ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ BLOG

Αποφάσεις με λογική για να μην χαθεί και η νέα χρονιά!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο Panathinaikos24.gr , για τη φετινή χαμένη χρονιά του Παναθηναϊκού και τι πρέπει να γίνει, ώστε να μην χαθεί και η νέα χρονιά.

Αποφάσεις με λογική για να μην χαθεί και η νέα χρονιά!

Η ήττα από τον Αρη ήταν το τελειωτικό χτύπημα για τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του . Την χρονιά, που η ομάδα έχει εκτίσει την ευρωπαϊκή της ποινή δεν βγαίνει στην Ευρώπη και μένει για τέταρτη χρονιά μακριά από εκεί, που έχει γράψει ιστορία, όσο καμία άλλη ελληνική ομάδα . Δεν είναι εύκολο να το χωνέψεις, δεν είναι εύκολο να το δεχθείς. Θα μου πει κάποιος. Είσαι τόσο σίγουρος, ότι θα μείνει η ομάδα εκτός Ευρώπης ; Ναι είμαι. Μακάρι να διαψευστώ και στο τέλος των play off η ομάδα να έχει βγει Ευρώπη. Δεν το βλέπω με τίποτα. Ο Παναθηναϊκός μαζί με τις πιστολιές του Εσθονού διαιτητή (δεν υπάρχει πέναλτι και η πρώτη κάρτα στον Μαουρίσιο, αλλά και πολλά σφυρίγματα στην διάρκεια του αγώνα που έδειξαν την διάθεσή του) κατέρρευσε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Αρη.

Η ομάδα προηγήθηκε από το πουθενά με τον Σανκαρέ(σε όλο το υπόλοιπο διάστημα περπάταγε προκλητικά) σε ένα πρώτο ημίχρονο, που από θέαμα υποφέραμε με τον Παναθηναϊκό και τον Αρη, να μην κάνουν τίποτα στο γήπεδο. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αρης βγήκε με το μαχαίρι στα δόντια και έπαιζε από την αρχή τον Παναθηναϊκό στο μισό γήπεδο και ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να αλλάξει δεύτερη πάσα. Πριν έρθει η αποβολή του Μαουρίσιο το γήπεδο είχε κατηφορίσει, αφού ο Παναθηναϊκός έπαιζε με δέκα (ο Σανκαρέ έκανε …..περίπατο στην Λεωφόρο) και εκτός των άλλων μπήκε στο γήπεδο να κρατήσει το 1-0.

Ο Αρης το είδε αυτό επιτέθηκε φουλ, ήρθε και η αποβολή και η ανατροπή σε λίγα λεπτά και όλα τέλειωσαν . Μπορεί μαθηματικά να υπάρχουν ελπίδες, αλλά εγώ δεν νομίζω, ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να προλάβει. Δεν με πείθει η ομάδα, ότι μπορεί να καλύψει ένα χάντικαπ πέντε βαθμών σε έξι παιχνίδια . Όλα έχουν πάει λάθος από την αρχή της σεζόν και το ποδόσφαιρο, όταν κάνεις λάθος σε τιμωρεί. Μετά από μία τέτοια χρονιά θα ήταν πραγματικά μεγάλη ανατροπή αν ο Παναθηναϊκός έβγαινε στην Ευρώπη. Με τον Ρόκα να φέρνει παίκτες, που πέρασαν και δεν ακούμπησαν και με βαριά συμβόλαια, με τον Πογιάτος να κάθεται για πρώτη φορά στον πάγκο πρώτης ομάδας και μετά να έρχεται ο Μπόλονι, για να σώσει, ότι σώνεται.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 28.276 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ότι έγινε, έγινε και δεν αλλάζει. Το θέμα είναι ο Γιάννης Αλαφούζος να μην επαναλάβει τα λάθη, που έχει κάνει και να πάρει τις σωστές ποδοσφαιρικές αποφάσεις, ώστε τη νέα σεζόν ο κόσμος του Παναθηναϊκού να γουστάρει αυτό που βλέπει . Για να γίνει αυτό πιστεύω, ότι οι αποφάσεις θα πρέπει να είναι άμεσες. Είτε βγει, είτε δεν βγει στην Ευρώπη δεν νομίζω, ότι ταιριάζει στον Παναθηναϊκό να έχει έναν προπονητή σαν τον Μπόλονι. Ναι δεν έχει αυτός την ευθύνη για την φετινή οικτρή αποτυχία, αυτός βρήκε μία διαλυμένη κατάσταση, αλλά εμένα δεν μου αρέσει το ποδόσφαιρο, που πρεσβεύει ο Μπόλονι. Δεν μπορώ να βλέπω τον Παναθηναϊκό να αμύνεται και να περιμένει να βρει μία,δύο φάσεις, για να πάρει τη νίκη. Και δεν είναι η ποιότητα του ρόστερ, που τον αναγκάζουν τον Μπόλονι να το κάνει αυτό, αυτό είναι το στιλ του σε όσες ομάδες ήταν.

*Για το ματς με τον Αρη παρότι πιστεύω, ότι έκανε λάθος ο Μπόλονι στις αλλαγές (άδειασε το κέντρο όταν έμεινε με δέκα παίκτες) δεν μπορώ να του αποδώσω την κύρια ευθύνη, διότι είδε την ομάδα του για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι να μένει με δέκα παίκτες και να αντιμετωπίζεται εχθρικά από τον Εσθονό μετά τον Μπέμπεκ. Εκτός αν έχουμε απαίτηση από τον προπονητή να κάνει προπόνηση με 10 εναντίον 11….

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.