερώνυμος

Τι δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό – Τι λέει το Μαξίμου – Όλες οι πληροφορίες.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, κ. Ιερώνυμος, φαίνεται πως συμφώνησαν για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες το Πάσχα, κατά τη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Οι οποίοι, πάντως, αναμένεται να πουν την τελευταία… λέξη, αφού πρώτα η κυβέρνηση τους ενημερώσει για την «συμφωνία» ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ο Αρχιεπίσκοπος, επίσης, ξεκαθάρισε ότι υπάρχει και φόβος στους κατοίκους της επαρχίας και δη των νησιών. «Δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε και δεν μας αφήνουν είναι και μια εκδήλωσις ότι οι κάτοικοι φοβούνται, ιδίως των νησιών την «επιδρομή» προς τα εκεί, μήπως έχουμε «διασπορά» του ιού. Ας κάνουμε υπομονή πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος», είπε κλείνοντας την ολιγόλεπτη συζήτηση με τους δημοσιογράφους.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 66.424 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τι έχει ζητήσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

Να σημειωθεί ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) φέρεται να έχει προτείνει ο ανώτατος αριθμός των ατόμων εντός των μεγάλων ναών να είναι τα 100 άτομα, καθώς επίσης και να ισχύει η αναλογία ένας πιστός ανά 15τμ εντός κλειστού χώρου. Παράλληλα, έχει ζητήσει το πράσινο φως και για «αξιοποίηση» των αύλειων χώρων των ναών, προκειμένου να μην υπάρξει επικίνδυνος συνωστισμός. Μάλιστα, στη σχετική επιστολή προτείνεται ακόμα και η τέλεση λειτουργιών στους εξωτερικούς χώρους, όπως λόγου χάρη η αποκαθήλωση το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, αλλά και η περιφορά του Επιταφίου πέριξ των ναών.

Πηγή: flash

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...